Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - 2

• 136 145
  • 764
  •   1
Отговори
# 630
Привет, бременна съм в края на 8ми месец. Нося еластичен чорапогащник за бременни, понеже имам разширени вени от години и ми казаха, че трябва да нося до края, че и след раждането. Последните 2 дена забелязвам, че краката почнаха да ми отичат. Записах си час за съдов хирург, но е чак за петък. Почнах да се чудя сега като нося чорапогащник с компресия как така ми отичат краката? Сутринта като си слагам чорапогащника няма оток. Ами така като ми отичат краката май не трябва да го нося този чорапогащник, че да не стане по-зле. Разбира се в петък ще се консултирам със съдовия хирург, но искам да ви попитам и вас за мнение. Благодаря предварително Simple Smile

# 631
  • Пловдив
Хм, това за временната татуировка май ще ми е варианта. Защото, шубето е голяма работа.

# 632
Impresita, какъв еластичен чорапогащник носите? Трябва ви компресионен чорапогащник. Изписва се с рецепта от съдов хирург или ангеолог. Отидете на лекар. Той ще ви каже какъв точно чорапогащник да си вземете.

П. П. Има специални за бременни. Аз носех такъв в последните месеци от бременността. А и по време на раждането, ако ще раждате естествено, трябва да носите анти-емболични чорапи. Но лекарят ще ви каже какво да правите според вашето състянието. Успех! Леко раждане!

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 22:09 от mazurka

# 633
Mazurka, компресионен чорапогащник за бременни на сигварис нося. Може би вече се е разтегнал много и май ще трябва нов да купя, щом така се подуват краката и с него. Друго обяснение нямам :/

# 634
След подутината започнах да се вглеждам повече и във вените на краката. Забелязвам, че се виждат и от време на време са по-надутички. Става въпрос за горната част на ходилото (не знам точно как се казва). Слагам сандали и се виждат. Отстрани към петста имам много малки като спукани капилярчета. Дали започва някакъв проблем с разширени вени?

# 635
# 636
Споделете някакви добавки, витамини и мазила за превенция. Все още нямам изтръпване, болка и подуване. Не е и наследствено.

# 637
  • Пловдив

Ето, това гелче. По принцип всички препарати облекчават, но не лекуват.

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 09:54 от Пирожка

# 638
Да споделя моя опит с чорапите. Миналата година си купих чорап от Медилайт, който уж е много добър, сложиха ми го, обясниха ми как се слага, взеха ми мерките като седнах и си сложих крака на едно малко столче. Носех го само като пътувам, тоест 2 пъти в месеца и ми направи впечатление, че често леко се смъква, та трябваше постоянно да го дърпам, но викам си, сигурно е нормално, нямам колан. След операцията при Кючуков ми дадоха чорап на Медивен. Ами няма нищо общо, много по-стабилно стои, смъква се, но много рядко. Да не говорим, че не е толкова плътен и не загрява толкова. Еднакъв тип са, втора компресия, без колан.

Само да ти споделя, че Медивен е марка на Medi Германия. Медилайт ги продават . Моите са на Меди и съм ги купила от Медилайт - по тяхна препоръка,  след мерки, проба и съвети. Няма смъкване, носила съм го повече от 6 месеца.  И съм безкрайно благодарна на Медилайт, защото те буквално ме спасиха след тежка операция, за да нямам усложнения. Затова съм им фен.

Та като пишеш, че чорапите ти се смъкват, поне напиши марката, модела, на коя фирма са. Така написано, ми звучи като злословене. И как така ти "дадоха", кой ти го 'даде"?
Впрочем има отделна тема за компресионните чорапи - https://www.bg-mamma.com/?topic=1071538.msg40770049#msg40770049

# 639
Да споделя моя опит с чорапите. Миналата година си купих чорап от Медилайт, който уж е много добър, сложиха ми го, обясниха ми как се слага, взеха ми мерките като седнах и си сложих крака на едно малко столче. Носех го само като пътувам, тоест 2 пъти в месеца и ми направи впечатление, че често леко се смъква, та трябваше постоянно да го дърпам, но викам си, сигурно е нормално, нямам колан. След операцията при Кючуков ми дадоха чорап на Медивен. Ами няма нищо общо, много по-стабилно стои, смъква се, но много рядко. Да не говорим, че не е толкова плътен и не загрява толкова. Еднакъв тип са, втора компресия, без колан.

Само да ти споделя, че Медивен е марка на Medi Германия. Медилайт ги продават . Моите са на Меди и съм ги купила от Медилайт - по тяхна препоръка,  след мерки, проба и съвети. Няма смъкване, носила съм го повече от 6 месеца.  И съм безкрайно благодарна на Медилайт, защото те буквално ме спасиха след тежка операция, за да нямам усложнения. Затова съм им фен.

Та като пишеш, че чорапите ти се смъкват, поне напиши марката, модела, на коя фирма са. Така написано, ми звучи като злословене. И как така ти "дадоха", кой ти го 'даде"?
Впрочем има отделна тема за компресионните чорапи - https://www.bg-mamma.com/?topic=1071538.msg40770049#msg40770049

Сега го проверих чорапа - Bernina пише на него, правен в Италия, размер 3/L. Доста е плътен, реално съм го носил само докато съхне медивена. Медилайт ми го дадоха, на въпроса по-горе. Критика е това, не знам дали е същото като злословене.

# 640
Аз мажа с Варистази гел. Имам повърхностни вени и тежест в краката, особено като е горещо и стоя повече време права. Облекчава ме веднага като намажа с гела

# 641
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Аз мажа с Варистази гел. Имам повърхностни вени и тежест в краката, особено като е горещо и стоя повече време права. Облекчава ме веднага като намажа с гела

Това мазило попива ли добре? Ползвам Индовазин, но стои мазно, и въобще не попива, а и май няма особен ефект при мен.

# 642

Това мазило попива ли добре? Ползвам Индовазин, но стои мазно, и въобще не попива, а и май няма особен ефект при мен.

Даа, попива веднага. Гелът е в метален флакон с дозаторче отгоре и много лесно се нанася.

# 643
Здравейте,
С наследствена предразположеност съм към разширени вени. Моля ви споделете от каква терапия (хапчета, гел, хранителни добавки, бабина рецепта и тн) сте най-доволни?
Искам да започна да пия нещо за да предотвратя по-тежко състояние и да се поддържам н нивото в което съм в момента..
Благодаря ви!

# 644
Здравей, защо не опиташ с детралекс, това са хапчета на билкова основа, пият се по продължително време - около 3 месеца, през лятото най добре!! Прави и гимнастика - лягаш по гръб и караш колело във въздуха, както и вдигане на краката нависоко.

Общи условия

Активация на акаунт