Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 138

  • 100 393
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 807
Според мен е от блата проблема а не от крема.Пробвай да го оставиш един ден без да го мажеш за да видиш дали ще се навлажни.За снимките си много права .Отвратителни са .Панделките ми изигра лоша шега конденза.но можеше и по добре  PeaceЕто Павлова по тази рецепта за лична консумация
Скрит текст:
Много апетитна.
Аз винаги оставям блатовете да пренощуват. Пека на единия ден , а сглобявам винаги на другия. Ще пробвам да ги пека по-дълг време на по-ниска температура, даже някъде срещнах, като се изпекат да се оставят във фурната до пълното й изстиване. Почти съм сигурна, че проблемът е в намаляването на захарта, ама ще видим, тия дни пак ще я правя така, че ще разбера

# 76
  • Пазарджик
  • Мнения: 169
Привет,най накрая да правя торта с която се забъвлявах .Обичам синьото и като никога съм доволна от резултата





# 77
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Макар да не е торта, а пай, качвам нсимката и в тази тема, за който не следи другата.
Правих пай с кайсии и 2 изостанали праскови - с общо 5 съставки + сол и вода. Тази рецепта ще си я запиша, специално си измерих пропорциите. Стана киселичко от кайсиите и 1/4 вече изядохме.  Laughing И използвам случая да ви похваля тавичките Wilton. Поръчах си такава за пай за рд, формата на борда стана разкошна, иначе не стават така ясно изразени и/или залепват.



И парченце. Точно така полуразтичаща се и съвсем мека плънка исках!:



Една дама от другата тема вече е повторила рецептата с праскови и пъпеш и също й е допаднала.

# 78
  • Мнения: 105
Ето и тортата от събота за рождения ден на един приятел. Украсихме я с червен касис, но с всякакви горски плодове ще си отива.
Шоколадова торта с шоколадов мус



# 79
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 807
Ayradyss , има тортена галерия , както и тема за кулинарните вдъхновения, където се качват снимки и линкове http://old.bg-mamma.com/?topic=981297;topicrefid=19 Виждам, че я знаеш и публикувш снимките си там, заедно с линкове към блога си, така че мисля, че това е абсолютно достатъчно.
Тук идеята на темата е съвсем друга и подобни постове не са добре дошли. Мисля, че го обсъдихме вече, но ти дори не си си направила труда да прочетеш предходните постове, след първата торта, която беше качила. Ако смяташ да оставаш в темата, помисли как можеш да бъдеш полезна на пишещите тук.

# 80
  • Мнения: 11 743
Не чете, само публикува и бяга. Уви! Иначе тортите им са хубави, те са две, май, сладкарките.

# 81
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Привет, девойки  Hug

Влязох и видях, че наглостта продължава.
Позволих си да изпратя до съответния ник лична бележка със следното съдържание:

Обръщам се на лична, имайки предвид пълното незачитане и липсата от Ваша страна на елементарно уважение не само към хората, но и към нормите на поведение.
Бъдете любезни да не помествате в Тортената тема постове във формата, в която правите това сега.
Поведението Ви и присъствието на снимките и линковете към тях е нежелателно по начина, по който бива натрапвано досега.


Разбира се, не е казано, че, затрупани от работа да постват едно и също нещо навсякъде, на нея/тях ще им остане време да четат лични.  Mr. Green

-------------------

Тути, във възторг съм!!!  Heart Eyes Тортата ти е нещо като хапче за радост, всичко в нея е толкова слънчево и жизнерадостно! Прелестно съчетание на цветове, абе много ми харесва!  Hug

Криси, вкусно!  chef Така полутечаща аз правя лазанята, с лъжица я сипваме, но страшно ни е вкусно точано такова, мокро Simple Smile

# 82
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 807
Нелка, благодаря от сърце

# 83
  • Norge
  • Мнения: 2 311
И аз на теб, Ани! За всичко  Hug

---
Знаеш ли, позамислих се за твоята Павлова и ...и...Като махнем проблема с калориите, някога май престанах да пека целувчени Mr. Green  неща тъкмо заради овлажняването.
Помня, че специално Павлови-те ги сглобявах почти непосредствено преди сервиране.
А  чистите целувки се мъчех да излъжа как ли не, за да се запазят пръхкави.
Ако не бъркам, когато живеехме нависоко в планината, нещата се получаваха по-добре, но сега сме на ниско, по-топло и влажно, и проблемът не е като да не съществува.  Blush

# 84
  • София
  • Мнения: 461
Привет,момичета! И аз по темата с  Павлова. Изненадах се доста,като прочетох постовете за влажни блатове.От как узряха ягодите,направих поне 7 тази година (влюбих се във вкуса и канех гости,за да имам оправдание да я правя по-често Wink престоявала ми е 24 часа сглобена, без да ми овлажнее и може би има някаква врътка в технологията. Правя я по рецептата на Джейми Оливър за Павлова с маршмелоу ( аз слагам само крем шантии. Слага 400г захар на 8 белтъка, като я добавя едва след като вече е вдигнал белтъците до гъсти връхчета,като бърка равномерно с миксер на средна скорост.Веднъж сложил захарта,превклячва на максимална скорост и бърка още 8 минути. става изключително плътен и лъскав сняг. Пече 1ч. 20 мин на загрята на 130 С фурна и оставя блатовете вътре,докато изстине.  Кремът си го разбивам от пълномаслена животинска сметана (незаквасена) и ванилия от шушулка, като идеята е да не се разбива до твърдо -да стане на меки връхчета. Първия път очаквах да се разтече след час или поне да попие в целувката и тя да омекне - нищо подобно Simple Smile част от тортата пренощува извън хладилника и бях изумена,че.и на средващия ден беше хрупкава Simple Smile само да добавя,че единия път действието се случваше във Варна, така че влажността на въздуха не е толкова пагубна Wink

