Ламинат или балатум?

• 43 740
  • 263
  •   1
Отговори
# 165
Не съм чела предните страници, но да споделя, че поетапно подменям ламината във всички стаи, включително и един скъп и качествен, който е на 13 години и го местихме от предишната си къща, той сдаде багажа едва тази година. В едната детска стая се наложи махане на ламината заради дефектирал радиатор и наводнение, беше станал на прекрасна каша отдолу, подгизнал върху подложката.
Слагаме гранитогрес + подово отопление от парното и зимата е рай, топличко и бързо съхне, нямам килими, а децата лежат по земята.

# 166
Всеки си има предпочитания.
Аз плочки освен в банята не бих сложила никъде, без значение дали е теракот, гранитогрес или каквото и да е плочковидно.

# 167
Всеки си има предпочитания.
Аз плочки освен в банята не бих сложила никъде, без значение дали е теракот, гранитогрес или каквото и да е плочковидно.

А в антрето?

# 168
  • Стара Загора
Ние сме с ламинат в коридора и кухнята навсякъде просто. До сега нямам никакви поражения. На първи етаж сме и се налага да влизаме със снежни ,мокри и кални понякога обувки, ами нямаме проблем. Преди бяхме с плочки и направо бяха ледени имахме усещането,че изсмуква топлината от стаите.

# 169
И в антрето е ламинат.
Но не влизаме с обувки. Заради кучето са прибрани в шкафчето.

# 170
Не съм чела предните страници, но да споделя, че поетапно подменям ламината във всички стаи, включително и един скъп и качествен, който е на 13 години и го местихме от предишната си къща, той сдаде багажа едва тази година. В едната детска стая се наложи махане на ламината заради дефектирал радиатор и наводнение, беше станал на прекрасна каша отдолу, подгизнал върху подложката.
Слагаме гранитогрес + подово отопление от парното и зимата е рай, топличко и бързо съхне, нямам килими, а децата лежат по земята.
Аз не бях доволна от ламината и го заменихме с естествен паркет. Имам чувство, че изкуствените настилки задържат повече влага.
За първи път чувам, че може да се сложи подово отопление от парното? Как става това, на централен ТЕЦ ли сте?

# 171
Аз не бях доволна от ламината и го заменихме с естествен паркет. Имам чувство, че изкуствените настилки задържат повече влага.
За първи път чувам, че може да се сложи подово отопление от парното? Как става това, на централен ТЕЦ ли сте?

Не, на локално парно с дърва и въглища. Най-профански обяснено (мъжът ми го прави, не съм наясно точно как) - над бетонната плоча прави някаква замазка и разполага тръбите за парното по целия под, но на отделен кръг, за да може ако поискаме, да го изключим. Отгоре лепи плочките. Най-хубаво е в антрето - през зимата ботушите на сутринта са сухички и топлички, без агресивно сушене на радиатор.

# 172

Не, на локално парно с дърва и въглища. Най-профански обяснено (мъжът ми го прави, не съм наясно точно как) - над бетонната плоча прави някаква замазка и разполага тръбите за парното по целия под, но на отделен кръг, за да може ако поискаме, да го изключим. Отгоре лепи плочките. Най-хубаво е в антрето - през зимата ботушите на сутринта са сухички и топлички, без агресивно сушене на радиатор.
Благодаря много! Попитах, защото имаме една къщичка в околностите на София, която смятаме да ремонтираме и се чудехме за отоплението какво точно да е. Страхотна идея е това.

# 173
  • Монреал
Най-профански обяснено (мъжът ми го прави, не съм наясно точно как) - над бетонната плоча прави някаква замазка и разполага тръбите за парното по целия под, но на отделен кръг, за да може ако поискаме, да го изключим. Отгоре лепи плочките. Най-хубаво е в антрето - през зимата ботушите на сутринта са сухички и топлички, без агресивно сушене на радиатор.
Надявам се това не е апартамент, а къща и стаята под затоплената плоча също е ваша?

# 174
  • Norge
...... и се чудехме за отоплението........

Петя
, не знам дали това е най-подходящият клип, но със сигурност ще ти даде представа за системата Simple Smile

https://www.youtube.com/watch?v=uTzyHIGLVrA

# 175
...... и се чудехме за отоплението........

Петя
, не знам дали това е най-подходящият клип, но със сигурност ще ти даде представа за системата Simple Smile

https://www.youtube.com/watch?v=uTzyHIGLVrA
Благодаря! Наистина е много идейно и добре, че сме още на фаза обмисляне. Щеше да е глупаво да направим локално парно, а да пропуснем подовото отопление. Къщата е малка, така че вероятно няма да е много скъпо. Вече "пуснах мухата" в къщи. Още веднъж благодаря за добрата идея.

# 176
  • Norge
 offtopic

Пожелавам ти успех! И в планирането, и не на последно място, в изпълнението.
Еднократното капиталовложение не е за пренебрегване, но положителните страни след това не подлежат на съмнение  Heart Eyes
Източниците за захранване на самата помпа са различни. Най=ефективно е извличането на топлина от скала, но човек, разбира се, се съобразява с наличните условия.
Разгледайте и преценете.
И още веднъж, успех!

# 177
Или естествен паркет или плочи другото....... не става Grinning

# 178
  • Монреал
Писна ми от легенди,че ВСИЧКИ ламинати са калпави. Прикачвам прясна снимка от най-възловото място в къщата ни. Имаме три деца и при всяко влизане/излизане, ходене до кухнята столовата и тоалетната на първия етаж се минава от тук. Сложих сам този ламинат преди 8 години и нарочно избрах тънък (съответно евтин) модел за да се нивелира с плочките в столовата. Струваше към $5 кв/м. Въпреки че е мит хиляди пъти, влачени са множество мебели и уреди + 8 години трафик подът не показва значително износване.

# 179
Говорим за ламинатите, които са на нашия пазар. С транспорта от Канада ще й излезе повече.
Но и като цяло не мисля, че тенденцията е към изкуствените настилки, бих се учудила, ако при вас е така.

Общи условия

Активация на акаунт