Ламинат или балатум?

• 43 815
  • 263
  •   1
Отговори
# 90
Имам в предвид постнатата снимка отгоре. Там ми изглежда гумено, на снимката. Ламината си изглежда като ламинат Simple Smile

# 91
Удобно е . Като се скапе си купуваш нов .

# 92
Удобно е . Като се скапе си купуваш нов .
Е, да. Като с всяко временно решение. Simple Smile

# 93
  • Варна
Да не говорим ако погледнеш косо към светлина как се вижда ламинат и как естествен под.
Хайде да се опиташ да влезеш в крак с дискусията в която говорим за материали от 21-ви век и то среден клас. Не най-евтиния плосък ламинат.

Ами да да влезем с крак (бос) по настилката Simple Smile Имам стая с паркет и стая с ламинат - разликата е ОГРОМНА! В полза на естествения паркет, усещането особено бос е несравнимо, дървото е много приятно и е много по-топло от ламината, а с обувки по ламината на мен специално ми е неприятен тропащият звук. Ламината не знам среден клас ли се води - 12мм дебелина.

По повод балатума, аз харесвам новите балатуми, лесни за поставяне, издържливи, лесни за поддръжка, изглеждат добре. Има и такива, които са самозалепващи планки с размер на ламинат. В болници лаборатории се препоръчват нови винилови настилки именно заради добрите им свойства. Цената на добрите пвц настилки е 30 лева на кв.м. и нагоре, което е по-скъпо от средния клас ламинат, но като приложение да речем в антре, кухня, аз бих заложила на тях. Усещането при стъпване е много по-добро, виждала съм във фитнес, трудно може да се различи какъв е материала визуално.

Ето това е на TARKETT

# 94
Мен също много ме дразни хлопането по ламината. Не знам от подложките ли идва, от самия състав на дъските ли, но ми е много гадно. Точно на пластмаса звучи.

# 95
  • Монреал
Имам в предвид постнатата снимка отгоре. Там ми изглежда гумено, на снимката. Ламината си изглежда като ламинат Simple Smile
Снимката е от многослоен плаващ под с горен слой от брезово дърво, лакирано с уретан.

Ти обаче си толкова предубедена, че като ти кажат, че стъпваш по истински под дори ти става по-удобно н тоа крачетата Simple Smile

# 96
  • София
Бе то за тебе всичко е гумено - и балатум и винил и ламинат, не е ли то естествено дръвце все ти е еднакво и гумено Mr. Green.

# 97
  • Монреал
Мен също много ме дразни хлопането по ламината. Не знам от подложките ли идва, от самия състав на дъските ли, но ми е много гадно. Точно на пластмаса звучи.
С това съм напълно съгласен. Изолацията под плаващите подове придава кух звук, но пази топло, елиминира скърцането и най-вече съседите от долу не ти чуват стъпките.

Дървен под, закован за дюшеме/талашит (както е в по-голямата част на ниското строителство в западния свят) е гаранция за скърцане + никаква звукоизолация. Съседите отдолу чуват всяка стъпка, изпуснат предмет, секс  и прочие неща в контакт с пода. Надуеш ли басите....

При бетон коването не става, та последните десетилетия започнаха да лепят, но това също не решава всички проблеми.

Перфектният вариант е многослоен под, с повърхност от качествено ядро, неорганична сърцевина и подложка от лепило. Проблемът е, че заради лепилото подът спира да бъде плаващ и губи някои полезни свойства.

# 98
Снимката е от многослоен плаващ под с горен слой от брезово дърво, лакирано с уретан.

Значи снимката не е на ламинат Mr. Green Ламинат му казват на плочи от МДФ или ХДФ ламинирани с някаква пластмаса. Многослойните паркети са отделна работа.

# 99
Не знам за съседите отдолу, но тези отстрани определено чуват всяка стъпка върху ламината, за стърженето със столове да не говорим. Laughing За сметка на това пък, скърцането на естествения паркет не съм забелязала да се чува, стъпките с чехли също са много по-приглушени. Всъщност мен скърцането хич не ми пречи, напротив, придава някакъв 'характер' на стаята.
Лепенето на паркет за пода за мен е безумно. Това не е плочка, която да си седи непроменена, а дърво, което се свива, разширява (зимно време като отвориш прозореца паркета почва да пука Laughing) и въобще не знам каква би била ползата да се лепи.

# 100
  • София
Не знам за съседите отдолу, но тези отстрани определено чуват всяка стъпка върху ламината,
Скрит текст:
за стърженето със столове да не говорим. Laughing За сметка на това пък, скърцането на естествения паркет не съм забелязала да се чува, стъпките с чехли също са много по-приглушени. Всъщност мен скърцането хич не ми пречи, напротив, придава някакъв 'характер' на стаята.
Лепенето на паркет за пода за мен е безумно. Това не е плочка, която да си седи непроменена, а дърво, което се свива, разширява (зимно време като отвориш прозореца паркета почва да пука Laughing) и въобще не знам каква би била ползата да се лепи.
Чак пък толкова, нали има изолация под ламината, която малко обира шума. Все пак едва ли някой ходи на токчета у тях.

# 101
  • Монреал
Значи снимката не е на ламинат Mr. Green Ламинат му казват на плочи от МДФ или ХДФ ламинирани с някаква пластмаса. Многослойните паркети са отделна работа.
А добро утро!

Имало и други видове плаващи подове. Не само "ламинати".

# 102
и въобще не знам каква би била ползата да се лепи.

Стои неподвижен и не скърца и с времето не се появяват фуги между паркетините, както неизбежно става с незалепения паркет.

# 103
Стои неподвижен и не скърца и с времето не се появяват фуги между паркетините, както неизбежно става с незалепения паркет.
Нашият е така, перфектно е Peace
Хайде да се опиташ да влезеш в крак с дискусията в която говорим за материали от 21-ви век и то среден клас. Не най-евтиния плосък ламинат...
Напротив, дискусията е именно за евтините ламинати.

# 104
Хм, не мога да си го представя, нали е дърво, няма как да стои неподвижно толкова години, като изсъхва, дори и залепено, не се ли образуват пак фуги?
А за подложките под ламината не знам какви са, що са, но определено чувах стъпките на съседите (в предишното жилище). Точно все едно ходиш по пластмаса.

Общи условия

Активация на акаунт