Ламинат или балатум?

• 43 818
  • 263
  •   1
Отговори
# 105
Вероятно си има леко движение на дървото, не му пречи залепването. Не съм чула и за отрицателни последствия. Включително може да се пренарежда, ако се наложи след години.

# 106
Хм, не мога да си го представя, нали е дърво, няма как да стои неподвижно толкова години, като изсъхва, дори и залепено, не се ли образуват пак фуги?

Ако си е било хубаво изсъхнало няма накъде повече Grinning

# 107
  • София

Балатум бих сложила само... абе, като се замисля, май никъде. Мислех за складово или производствено помещение, но в действителност за такова бих предпочела гладка циментова мозайка, примерно. Балатумът ми е...  Sick
Освен грозен и отблъскващ (и създаващ уют на едновремешна канцелария) се и зацапва трайно (по неизмиваем начин), наранява се лесно... абе, гадост.

# 108
Стои неподвижен и не скърца и с времето не се появяват фуги между паркетините, както неизбежно става с незалепения паркет.
Нашият е така, перфектно е Peace
Хайде да се опиташ да влезеш в крак с дискусията в която говорим за материали от 21-ви век и то среден клас. Не най-евтиния плосък ламинат...
Напротив, дискусията е именно за евтините ламинати.
Защо да е за евтините?  newsm78

Аз варирам между 20 и 35 лв/м2. Това май се води среден клас.

# 109
  • Монреал
Вероятно си има леко движение на дървото, не му пречи залепването. Не съм чула и за отрицателни последствия. Включително може да се пренарежда, ако се наложи след години.
Пренареждане на залепен под?!? Ти си забавен събеседник.

"Пренареждането" не е като да закърпиш най-повредената част след наводнение (когато лепилото и полоскостите са вече съсипани). Да откъртиш и пренарежиш залепен под е като да си разплетеш дъртия, износен пуловер и да си оплетеш нов със старата прежда.

# 110
Защо да е за евтините?  newsm78

Имам предвид, че онова, което предлага той е много над тези цени.
За тази цена спокойно можеш да си позволиш естествена настилка Peace

Пренареждане на залепен под?!? Ти си забавен събеседник...
Просто имам голям опит и всякакви случаи са ми минавали през ръцете Simple Smile

# 111
  • Монреал
Просто имам голям опит и всякакви случаи са ми минавали през ръцете Simple Smile

В интернет има милиони (наистина)  образователни видеоклипове как се реди, лепи, кове, кърпи, или кърти под. Уви, няма нито едно как се "пренарежда" залепен под.

Би ли бил така любезен да намериш ако не 1000, поне едно видео как се пренарежда ЗАЛЕПЕН под?
Моля.
Моят google vodeo връща 0 резултата.

Последна редакция: пт, 07 юли 2017, 01:32 от zemonti

# 112
Защо да е за евтините?  newsm78

Имам предвид, че онова, което предлага той е много над тези цени.
За тази цена спокойно можеш да си позволиш естествена настилка Peace

Мислиш ли?
Черна Станция отбеляза таван от около 150/м2 и каза, че може човек да намери и на половина, което е грубо 70/м2, което е двойно на моя таван.  Laughing Уф, абе един ден, когато не ни чакат 20тина хиляди и нагоре за ремонт на цяло жилище, ще се поглезим със смяна на подовете с естествени, но сега наведнъж някак идва много...

# 113
  • София
В едната стая имаме ламинат /2010/, http://media.snimka.bg/s1/5124/036491628.jpg?r=0
в другата балатум /2004/ http://media.snimka.bg/s1/3667/033577463.jpg?r=0
Ами балатума изглежда по-добре към днешна дата. На снимките не си личи, но ламината има вече доста изтъркани петна.
И на мен ми се искат естествени подове, ама може да не е тук.

# 114
zemonti, понякога хората само работят, а не качват в интернет Simple Smile следващия път ще се сетя да записвам  Crazy Laughing

Ето тук майстор казва, че ако е лепен трябва да се почисти преди пренареждане.

Още.

Говорим за лепен за пода, не за лепене нут-перо, при него не може да се пренарежда, но първият вариант е по-добър, така че няма причина за избор на втория.

Google76, пусни в гугъл "буков паркет цена" и ще видиш цените Peace
За реденето - на рибена кост и аз не харесвам, този начин ми допада:
Скрит текст:
Този на снимката е на 13+ години. 2 качество избрахме, то е с шарки. 1-во е по-еднообразно на цвят.

# 115
  • Монреал
zemonti, понякога хората само работят, а не качват в интернет Simple Smile следващия път ще се сетя да записвам  Crazy Laughing

Ето тук майстор казва, че ако е лепен трябва да се почисти преди пренареждане.

Още.
Аре да не ми пробутваш за доказателства форумни мнения на разбирачи като тебе.

А по въпроса, че някои хора работели... Ето преди/след на класната стая чиито под смених миналата седмица сам за 4 часа. Имайки впредвид тежкия трафик клиентът избра здрав ламинат, без гъзарски шарки и релефи.

https://goo.gl/photos/U1ibkLEpR5yofkDL7

https://goo.gl/photos/KJGJUvqrER2FLGgq8

# 116
....Хайде да се опиташ да влезеш в крак с дискусията в която говорим за материали от 21-ви век и то среден клас. Не най-евтиния плосък ламинат.

1. пишеш за ламинат и слагаш снимка
2. после било дърво
3. такива, които ги раправят каквито им хрумне съм ги срещала не веднъж.

# 117
zemonti, жената ще стъпва боса в спалнята си, няма да ходи с обувки. Ако ви е приятно усещането на ламината и поддръжката му - ок, нямам нищо против. Споделих личния си опит и трудностите, които ми е създал, една от тях се вижда и на снимките - личи всяко петънце, дори да е оставен от чист крак след излизане от баня. За мен беше заробване поддръжката.

Каква е цената на квадратен метър на този от снимката?

П.П. На подобен тон повече няма да отговарям. Никой друг в темата не се държи по подобен начин Stop

# 118
голям труд е реденето на ламинат ... изрежеш ли с флекса крайните и около вратата се реди по-лесно от легото на сина ми.
Това от ли4ен опит Simple Smile сами си редихме в предното жилище в две стаи .

# 119
  • Монреал

В интернет има милиони (наистина)  образователни видеоклипове как се реди, лепи, кове, кърпи, или кърти под. Уви, няма нито едно как се "пренарежда" залепен под.

Би ли бил така любезен да намериш ако не 1000, поне едно видео как се пренарежда ЗАЛЕПЕН под?
Моля.
Моят google vodeo връща 0 резултата.

Общи условия

Активация на акаунт