За леките наркотици и масовата употреба

• 64 872
  • 1 192
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Ето ви сериозна статия с обобщение на изследвания, четете:
https://www.drugabuse.gov/publications/marijuana/what-are-mariju … erm-effects-brain

Общо казано, ако дърпате яко като тийн, мозъка не се развива добре и губите 10тина IQ точки.
Някои и без да дърпат си ги нямат тези 10 точки.

Темата от 2016-та е "Тошко и марихуаната, заради която не е в инвалидна количка". Голям спор беше.

# 181
  • София
Що не дърпаат макар и без тези десет точки, прадставям си колко е трагично положението на тези, които въпреки десетте точки отгоре дърпат. То не се иска много акъл, за да се сети човек, че не трябва да дърпа трева.

# 182
До колкото знам в държавите, в които е разрешена за мед. цели и се изписва като лекарство за подтискане на болка, се препоръчва да се пие като чай, не да се пуши. Сортовете са различни от тези за напушване.

# 183
  • София
Които имат 10те точки отгоре, знаят как да дърпат.
В статиите се говори за масивна употреба, което може би значи всеки ден, по няколко или нещо такова.
Аз пък прочетох за форми с по-високо съдържание на THC, които можели да те вкарат в болница. Хашиш и подобни.

# 184
  • София
Че те в САЩ в някои щати вече я разрешиха за развлечение, за собствено притежание. Ние тук се джафкаме за мед. цели  Laughing

# 185
Пред това някой да ми се направи на палячо с ракия и да се напуши, определено предпочитам второто. Алкохола прави често хората агресивни, с марихуаната няма такива проблеми. В някои държави е легална, в други почти легална. Масово беше и по-мое време, масово е и сега.

# 186
  • София
Те да си разрешават каквото искат, сякаш им е малък проблема с наркотиците, та да разрешаават. Нали затова си има лобисти.

# 187
До колкото знам в държавите, в които е разрешена за мед. цели и се изписва като лекарство за подтискане на болка, се препоръчва да се пие като чай, не да се пуши. Сортовете са различни от тези за напушване.
В мляко се вари и така прието е в пъти по-силно от пушенето. Има сортове, в които няма наркотик. Не съм чувала да е различна от за пиене и за пушене.

# 188
Точно  днес щатите, в които е разрешено да се пуши за кеф стават 5 с присъединяването на Невада

колкото за тийнейджърите вредно е, ма кой ще ги спре, Обама също си признава, че е пафкал яко на младини...

# 189
  • София
Пред това някой да ми се направи на палячо с ракия и да се напуши, определено предпочитам второто. Алкохола прави често хората агресивни, с марихуаната няма такива проблеми. В някои държави е легална, в други почти легална. Масово беше и по-мое време, масово е и сега.
И аз предпочитам да се разправям с някой напушен пред пиян. Пияните са често пъти агресивни. Мъже, които пребиват жените си след поредната чашка има бол, но аз поне не съм чула за някой претрепал друг щото се е напушил.

В доста страни вече притежанието на определени грамове марихуана не е наказуемо. Инфо има в нета, който иска да чете.

# 190
В мляко се вари и така прието е в пъти по-силно от пушенето. Има сортове, в които няма наркотик. Не съм чувала да е различна от за пиене и за пушене.
Ето тук го пише: But some medical marijuana is specially grown to have less of the chemicals that cause feelings of euphoria.

http://www.webmd.com/brain/ss/slideshow-medical-marijuana

# 191
  • София
А аз не искам да се разправям нито с напушен, нито с пиян - и двамата не разсъждават нормално. В този момент онова зад челото е тотално изключило и не могат да се контролират, а човек, който не може дасе контролира, защото не може да мисли, е потенциално опасен. Затова хич не искам да се занимивам - не съм психиатър да имм надниквам в бърканите яйца в черепната кутия.

# 192
  • София
А аз не искам да се разправям нито с напушен, нито с пиян - и двамата не разсъждават нормално. В този момент онова зад челото е тотално изключило и не могат да се контролират, а човек, който не може дасе контролира, защото не може да мисли, е потенциално опасен. Затова хич не искам да се занимивам - не съм психиатър да имм надниквам в бърканите яйца в черепната кутия.
Не знам как точно реши, че ''онова зад челото е тотално изключено'', при условие, че не си пробвала. Аз например когато съм пушела, съм си била съвсем с всичкия си, благодаря. И понеже имам солидна база за сравнение с напиването с алкохол - определено напушването е за предпочитане пред зверското натряскване. Което м/у другото все още масово се практикува по купони и дискотеки.

# 193
  • Mediterraneo
В Испания можеш да си отглеждаш растенията вкъщи. Има гроу шопове, откъдето си купуваш селектирани семена и всичко за отглеждането.
Много пушат. Но повече хашиш, поне по мои наблюдения. Има си легални кофи шопове и тук вече- ставаш член и можеш да ходиш да си пушиш там и да изнасяш материал за до 5 цигари май беше.
Пушила съм, сега отдавна не съм го правила, но ММ пуши понякога. Нито го прави скришом по паркове, нито го набива на някого в очите, какво правим вкъщи, си е наша работа.

# 194
  • София
Психофизиология, биогимия и т.н. Не съм заддълбавала в тази материя, но като цяло действието е потискане на рационалната преценка у индивида. то и хората затова пушат и пия, за да не разсъждават рационално, на което му казват $да се отпусна и да се забавлявам$. Твърде сложно ми дойде като подробности кои медиатори се  потискат, кои се увеличиват, какви са там точно химичните процеси и влиянието върху връзките между невронните групи, но съм запомнила извода - влияе кофти на преценката, като това влияние е непредвидимо. Затова мерси, ама ми е все тая дали е пиян или напушен. На всичко отгоре влияе върху възприятията, затова напушените шоффьори правят повече катастрофи от обикновените шофьори, защото мозъкът не функционира нормални и изкривява възприятието и реакциите.

Общи условия

Активация на акаунт