Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - 2

• 133 068
  • 764
  •   1
Отговори
# 60
Разказвала съм си историята по-назад, така че набързо- при  др.Горанова  в частен кабинет. После заради усложнението ходих в Сити клиник при проф.Гроздински, който ми намекна че чисто естетически не е направено по най добрия начин, но иначе е ОК

# 61
  • Варна
Здравейте, подкрепям мнението на az-mama2,  аз също се подложих на склерозиране на малка вена на крака. След около 1.5 год вените наоколо се разшириха, така че склеротерапията не е решение особено за хора ,които генетично са предразположени към такъв проблем. Иначе аз лично съм нямала проблеми след процедурата, трябваше да нося компресиращ чорап известно време.

# 62
Привет и от мен.
Аз съм на 27 г. и от няколко години имам видими вени от вътрешната страна и свивката на коляното.До сега нищо не ме е боляло но от 1 седмица имам отвратителни симптоми. Тежест в крака и нещо което ме влудява - постояннен пулс и чувство все едно нещо ми ходи под кожата. И това е през целия ден и вечерта също. Не ми дава мира и само за това мисля.За два дни изчетох старата тема но ми се иска да попитам вие имате ли такива симптоми? Може пък и да е нещо неврол8гично. Живея в Германия и ще посетя доктор но ме притеснява езиковата бариера. Даже взех да се замислям да се върна в Бг за операция (ако се наложи).При мен всички в сем. са с разш.вени дори на майка ми й предстои операция през декември.Но като ви чета си мисля кое е по добре - да се избягва вмешателство докато е възможно и да се търпи или да се действа веднага въпреки големия процент на рецидив ???

# 63
  • Sofia
Мажи се с нещо,там поне има избор на мазила,пий повече вода,вит.С,магнезии,...плувай,карай колело...направи доплер...не е казано,че щом има вени,трябва и операция да има

# 64
  • Козлодуй
При нас времето се затопли и отново ме заболяха краката особено левия където имам мрежа от капиляри а на десния нямам. Имам енергия за 5-ма но като ме заболят краката не мога нищо да правя чувствам тежест трябва да седна Simple Smile Пръскам си краката с вода от хладилника в която има морска сол и оцет освен това ги мажа с Троксевазин та това са действията които ми облекчават симптомите Simple Smile Лятно време пия детралекс Simple Smile

# 65

pvacheva, по колко таблетки детралекс на ден взимаш?

# 66
   Включвам се да следя темата.

От вътрешната страна на сгъвката под лявото коляно от 1 година наблюдавам, че ми се появиха видими сини капирярчета. Преди 3 седмици наблюдавам, че се появява видима вена на прасеца отред, близо до коляното. Плаши ми това. Баба ми и майка ми имат разширени вени и е много грозна гледка. Майка ми не може да си облече една пола до коляното. Знам, че съм предразположена наследствено от разширени вени и си казвах, че на мене няма как да се появят поради причината, че съм доста слаба. Да не би причината за появата на разширени вени е, че лаптопът стои на краката ми, когато съм легнала и съм продължително време легнала с лаптоп на краката и краката са ми доста опънати. Подозирам, че това е причината. Също четох, че причина за появата на разширени вени е обездвижването. Да, наистина доста съм се обездвижила през последните 4-5 години. Също използвам и епилатор. В момента съм спряла да използвам епилатор и се бръсна със самобръсначка. Нямам болки. Вижда се като малки сини капилярчета, но не са изпъкнали.

При какъв доктор се ходи за разширени вени? Някакво ефикасно мазило за лечение на разширени вени? Сигурно ще отида на доктор, за да може да се хване навреме тези разширени вени, за да се предотврати тяхното разпространение и е възможно да се излекуват появилите се видими капилярчета.

Извинявам се за допуснатите греши. Преди малко писах от телефона си.