# 85
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 807
Нелка, и аз последния път точно преди да тръгнем за купона я сглобих. Да, ама не всеки път я имам тази възможност.Понякога се налага няколко часа да престои и ми се иска да имам решение  Grinning

Привет,момичета! И аз по темата с  Павлова. Изненадах се доста,като прочетох постовете за влажни блатове.От как узряха ягодите,направих поне 7 тази година (влюбих се във вкуса и канех гости,за да имам оправдание да я правя по-често Wink престоявала ми е 24 часа сглобена, без да ми овлажнее и може би има някаква врътка в технологията. Правя я по рецептата на Джейми Оливър за Павлова с маршмелоу ( аз слагам само крем шантии. Слага 400г захар на 8 белтъка, като я добавя едва след като вече е вдигнал белтъците до гъсти връхчета,като бърка равномерно с миксер на средна скорост.Веднъж сложил захарта,превклячва на максимална скорост и бърка още 8 минути. става изключително плътен и лъскав сняг. Пече 1ч. 20 мин на загрята на 130 С фурна и оставя блатовете вътре,докато изстине.  Кремът си го разбивам от пълномаслена животинска сметана (незаквасена) и ванилия от шушулка, като идеята е да не се разбива до твърдо -да стане на меки връхчета. Първия път очаквах да се разтече след час или поне да попие в целувката и тя да омекне - нищо подобно Simple Smile част от тортата пренощува извън хладилника и бях изумена,че.и на средващия ден беше хрупкава Simple Smile само да добавя,че единия път действието се случваше във Варна, така че влажността на въздуха не е толкова пагубна Wink
Много ти благодаря, че се включи, страхотно разяснение. След прочетеното почвам да си мисля, че при мен проблемът е печенето. Първо - аз ги пека на по-ниска температура и по-кратко време и въпреки че не изглеждат да са сурови, явно това си има значение. Проблемът ми е, че я харесвам тортата с три блата, а фурната ми може да изпече едновременно само два и затова не ги оставям вътре да пренощуват. Но при следващото правене задължително ще пробвам. Още веднъж благодаря.  Peace Ето това е истинския смисъл на темата!  Hug Hug
Може ли да споделиш коя животинска сметана ползваш??

# 86
  • София
  • Мнения: 461
а,не ги оставям да нощуват - 30 40 мин,след като съм спряла фурната и това е,аз я правя с блата около 4 см д2бели - някъде назад и снимка бях сложила,за представа за блатовете Wink в метро продават в пластмасова бутилка литър,мисля,е debica  беше фирмата. бяло шише със синьо по етикета. иначе ако не ми се разкарва,вземам от билла или фантастико elle&vire или президент,макар че последната е неоправдано скъпа  Елле&vire eс много добро качество Simple Smile

# 87
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 807
а,не ги оставям да нощуват - 30 40 мин,след като съм спряла фурната и това е,аз я правя с блата около 4 см д2бели - някъде назад и снимка бях сложила,за представа за блатовете Wink в метро продават в пластмасова бутилка литър,мисля,е debica  беше фирмата. бяло шише със синьо по етикета. иначе ако не ми се разкарва,вземам от билла или фантастико elle&vire или президент,макар че последната е неоправдано скъпа  Елле&vire eс много добро качество Simple Smile
Още веднъж благодаря. И един последен въпрос - тази сметана преди да я разбиеш гъста ли е или е течна като мляко. Питам защото последния път купих една белгийска от Метро, която беше в кутия 1л, но вътре е много гъста, трябваше й съвсем малко разбиване , за да стане с твърди връхчета, много ми хареса. Преди не бях попадала на такава. От Била купувам една немска в малки кутийки, ама тя си е течна като мляко, та затова се учудих и затова питам  Grinning

# 88
  • София
  • Мнения: 461
по-скоро течна,но с по-голяма плътност от мляко,знам за коя от била говариш - minusL или нещо подобно ,в тъмно синя кутийка;) по-плътна е от нея,но по-течна от боза,примерно:)тази немската,ако я направя на шантии и не я разбия до твърдо,ми се втечнява след време и я ползвам само за панакота,ако не намеря по-читава:) а за името на марката от метро мога да се бъркам,че debica   бяха автомобилни гуми Grinning  ама звучи подобно сякаш Simple Smile
P.S. как се произнася/пише chantilly на български?Simple Smile

# 89
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 807
по-скоро течна,но с по-голяма плътност от мляко,знам за коя от била говариш - minusL или нещо подобно ,в тъмно синя кутийка;) по-плътна е от нея,но по-течна от боза,примерно:)тази немската,ако я направя на шантии и не я разбия до твърдо,ми се втечнява след време и я ползвам само за панакота,ако не намеря по-читава:) а за името на марката от метро мога да се бъркам,че debica   бяха автомобилни гуми Grinning  ама звучи подобно сякаш Simple Smile
P.S. как се произнася/пише chantilly на български?Simple Smile
Аз се сетих за коя в шишетата говориш , ще я пробвам задължително щом се разбива до твърди връхчета. Че тая от Билла наистина не се разбива, а пък Президента много дълбоко ми бърка в джоба  Twisted Evil
Иначе от Метро купувам
Тази Френската - тя е течна, горе долу добре се разбива, обаче голямо пръскане докато почне да се сгъстява.

А ето тази е Белгийска и е гъста , ама направо едва се изсипва от кутията. Даже се наложи да я отрежа и да я вадя с лъжица. Бързо се разбива, но опасността от пребиване и пресичане е много голяма

и

Общи условия

Активация на акаунт