За леките наркотици и масовата употреба

• 65 032
  • 1 192
  •   1
Отговори
# 765
Ихаааа голямо вихрене е паднало  Laughing

Зелено Мохито, пушенето няма нищо общо с развитието на шизофрения при момичето, по простата причина че тя е била точно във възрастта, когато болестта обикновено се проявява, това психиатърът би трябвало да го знае вместо да плаши гаргите.
Късната юношеска и ранната зряла възраст са върхови периоди за началната проява на шизофрения

Медицинският коноп вече е легализиран в Румъния, Македония и Гърция. Следва Сърбия.
Ние сме 9-та дупка на кавала, нищо изненадващо, поне за мен.

# 766
  • София
така е, ние не знаем дали със сигурност би развила шизофрения, но вече имаме два поддпомагащи фактора налице - баща плюс възраст. И за разкош момичето е добавило трети - тревата. Винаги има едно камъче, което обръща колата. Само не разбирам защо човек трябва да си го причинява, че и на всичко отгоре да се иска това камъче да е легално и за масова употреба. В този смисъл може да се приеме, че тревата може да я е отключила - капката, която е накарала водата да прехвърли ръба.

# 767
Само дето конопът не е никакъв фактор.

Статистически шансът да се развие шизофрения след употреба на трева е равен на шанса да се развие шизофрения, защото се живее в голям град, а не на село. Т.е. абсолютно никакъв.
Точка.

Всъщност е точно обратното, маслото от CBD  - Канабидиол лекува шизофрения.

# 768
  • София
И как реши, че марихуаната не може да е фактор?  Тези за живеенето в града хич недей и да се хабиш да ги пишеш. Шизофренията не се лекува. Единствено може да се контролира състоянието с лекарства.

# 769
Не знам какво отключва тревата. Не знам какво лекува. В средите, в които се движа, нито е обичайно, нито е приемливо. Синът ми не изпитва грам интерес към този боклук, нито пък гаджето му. В редки случаи съм усещала сладникавата миризма (и е трябвало да ми кажат, че е трева) - ами гадно смърди.
Познавам 3-ма души, които активно я консумират. Намирам ги за доста противни - едни такива неадекватни, все се хилят глупаво на несъществуващи смешки, истерични като жени, сърдят се, тропат с крака за щяло и нещяло, депресии ги гонят, мензис и не знам кво си. Единият го познавам от преди това - ами не беше такъв. Другият е артист - веднъж извади трева на масата, пред една сюрия деца на възраст между 4 и 12 години, и взе да предлага на родителите. Много категорично го изпратих да си ходи и го помолих да не носи боклуците си в дома ми. Третият от трева постепенно мина на някакви гъби, той и жена му бъркат едни отвари, имат и детенце. Занимават се с нещо като алтернативно земеделие, нищо чудно да гледат основно от приятните билки. Ходят с жената като зашемАтени. Иде ми да ги забухам тия идиоти.

Легализацията на всеки вид наркотик ще доведе до масовата му употреба. Справка - Китай преди социалистическата революция. Зависимостта на населението от опиума е била към 90%. В Афганистан не е по-различно. Не виждам нито една разумна причина да се дава лесен достъп до още една отрова. Не че вече наличните са малко, та трябва и още една. 

# 770
Отново само леко да се намеся, че никъде не тече дискусия за свободна употреба на марихуана като развлекателно средство. В Холандия е разрешена и нямат никакви проблеми, нито имат повече шизофреници, нито повече употребяващи твърди наркотици.

# 771
Абсолютно никакви проблеми нямат в Холандия, само дето масово под 40 години ходят като зомбита вечерно време. Но пък там има и много гастролиращи, нали, не били всичките местни. Е голям келепир, няма що! Точно такъв туризъм си струва да стимулира една държава!

Те в Холандия нямат и ръст на престъпността, обаче през последните 10-15 години не трябвало да си купуваш велосипед, който да е по-скъп от заключалката, щото иначе ти го крадат много бързо (нищо етническо, просто арабите го продават после евтино на разни източноевропейци и студенти).

Статистиките в ЕС отдавна са като нашите през Тошово време.

# 772
  • София
тъкмо към алкохолния и секс-туризма ще се предлага и напушване. Чудничко! Е, те, тогава наистина ще емигрирам.

# 773
От около поне 10 години е забранено за чужденци, не че не се намира решение, но и наистина няма драма.

Хубаво би било да дадете някакви лични примери от пребиваването си в Холандия 

# 774
От около поне 10 години е забранено за чужденци, не че не се намира решение, но и наистина няма драма.

Какво значи забранено за чужденци? Да не би да ти искат паспорта на гишето с тревата?

# 775

Какво значи забранено за чужденци? Да не би да ти искат паспорта на гишето с тревата?
Ами има спогодба, според която вече не е лесен достъпа на чужди граждани до трева, пък било те и граждани на Европейския съЮз. Явно само си говорите.

# 776
Аз на тебе ли да вярвам от Австралия, че няма драма, или на мои познати деца, които следват в момента в Ротердам, Маастрихт и Бреда?

Не е лесен или е забранен последно? Как точно се осъществява спогодбата? Има ли санкции при нарушения?
Доколкото пък аз съм чела, забраната за продажба на чуждестранни туристи засяга само някои от провинциите.
Интересното е, че от 2010 г. насам се върви в посока, обратна на либерализацията. И другото интересно е, че либерализацията се подкрепя от социалистическата партия, партията на животните и други подобни ляво-либерални формации, които, не се съмнявам, подкрепят също легализацията на около 30-40 пола и вноса на няколко десетки милиона мюсюлмански икономически имигранти.

Последна редакция: вт, 11 юли 2017, 17:58 от Анонимен

# 777
Всъщност официално марихуаната в Холандия не е разрешена.
Само моля ви се четете преди да питате "Ама как така?".

http://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/netherland … -the-netherlands/

Що се отнася до чужденците, има нещо наречено weed pass, което обаче не се прилага.

https://www.leafly.com/news/politics/are-tourists-allowed-in-dut … range-tale-of-the

# 778
Ами има ограничения, които преди 10 години ги нямаше. Децата си намират начини. Пътуването не е трудно. Достатъчно е да имаш приятел, който да е местен и да закупи. Пак не разбирам темата.

В БГ не се обсъжда легализирането на цигарката, а употребата на марихуана за медицински цели. Какъв е проблема с това????

# 779
Никаква връзка с Холандия няма наистина, където си пушат в кофи шоповете, въпреки че всъщност марихуаната е незаконна. Тепърва се очаква и там официалната ѝ легализация.

Общи условия

Активация на акаунт