Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 138

  • 100 527
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Торта Ferrero Rocher по Коконския блог Simple Smile



И да не досаждам, другите снимки на тортата ги скрих.

Скрит текст:


Последна редакция: пн, 27 ное 2017, 10:48 от chrissy

# 181
  • Мнения: 343
Много хубава торта,chrissy!И вкуснааа,иде ми да си грабна ей туй парченце Simple Smile


Ето я и моята торта еднорог.Трябва да кажа,че ми беше много  по-трудна,отколкото очаквах,главно заради шприцоването,което правя за първи път и заради цветовете ,които исках да са много по-нежни,но накрая това се получи...
Скрит текст:
      

# 182
  • Мнения: 1 687
Ани, златна си!
Като ти прочетох обясненията малко се ошашках, но дано силата да бъде с мен и всичко да се получи по план. Simple Smile))
После ще докладвам дали е имало късане на нерви Simple Smile))

пумпал, чудна ти е тортичката!
и мен това щрицоване ме ужасява, много ми е трудно.

криси, много апетитно ти изглежда тортата (а това, казано от човек, който не обича шоколадови торти си е бая атестация) Simple Smile))

# 183
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 815
Ани, златна си!
Като ти прочетох обясненията малко се ошашках, но дано силата да бъде с мен и всичко да се получи по план. Simple Smile))
После ще докладвам дали е имало късане на нерви Simple Smile))
Не се шашкай, по-лесна е отколкото съм го обяснила. Просто имам няколко приятелки, които много искаха рецептата, а не са правили торта през живота си и затова толкова съм се впуснала в подробности.  Mr. Green

# 184
  • Мнения: 402
Привет. С уговорката , че не са кой знае какво качество снимките и че съм забравила да сваля картоните от панделката , качвам снимките.

[/img]

# 185
# 186
# 187
  • Мнения: 343
mumpeto  Hug чудесно си се справила като за първи път! Браво,че се зае и свърши такъв наистина голям проект.
Ще ти напиша и някои конкретни неща довечера Wink

# 188
  • Мнения: 402
pum_pall, много благодаря! Ще съм ти много благодарна , да ме насочиш в детайли ! Не я сиропирах , тъй като не пасмях , да не се разпадне. Блатовете се бяха леко напоили от крема , во не достатъчно. За друг път вече зная, че търпи и леко сиропиране. Приемам , съвети , идеи , критика всякаква 😀. В Края на седмицата мъжът ми е рожденник и ако намеря достатъчно време може да му спретна едно мъничко торте на него . Ще опитам с морковено 😆.

# 189
  • Мнения: 343
Ами всъщност основното,на което да обърнеш внимание е и най-важно в тортите с фондан,а именно измазването с маслен крем и покриването с фондан .Не мисли,че аз съм перфектна в това отношение,правя също много грешки.Но ще ти кажа някои неща,които виждам в тортичката ти,само с идеята като им обърнеш внимание и ти самата да станеш по-добра. ..
На синия  етаж се виждат някои неравности по фондана,които трябва да се стремиш да ги няма,покритието да е идеално гладко.Това се постига като тръгнеш от печенето на блатовете-да са идеални и равни,оформянето им с нож(може би си виждала на някои клипчета как смело кълцат сладкарите стегналата торта,аз не го умея това)..И после,гладък и лесен за измазване маслен крем.С него може да се измаже на два етапа,за по-добро покритие.Първо-със смес от маслен крем и фини трохи от тортата(смелени в бледнер),оставя се в хладилника да стегне,после само с маслен крем за гладко покритие..За таковабпокритие са важни и правилнитебинструменти Трябва да имаш подходящи шпатули.И после мяташ фондана и заглаждаш със ютийки,като се стараеш да правиш ръбче по края Wink.

За лицето на Снежанка от мен имаш 9от 10 точки Simple Smile,-1за още мъничко старание,около миглите и щеше да е перфектна.Наистина е много симпатична.

Като цяло както казах,смятам,че е чудесна първа торта Wink
Колкото поврче торти правиш,толкова повече ще се усъвършенстваш,само практиката учи Wink

# 190
  • Мнения: 402
pum_pall,много благодаря за съветите! Признавам , че нямах шпатули , вече съм си поръчала и измазвах с нож. А за изравняването на блатовете имам много да уча докато ги направя перфектни. Дано успея някой ден. Това с маслените трохи ми го беше написала и преди са започна тортата , но аз не успях да те разбера явно правирно и за " по - сигурно " мазах само с крема , не на 2 етапа. За трохите имаш предвид стандартен маслен крем , примерно , и в него наситнения блат ли ?

# 191
  • Мнения: 343
Да,просто като поизрежеш тук-там от блата слагаш парчетата в блендера и ги смилаш на фини трохички.Смесваш част от масления крем с тях и измазваш веднъж,а след като стегне,отгоре само с маслен крем.

Шпатулите са много важни,страшно добре си се справила за измазване с нож Grinning

# 192
  • Мнения: 1 687
mumpeto, проектът ти наистина беше впечатляващ по размери Simple Smile

и аз мисля, че неравностите са му най-големият проблем, но са съвсем нормални за човек, който няма ютия за заглаждане. вярвам, че скоро ще покажеш и нови творения Simple Smile

# 193
  • Мнения: 402
Елч, благодаря!
Спраних се благодарение на вашите насоки , момичета !

# 194
  • Edinburgh-UK
  • Мнения: 689
олеле големи красоти сътворявате ,браво на вас .
galja_1803 мисля да заложа на пандишпанови блатове .А за крема още го мисля но може би бих заложила на маскарпони с кондензирано мляко и сметана .Дали ще е подходящо да сложа малко и разтопен шоколад вътре ?Тортата ще е Супер Марио

https://www.youtube.com/watch?v=y3ytrICx27U&feature=share

Общи условия

Активация на акаунт