Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - 2

• 133 315
  • 764
  •   3
Отговори
# 120
  • Sofia
Лазерна аблация или склерозиране ви правиха?

# 121
Лазерна аблация или склерозиране ви правиха?

Лазерна аблазия....

# 122
  • Sofia
В операционна,с епидурална ли ?

# 123
Защо с епидурална упойка, имам доста познати с лазерни операции с локално обезболяване.

# 124
Да , в операционна, но само с локално обезболяване по хода на вената.

# 125
на мен Кючуков ми обясни ,че се прави в операционна с локално обезболяване, говорим си по време на манипулацията. Ходи се след това 30-40- мин .Ето тук си мисля, че е рзковничето към неуспешната ми склеротерапия на друго място, че не ми казаха да ходя след това, за да се разнесе медикамента добре. В резултат зе запуши само част от вената и до два месеца видях как около нея се заформиха нови изпъкнали пътища Disappointed Relieved И тъй като повече ми е грозно, отколкото ме боли ,все още, 100 пъти го попитах за естетическия краен резултат и той ми каза,че синините по-бавно ще изчезнат, може и до година-  не ми обещава, а бабуните веднага. И така се гледам 1 година след склеротерапията въпросното кафяво петно по хода на вената си седи и личи, да малко по-бледо е...Незнам ...бгбаба, дано мине добре и с другия крак и ни дръж в течение

# 126
  • Sofia
И двете ми лазерни аблации бяха с епидурална упойка,в операционна,с екип от мед.сестри,анестезиолог и 2ма хирурзи...Мислих,че само така се прави,а не като козм.процедура...

# 127
И двете ми лазерни аблации бяха с епидурална упойка,в операционна,с екип от мед.сестри,анестезиолог и 2ма хирурзи...Мислих,че само така се прави,а не като козм.процедура...
Доли, извинявай питала ли съм те колко време е минало от процедурите при теб и как ги оцняваш след време? Появиха ли ти се нови вени на други места?

# 128
  • Sofia
Почти 3год.са минали,добре се чувствам,но ми се появиха нови,не много,но има...лятото също и аз взимам детралек,мажа се с гелове...то проблема си го имам,и наследствен,и от начина ми на живот...няма как да го избегна,поне да не се задълбочава и усложнява повече .

# 129
на мен Кючуков ми обясни ,че се прави в операционна с локално обезболяване, говорим си по време на манипулацията. Ходи се след това 30-40- мин .Ето тук си мисля, че е рзковничето към неуспешната ми склеротерапия на друго място, че не ми казаха да ходя след това, за да се разнесе медикамента добре. В резултат зе запуши само част от вената и до два месеца видях как около нея се заформиха нови изпъкнали пътища Disappointed Relieved И тъй като повече ми е грозно, отколкото ме боли ,все още, 100 пъти го попитах за естетическия краен резултат и той ми каза,че синините по-бавно ще изчезнат, може и до година-  не ми обещава, а бабуните веднага. И така се гледам 1 година след склеротерапията въпросното кафяво петно по хода на вената си седи и личи, да малко по-бледо е...Незнам ...бгбаба, дано мине добре и с другия крак и ни дръж в течение

Здравейте, обещах да ви държа в течение.... и втората манипулация мина, този крак беше по зле, та повече време ме "обработва"...... сега в петък съм на контролен и да ми махне лепенките с "топчета"....Та така, нося си чорапа, малко ми е дисконфортно. но така ще е....
Хубав ден! Ако някои има питанки, насреща съм:))

# 130
Здравейте, казвам се Елена и съм от Пловдив. Искам да разкажа моята история накратко. Откриха ми и на двата крака много дълбоки разширени вени. Когато идваше пролет и лято аз изпитвах страхотни болки, отоци, подуване, сърбежи. Не можех да ходя с пола , защото краката ми изглеждаха много зле. Близо година обикалях лекари, които ми предлагаха операция, пих какви ли не лекарства, правих какви ли не процедури  и ефекта беше накрая нулев. Точно когато вече се бях отчаяла , на едни от поредните прегледи при лекаря , той вместо лекарства ми предложи билкова тинктура Венигрин. Аз не му повярвах , защото достатъчно билки и хранителни добавки бях изпила , но нищо не ми пречеше да пробвам. Започнах като на шега.След 6 месеца пиене на тинктурата и мазане с билковия мехлем , аз станах като нова. Махнаха се болките и сърбежите, от билковия мехлем краката ми станаха направо красиви.
Всяка година правя профилактика с тинктурата и мехлема и горещо го препоръчвам на всеки с проблем с разширените вени. Знам, че на който съм казала е останал доволен.
Момичета пробвайте!

