Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - 2

• 136 169
  • 764
  •   1
Отговори
# 600
Привет, има ли някоя от вас, която е родила със силно разширени вени на долните крайници? Как е минало раждането и бременноста като цяло? Много ще се радвам да сподели Simple Smile Благодаря Simple Smile

# 601
  • Sofia
Аз Blush
Започнаха да ми се получават след първата бременност/20год/
По време на втората/30год/вече имах доста,но не са ме боляли.Мажех се с мазила,правих хладни бани на краката,ходех повече,почивка с вдигнати на възглавница или на стена,много вода,вит.С,разнообразна храна,без сладкиши и др нездравословни.Качих едва 7кг.,а бях с наднормено преди да забременея.Раждането мина леко,възстановяването също.
След 15год се реших да се подложа на лазерна аблация и засега съм доволна.

# 602
Doli, благодаря за отговора Blush А естествено или със секцио роди? Същата ситуация е и при мен Simple Smile

# 603
  • Sofia
Естествено,за 3ч

# 604
За тези, които са правили склеротерапия, за колко време изчезват тъмните кафяви петна. При мен почти година и са все така тъмни и не лицеприятни...
След лазерната аблация, като че ли нещата по-бавно, но по-сигурно се подобряват.

# 605
И на мен след първата склеротерапия ми стояха близо година. Сега съм месец и половина след склеро+аблация, вижда се всичко и е грозно, ама док каза няколко месеца....Незнам...Имам чувството, че усещам кръвта как се движи по околни вени и особено в бедрото горе имам усещания там, къде никога не съм усещала нищо...

# 606
И на мен след първата склеротерапия ми стояха близо година. Сега съм месец и половина след склеро+аблация, вижда се всичко и е грозно, ама док каза няколко месеца....Незнам...Имам чувството, че усещам кръвта как се движи по околни вени и особено в бедрото горе имам усещания там, къде никога не съм усещала нищо...

Здравей! Можеш ли да дадеш повече информация - бързо ли се върна към нормален начин на живот - работа, спорт и така нататък? Какви усещания имаш предвид - болки, дърпане?

# 607
Не,не, не си ме разбрал-  ти никога не си излизал от нормалния си начин на живот, много пъти е обяснявана процедурата, ставаш и си тръгваш сам,  само чорапа дето носиш ти напомня месец след това ,че нещо там е правено. Болки нямам, просто имам разни усещания на места, където преди нямах и си мислех дали е възможно това да е от пренастройването на кръвния поток... Иначе оток вече няма, болки няма, кракът ми е равно дебел с другия. Просто синините още не са изчезнали, за да се порадвам вече

# 608
Аz-mama2, какви предписания Ви дадоха след процедурата? Интересува ме дали е необходимо да се прави някаква специална гимнастика или раздвижване?

# 609
Основното е че на един час, трябва 10 мин движение, ходене... Сега като е така положението крача из апартамента .Това като ритъм на живот изобщо да остане, важно е за вените. За първия месец ограничения на някои спортове, но после нищо

# 610
Чета в сайта на д-р Кючуков за нов метод на аблация без упойка, нарича се механо-химична аблация. Някой може ли да даде отзиви?
Блазни ме това, че няма упойка, но пък е подходящ за прави разширени вени. Моята е зад коляното и е изкривена.

# 611
Чета в сайта на д-р Кючуков за нов метод на аблация без упойка, нарича се механо-химична аблация. Някой може ли да даде отзиви?
Блазни ме това, че няма упойка, но пък е подходящ за прави разширени вени. Моята е зад коляното и е изкривена.

Ходил съм при двама хирурзи, които правят лазер и механо химична и двамата ми препоръчаха направо лазер. Може да има и друга причина, не знам, но за мен това е донякъде показателно. Тумесцентната упойка е доста лека, между другото, само няколко средни боцкания Simple Smile

# 612
  • have faith and be patient ..
След склеротерапия нали остават синини и подутини от вените.. Има ли мазило което помага да се позаличат по-бързо следите?

# 613
Няма такова мазило.Синините са от самата вена.

# 614
  • Sofia
Има.Ползвала съм го и минават по-бързо...,но как се казваше,забравих Thinking

Общи условия

Активация на акаунт