Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - 2

• 136 212
  • 764
  •   2
Отговори
# 570
Аз миналата седмица правих при др.Кючуков лазерна аблация +склеротерапия. Изключително професионална работа. Нямам от какво да се възстановявам- просто ставаш и си тръгваш, по-неприятно е това носене на стегнатия чорап 3 седмици после, че едвам го слагам. Днес бях на контролен , каза че всичко е точно както трябва да бъде за момента. Надявам се до лятото  вече и визията да е ОК , че има синини в момента

# 571
  • Sofia
С каква упойка?
Синините избледняват след 20-25ден
Аз също бързо се оправих,но всеки случай си е различен.Мой познат му правиха с пълна упойка,болеше го 2-3мес след това.Сега му правят склеротерапия и още една операция му предстои.

# 572
упойката беше само на самия крак някак си

# 573
  • Sofia
В операционна ли,колко време продължи?

# 574
Не съм аз - мама2, но си позволявам да отговоря, защото преди 2 г точно и аз си правих и двата крака там при д-р Кючуков. Лазерна аблазия на двата крака през един месед. Наистина съм много доволна. Манупулацията се прави в операционна с упойка по дължината на вената. Не се усеща нищо . За около 40-45 мин, зависи колко е участъка. При мен беше възможно най- дългия- от началото на бедрото до глезена. Накрая слагат чорапа и ставаш, като 40-50 мин трябва непрекъснато да се движиш.И после си отиваш. Контролен преглед на 10ден. Това е.....до момента всичко  е наред:))

# 575
bg_baba60,  точно го каза.  Отдавна те следя тук Simple Smile надявам се и при мен така дълготрайно да са добре нещата. Ходиш ли профилактично веднъж годишно при Кючуков?

# 576
Не познавам Радев, но от д-р Марангозов съм възхитена! 

И двамата са много свестни и обясняват добре. Ходих и в Сити клиник - там ме гледаха като някакъв натрапник, който дразни доктора. В същото време прегледът беше най-скъп.

А преминавала ли си през операции/манипулации при Марангозов или впечатлението ти е от прегледа?

Благодаря за отговорите! Ще се радвам и ако се включи някой минал през радиофреквентна аблация и микрофлебектомии. Чудя се защо във ВМА искат да ме държат поне 2-3 дни - в другите болници те гонят след най-много една нощувка.

# 577
  • have faith and be patient ..
Сигурно за да вземат пари от някоя пътека.. Защо не ги попита?

# 578
Сигурно за да вземат пари от някоя пътека.. Защо не ги попита?

Казаха ми, че е такава процедурата. Сигурно е по-добре да се остане повече вместо по-кратко. Но от това което чета, лазер + склеро е доста по-лек вариант от радио + минифлебоктомии. Няма гаранция обаче, че дава по-сигурен и дългосрочен резултат.

# 579
Ако мога да се включа по темата за резултата- преди да се реша на процедурата помолих зълва ми (която е френски преводач) да провери в тамошните сайтове. Тя влязла директно в сайта на мин. на здравеопазването на Франция и каза, че лазерната аблация е одобрена от 20 години от министерството и се практикува във всички болници там. Др.Кючуков е специализирал своето обучение точно във Франция, затова се доверих на него

# 580
Момичета, много са полезни последните мнения.
Сестра ми си прави лазерна аблация миналия месец и каза, че много, ама много боли. Аз бях решила, че ще търпят болка (планирам за следващата година), но сега ще се разровя за препоръчаните от вас лекари.

# 581
Как боли? След това ли? Имах леко опъване на шевовете първия ден това беше..

# 582
По време на самата процедура. Така сподели тя.

# 583
Аз бях в пълна упойка..

# 584
Ако мога да се включа по темата за резултата- преди да се реша на процедурата помолих зълва ми (която е френски преводач) да провери в тамошните сайтове. Тя влязла директно в сайта на мин. на здравеопазването на Франция и каза, че лазерната аблация е одобрена от 20 години от министерството и се практикува във всички болници там. Др.Кючуков е специализирал своето обучение точно във Франция, затова се доверих на него

Здравейте, да си призная ходих само на 10 ден и после  след един месец и за двата крака и до там. Далечко съм и ми е трудно идването . Иначе и на мен ми каза да ходя всяка година.

Дано и при теб нещата са добре, даже съм сигурна. Като чета другите, чак не мога да си обясня какви са тези болки и пълни упойки. Но явно всеки си има методи. Аз съм очарована от д-р Кючуков и екипа му!!!

Общи условия

Активация на акаунт