# 131
Здравейте, казвам се Елена и съм от Пловдив. Искам да разкажа моята история накратко. Откриха ми и на двата крака много дълбоки разширени вени. Когато идваше пролет и лято аз изпитвах страхотни болки, отоци, подуване, сърбежи. Не можех да ходя с пола , защото краката ми изглеждаха много зле. Близо година обикалях лекари, които ми предлагаха операция, пих какви ли не лекарства, правих какви ли не процедури  и ефекта беше накрая нулев. Точно когато вече се бях отчаяла , на едни от поредните прегледи при лекаря , той вместо лекарства ми предложи билкова тинктура Венигрин. Аз не му повярвах , защото достатъчно билки и хранителни добавки бях изпила , но нищо не ми пречеше да пробвам. Започнах като на шега.След 6 месеца пиене на тинктурата и мазане с билковия мехлем , аз станах като нова. Махнаха се болките и сърбежите, от билковия мехлем краката ми станаха направо красиви.
Всяка година правя профилактика с тинктурата и мехлема и горещо го препоръчвам на всеки с проблем с разширените вени. Знам, че на който съм казала е останал доволен.
Момичета пробвайте!
Това си е чиста реклама на продукта, нима не вярваш , че си мислим, как с едни капчици се оправят тия проблеми, хората тук от години пият лекарства и  мажат мазила и пак стигат до склеротерапии, лазертерапии и операции.

# 132
Чиста реклама от г-жата Елена, пускала е и по други форуми. Изключително скъпо е едно малко шишенце - по 40 лв.
Аз се мажа с Антифлегмин, облегчава ме, това е от ветеринарните аптеки, от миналата тема го имаше от ползвали и си взех, ползвам го от миналата година, действа, но не е панацея. Пак ми се появява тежест, а съм само 1 стадий на разширени вени.
Правя гимнастика, карам велоергометър-колело, ходене пеша, но пак си имам тежест в десния крак, особено горе.
Сега ходя на иглотерапия, преди години ми помогна за схващане и мъжът ми ме подсети. Минах засега 4 процедури, като ходя през ден, отпусна ме доста, щом даже и успях да издържа дълъг път на няколко излизания с кола, е, вдигам си крака на високо, докато се кара, но ето и днес, след връщане, едва сега ми се обади.
Държа си и краката като седя на малко детско столче, да ми е на по-високо.
Пия и по малко Флевия, пак от темата тук, се спрях на него, защото ми беше дал един лекар едно с много странични явления и не го взех.
Взимам и масло от гроздови семки, но от него ефект няма.
Ефекта сега ми дойде от иглите. Нося и често микрофибърни чорапогащници, защото този, който ми го изписа доктора като номер, не мога да го обуя, толкова е тесен, а и фин и суперскъп, от малко се къса.
На склеротерапия няма да се подлагам, прекъсват вената, натоварват се другите и отново проблем... Ако се наложи или лазерна аблация някога или операция, че имам и генна предлазположеност за разширени вени - майка ми имаше тромбофлебит тежък.
А, ползвам и ластични бинтове при нужда. Както и по-широки наколенки, вместо ластични бинтове също, комбинации правя според дадените усещания към моментите на местата на тежест.
Так и ще карам - докато може с профилактики, като най-силното нещо ще ми е иглотерапията. Ходим при определен лекар, когато се наложи такава процедура - и аз и съпругът ми.
Но да купувам супер скъпи билкови тинктури и мехлеми - не, има много по-евтини варианти за такива.
Продават се и готови смесени билки за такива неща, за да се вари чай и излиза по-евтино. Аз си купувах такива, но не ми подействаха, а ги пих дълго време.

# 133
Търся мнение за руски крем с троксерутин и конски кестен,  ако някой го е ползвал моля да сподели.

# 134
  • Варна
С кремове само не става нищо.....
Аз съм с втора склеротерапия .Първата преди 5 г , тази година втора .Аз имам повече капиляри от колкото вени . На есен ще ходя да довърша левия крак ,че видимо има още работа по него .

Общи условия

Активация на акаунт