Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - 2

• 136 201
  • 764
  •   1
Отговори
# 585
  • Sofia
И мен ме болеше по време на операцията,казах им,увеличиха упойката и болката спря.
При първата бях обездвижена от кръста надолу,при втората пак бях със спинална,но само оперираният крак беше "упоен".

# 586
Имам въпрос на хора, които са правили лазерна аблация. Направена ми е лазерна аблация в края на миналата година, и притеснението ми е, че вената много бавно се скрива, все още е ясно очертана.Вече не е   на бабунки, нагърчена, знаете как. Но все още не се е напълно разградила. При други подложили се на лазерна аблация колко време отне, бихте ли споделили.

# 587
  • Варна
Имам въпрос на хора, които са правили лазерна аблация. Направена ми е лазерна аблация в края на миналата година, и притеснението ми е, че вената много бавно се скрива, все още е ясно очертана.Вече не е   на бабунки, нагърчена, знаете как. Но все още не се е напълно разградила. При други подложили се на лазерна аблация колко време отне, бихте ли споделили.
Здравей!Аз 2018 и 2019 правих лазерна аблация първо на единия после на другия крак.Първия ми е перфектен,може би след 6 месеца се заличи всичко.Но втория има тук там синкави следи,които според мен така ще си останат.

# 588
Благодаря ви за отговора, успокоихте ме. От моята операция са минали  4 месеца, и съм притеснена , че все още си личи. Лекарят, който ми прави операцията ме уверява, че ще се скрие, но просто трябва време и вяра, както казва той.

# 589
Здравей!Аз 2018 и 2019 правих лазерна аблация първо на единия после на другия крак.Първия ми е перфектен,може би след 6 месеца се заличи всичко.Но втория има тук там синкави следи,които според мен така ще си останат.

От моята са минали 6 месеца и все още има тъмно кафяви петна по хода на вената и все още не са гладки вените, а все така леко къдрави, но и моят лекар каза, че трябва време...
Дано се порадваме на здрави и красиви крака и ние!
Успех на всички!

# 590
  • Sofia
Някои по-трудно и по-дълго време им трябва за да се заличат и избледнеят.

# 591
Здравейте, темата ми е много полезна, въпреки че съм объркана. След като обиколих всички козметични центрове в нашия град - никъде не се наемат да заличат малките ми повърхности вени/капиляри/телеангеиктазии с лазер (или нямат опит, или ми обясняват, че имам проблем със съдовата система) Естествено ме насочват към съдов хирург (направих няколко консултации),
който от своя страна щедро предлага да ги склеротизира, защото проблема бил козметичен. Доста изчетох по темата и мненията са много противоречиви - масово склеротизират и след година, две,се появяват много нови (дали има връзка с премахването на предните). В един чуждестранен сайт намерих информация, че тези вени в момента не функционирали правилно и ако не се предприемат мерки и махнат щели да увредят някоя по-дълбока вена. Изобщо в голяма чуденка съм - някой махнал ли е и да има траен ефект поне 3 години или ако има мнение по-въпроса моля да сподели?

# 592
Здравейте, темата ми е много полезна, въпреки че съм объркана. След като обиколих всички козметични центрове в нашия град - никъде не се наемат да заличат малките ми повърхности вени/капиляри/телеангеиктазии с лазер (или нямат опит, или ми обясняват, че имам проблем със съдовата система) Естествено ме насочват към съдов хирург (направих няколко консултации),
който от своя страна щедро предлага да ги склеротизира, защото проблема бил козметичен. Доста изчетох по темата и мненията са много противоречиви - масово склеротизират и след година, две,се появяват много нови (дали има връзка с премахването на предните). В един чуждестранен сайт намерих информация, че тези вени в момента не функционирали правилно и ако не се предприемат мерки и махнат щели да увредят някоя по-дълбока вена. Изобщо в голяма чуденка съм - някой махнал ли е и да има траен ефект поне 3 години или ако има мнение по-въпроса моля да сподели?
Здравей,

Маха първо със склеротерапия и точно това стана, изникнаха нови и нови разширени вени и след няколко години, тази която беше уж унищожена се появи отново.  Просто нямам думи..
Скоро правих лазерна аблазия но са минали само 3 месеца и още нямам ясна представа какъв е реалният резултат. Но лекарят каза, че ако не ги махам, да ще увредя централната вена..
Според мен се въртя в омагьосан кръг, махам едни, други се появяват и така до кога незнам...

# 593
склеротирана вена не би трябвало да се появи отново, защото с процедурата тя се запушва с пяна, от там не минава кръв и във времето се превръща в съединителна тъкан. Да, и при мен след склеротерапия на грешното място ми избиха други вени наоколо третираната, но после при Др. Кючуков разбрах, че не е било правилно това, защото не е махнат причинителя, а именно болната вена в горна част на бедрото. Затова склеротерапия само явно е за много малки венички, наистина козметично, но не и ако има друг проблем

# 594
склеротирана вена не би трябвало да се появи отново, защото с процедурата тя се запушва с пяна, от там не минава кръв и във времето се превръща в съединителна тъкан. Да, и при мен след склеротерапия на грешното място ми избиха други вени наоколо третираната, но после при Др. Кючуков разбрах, че не е било правилно това, защото не е махнат причинителя, а именно болната вена в горна част на бедрото. Затова склеротерапия само явно е за много малки венички, наистина козметично, но не и ако има друг проблем
Последната ми интервенция беше при доктор Кючуков,

Беше ми многократно препоръчан, доверих му се, беше обстоятелствен и ми даде отговор на всички въпроси. Обясни ми, че склеротерапията е само за малки кръвоносни съдове.
Нека ,които има впечатление от работата му сподели опита си.

# 595
Аз мисля да ходя на лазер при него. Чудех се доста между него и ВМА (радиофреквентна), но по-леката упойка и възстановяване май ще наклонят везните към Кючуков.

# 596
Здравей те!
Лазерна аблазия във всеки сезон ли може да се прави?
Правила съм няколко неуспешни склерозации и знам, че се правят от октомври до март.

# 597
  • Sofia
Аз я правих в началото на юни и на октомври.

# 598
По-добре е зимата, защото и сините участъци седят доста време , кофти ще е да показваш крака ...

# 599
Здравей те!
Лазерна аблазия във всеки сезон ли може да се прави?
Правила съм няколко неуспешни склерозации и знам, че се правят от октомври до март.

На мен са ми казвали, че може по всяко време лазер. Инжекциите обаче се правят само като е по-хладно. От друга страна не знам дали е добре да се носи тоя чорап в жегите и дали ефектът не е спорен, защото хем държи вената, хем я прегрява.

Общи условия

Активация на акаунт