Последна редакция: ср, 11 окт 2017, 12:19 от Jennifer_w

# 67
  • Козлодуй

pvacheva, по колко таблетки детралекс на ден взимаш?
Две, но сега не взимам само през лятото защото тук е голяма жега и краката ми изнемогват на мен винаги ми е топло на краката дори и през зимата Simple Smile

# 68
Скрит текст:

От вътрешната страна на сгъвката под лявото коляно от 1 година наблюдавам, че ми се появиха видими сини капирярчета. Преди 3 седмици наблюдавам, че се появява видима вена на прасеца отред, близо до коляното. Плаши ми това. Баба ми и майка ми имат разширени вени и е много грозна гледка. Майка ми не може да си облече една пола до коляното. Знам, че съм предразположена наследствено от разширени вени и си казвах, че на мене няма как да се появят поради причината, че съм доста слаба. Да не би причината за появата на разширени вени е, че лаптопът стои на краката ми, когато съм легнала и съм продължително време легнала с лаптоп на краката и краката са ми доста опънати. Подозирам, че това е причината. Също четох, че причина за появата на разширени вени е обездвижването. Да, наистина доста съм се обездвижила през последните 4-5 години. Също използвам и епилатор. В момента съм спряла да използвам епилатор и се бръсна със самобръсначка. Нямам болки. Вижда се като малки сини капилярчета, но не са изпъкнали.

При какъв доктор се ходи за разширени вени? Някакво ефикасно мазило за лечение на разширени вени? Сигурно ще отида на доктор, за да може да се хване навреме тези разширени вени, за да се предотврати тяхното разпространение и е възможно да се излекуват появилите се видими капилярчета.

Дженифър,
Обездвижването има връзка със заболяването,но това с лаптопа и епилатора,не!
А щом майка ти има,точно затова имаш и ти,наследствено е и аз съм така.
Пия хапчета от години и така се поддържам ,да не ме боли.Но капилярите се лекуват мисля само с лазер,хапчетата не помагат много.

# 69
Скрит текст:

Дженифър,
Обездвижването има връзка със заболяването,но това с лаптопа и епилатора,не!
А щом майка ти има,точно затова имаш и ти,наследствено е и аз съм така.
Пия хапчета от години и така се поддържам ,да не ме боли.Но капилярите се лекуват мисля само с лазер,хапчетата не помагат много.

Благодаря за отговора. Явно няма да се размина с разширените вени. Натъжих се наистина много. Брат ми няма разширени вени, а е доста пълничък и е по-голям на години от мен. Но ще потърся лекар, за да ми каже дали наистина са разширени вени и ако са, как мога да се лекувам и да ми каже как да предотвратя по-нататъшното им появяване. Мисля че се ходи при дерматолог за този проблем, но не съм сигурна.

# 70
Забравих да спомена,че аз съм от най-слабите,няма връзка това,от наследствеността е и обездвижването.
Не съм ходила на лекар,по простата причина ,че съм виждала всички симптоми и заболяването при майка си и знам,че е това.Но се ходи на лекар- вътрешни болести,според мен.

# 71
  • Козлодуй
Не е ли съдов хирург? Ама доктора какво да ни каже че са ни слаби вените което и ние си го знаем Simple Smile Ако някой има предложение да каже Simple Smile

# 72
Точно на съдов хирург се ходи! Wink
Веднъж появили се спукани капиляри и разширени вени, колкото и малки да са те, махането става само с операция и лазер. Но и след нея не е много сигурно дали няма да се появят пак.
Хапчета се пият при болка и оток, и уж за предотвратяването на появата на нови такива. Всичко е един кръговрат от който няма излизане според мен почне ли се веднъж....

# 73
Да,да точно на съдов,грешката е моя.Всичко съм изчела по темата,ама на обърках се.Много точно си го казала:кръговрат,и наистина няма излизане от него,просто трябва да се приеме.

# 74
Като споменахте за детралекса,да си кажа и моята история Blush .От няколко години съм с болки,отток и постоянно пукане на едното коляно.Ходих на ортопед,който ме лекуваше от нещо,ама и той не знаеше от какво точно.Понеже не откри съществен проблем,реши да ме прати на артроскопия.Преди процедурата отидох при рехабилитатор—физиотерапевт.Страхотен лекар,след прегледа ми каза,че всъщност имам възпаление на вените,и от там ми идват всичките болежки(имам и остеохондроза на два прешлена). В моя случай било наследство,имала съм го от дълги години,но изобщо не подозирах и не взимах никакви мерки,за което съжалявам.Та каза ми човека,че детралекса е най—ефективен,когато се пие вечер,преди лягане.Когато краката не са в покой,общо взето било безсмислено приемането на хапчета.
Оттока и болката в коляното,както и по—дебелият прасец обаче,въпреки хапчетата и мазането още ме мъчат Cry .Има ли надежда да си възвърна предишния вид и форма на крака?На съдов хирург обаче още не съм се наканила да отида.

Общи условия

Активация на акаунт