Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 138

  • 100 537
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 1 687
Момичета да докладвам, че тортата "Павлова" обра всички овации. Ани_д специални специални благодарности за рецептата. След като изчетох всички налични рецепти реших да се доверя на твоята вариация и съм супер доволна от нея. Да не говорим за обясненията ти, ако не бяха те, нямаше да се получи това тържество на вкусовете. Мерси!:kissing_heart:

Прилагам и снимки, макар че вкусът е далееч по-добър от визията Simple Smile



Последна редакция: пн, 04 дек 2017, 09:38 от Елч

# 196
  • Мнения: 1 687
Не ми дава да кача две снимки в един коментар затова пускам втори с разреза Simple Smile Парчетата не бяха много изрядни, но както казах - заслужаваше си Simple Smile

# 197
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 817
Елч, прекрасна е, много се радвам, че съм ти била от полза! Разрезът е уникален  Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes

# 198
  • Мнения: 173
Момичета, тук творите на високо ниво Grinning но имам един въпрос.

Моля ви кажете каква лесна торта да направя с тези блатове?
https://www.ebag.bg/blat-za-torta-troen-kuchen-meister-shokolad-400-g/171918

# 199
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 406
Най-лесно и най-бързо: разбиваш сладкарска сметана на крем. Сиропираш леко блатовете и редуваш: блат, сметана, банани. Измазваш отвън със сметаната, украсяваш по желание.
Такива блатове може да ползваш и с яйчено-млечен крем + орехи (домашна торта).

# 200
  • Мнения: 173
Благодаря ти! Иска ми се да е някоя по-маслена, с повече краве масло. Сладкарската сметана ме притеснява, че няма да се хареса..

# 201
  • Мнения: 173
Реших да направя от този крем http://www.oetker.bg/bg-bg/produkti/premium-puding/premium-pudin … ski-shokolad.html просто с малко дете нямам никакво време. Да добавя краве масло и малко повече захар?
Само моля ви кажете, нужно ли е и с какво да сиропирам блатовете?

# 202
  • Мнения: 7 959
Flower0912, щом ще ползваш кремчетата на Йоткер можеш да вземеш и от тези без варене. Просто разбиваш с 300 мл мляко вместо с 400 мл, както е по указанието на пакетчето. За всеки случай направи количество с две пакетчета, за да не се окаже, че едно ще е малко. Отделно си разбий едно пакетче масло с пудра захар на вкус и прибави лъжица по лъжица от готовия крем. А за сиропиране можеш да ползваш подсладено прясно мляко, компот или обикновен захарен сироп (възваряваш за 2-3 минутки 1 к.ч. захар с 1 к.ч. вода, можеш да добавиш и някакъв аромат).

# 203
  • Мнения: 1 687
Елч, прекрасна е, много се радвам, че съм ти била от полза! Разрезът е уникален  Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes
Ех, мерси! Тъкмо я доядохме, последното парче беше разделено на 4, щяхме да се избием кой да го получи. Simple Smile
Тортата наистина е уникална, мисля, че е най-вкусната, която съм правила и опитвала изобщо! Горещо препоръчвам, ако някой се чуди каква тортичка да си спретне Yum И изобщо не е трудоемка, аз очаквах да е по-сложна.

# 204
  • Бургас
  • Мнения: 2 608
Добро утро Simple Smile  Искам да полъчам картинка върху плака, която да сложа върху тортата. Вафлена или фонданова да избера,  с коя е по-лесно. И какво се маже под фондановата хартия, маслен крем ли. Тортата ще е с шоколадов крем

# 205
  • Edinburgh-UK
  • Мнения: 689
Здравейте.Моля ви бихте ли  погледнали този вид блат дали е подходящ за торта покрита с фондан?Аз я пуснах по-рано тези дни тортата е тази със Супер Марио.Това е блата за тортата който съм харесала,дали ще е подходящ?

http://mka900.blogspot.co.uk/2009/04/chocolate-cake.html

А бихте ли ми помогнали какъв лесен крем да избера с buttercream за между блатовете ?
За първи път ще правя торта с фондан.Много ще съм ви благодарна за съветите .

# 206
  • USA
  • Мнения: 675
mumpeto, страхотно си се справила като за първи път, че и с толкова голяма торта! Браво!


Елч, никога не ме е привличала тази торта, но като видях твоята, си запазих линка на Ани. Изглежда чудесно!
Аз не обичам плодове в торта, но ще измисля нещо или като дойде време, ще ви питам тук за идеи.

# 207
  • Мнения: 343
 Swetla99, за блатовете за торта с фондан,по принцип няма ограничения.Единственото при тях е да не са твърде сиропирани,за да не  се разкашкавят и тортата да се разпадне..но това при всички торти го има WinkКогато запечаташ отгоре с масленнкрем преди фондана той ще изолира от влагата на сиропираните блатове и кремове,така че каквито и блатове да избереш,само да не са тяърде сиропирани.Аз примерно слагам по2-3супенинлъжици захарен аироп на блат ок20см,дебел ок.2см и това е много малко сиропираннблат.Моите са тип пандишпанови.Съветваммте полекичка да пробваш да сиропираш ,а следващия път повече и така,да няма изненади..

Между блатовете аз не слагам маслен крем,не го харесвам,тежък ми е и ми е достатъчен само за измазване.Правя си крем от маскарпоне,сладкарска сметана и малко заквасена сметана.В миналата тема имаше чудесни рецепти за кремове,можеш да потърсиш,но не бяха с buttercream до колкото помня.

# 208
  • Мнения: 402
maimun, много благодаря за подкрепата. Може би ще направя едно торте за Нова Година. Ако успея , ще го покажа ☺.
Тортата Шарлота много ми харесва , като я показвате, изкушавам се и аз да опитам , макар да съм начинаеща. Може би , като ми останат 3- 4 свободни часа ще я пробвам. И аз си запазих линка на Ани😊!

# 209
  • Edinburgh-UK
  • Мнения: 689
pum_pall  .Много полезни съвети ми даде за което ти благодаря много .Другата седмица се заемам че ми трябва за края на другата седмица ,после ще показвам тука .Много ми се иска да се науча но не ми остава време за майсторене ,но ще се заема по-сериозно през новата година .

Общи условия

Активация на акаунт