За леките наркотици и масовата употреба

• 64 930
  • 1 192
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Това за светицата за нещата, които написах ли беше? Допълних си поста горе - да, радвам се, че съм отраснала в среда, в която няма алкохолизъм, наркомания и т.н. Може би единствено можем да броим за зависимост цигарите на баща ми, и аз пушех допреди петнайсет може би години. Това за светиците явно трябва да е подигравателно от пита $ко се прайш ся$, но нямам причини да лъжа ,още повече, че рискувам тук да ми се обясни как съм с широко затворени очи. Ми, сори, трябва да се чувствам виновна, защото не съм отраснала с женски роднини на лексотан с алколол или с пиещи мъжки роднини ли?

# 256
Значи съм винена наркоманка. Но при мен е и професионално  Mr. Green Голямо оправдание, нали ? Аз се чудя французите и италианците, кубинците и прочее нациите, известни с производството и ежедневната употреба на алкохол и тютюн как достигат определена възраст. Интересно ми е да видя достоверни статистики по държави- конкретна заболеваемост вследствие на алкохол/тютюн/марихуана.

# 257
Ето определение за зависимост
http://www.drugsinfo-bg.org/kakvo-e-zavisimostta/

Последна редакция: нд, 02 юли 2017, 10:43 от Bradley Cooper

# 258
  • София
Значи съм винена наркоманка. Но при мен е и професионално  Mr. Green Голямо оправдание, нали ? Аз се чудя французите и италианците, кубинците и прочее нациите, известни с производството и ежедневната употреба на алкохол и тютюн как достигат определена възраст. Интересно ми е да видя достоверни статистики по държави- конкретна заболеваемост вследствие на алкохол/тютюн/марихуана.
Гърците също пият всеки ден - вино, узо. Франсета без вино на масата не съм виждала. Там даже на деца дават, точно това се споменава в линка, който пуснах по-назад в темата.

# 259
Значи съм винена наркоманка. Но при мен е и професионално  Mr. Green Голямо оправдание, нали ? Аз се чудя французите и италианците, кубинците и прочее нациите, известни с производството и ежедневната употреба на алкохол и тютюн как достигат определена възраст. Интересно ми е да видя достоверни статистики по държави- конкретна заболеваемост вследствие на алкохол/тютюн/марихуана.

Винена наркоманка си Laughing. Полезно е виното, но само в определено количество. Чаша на ден е идеално. И до каква възраст достигат франзцузи, кубинци и италианци? Определени части на Франция, районите към морето, заради храната и виното, наистина живеят дълго. Но не пушат цигари. Но са от народите с кой знае каква продължителност, особено кубинците. Намери статистики и виж корелацията между пиене на алкохол и пушене на цигари и дълголетие. Пълно е. Не напразно се говори непрекъснато за вредата им. Но...като всеки наркотик, човек винаги е глух за вредите.

А за марихуаната в момента вече официално е доказана като лекарство. Има и медицинска такава легална в "белите страни"
https://explorist.futurism.com/scientists-just-showed-cannabis-l … y-reverses-aging/
https://medicalxpress.com/news/2017-05-cannabis-reverses-aging-brain.html
http://www.businessinsider.com/pharmacologist-explains-marijuana … our-dreams-2017-3
Ето и евентуалните негативи на марихуаната:
http://www.sci-techuniverse.com/2016/12/researchers-find-1st-pos … ble-negative.html

Тук е показано как канабиноидите убиват ракови клетки
https://www.facebook.com/ScienceNaturePage/videos/945631328902459/

http://www.businessinsider.com/uses-of-medical-marijuana-health-2016-4

Това съвсем не означава, че трябва да се прекалява Или че няма негативи.

Колкото повече се пушат цигари и пие алкохол, толкова по-кратко се живее. Потърси и виж, поне това казват статистиките. И да, алкохол и цигари са класифицирани като наркотични вещества.

# 260
  • София
С нищо не трябва да се прекалява. От един момент нататък, всяко нещо има негативи. Важи за марихуаната, бирата, виното, черния шоколад, доматите и прочие. Кафето също - лекар ми е казвал, че в умерени дози, е много полезно. В по-високи дози вече става опасно.

# 261
Французите го пият виното с храната за преглъщане, руснаците шот на екс, автралийците до откат, на Балканите със салатата.... Андариел, такава светица тц тц тц, как крила не са ти порастнали. Айде ти, Ама всички които познаваш ми идва множко да го повярвам. Явно хората ги гледаш и не ги виждаш, какво се случва всъщност. Лекарите как пият пък не е истина. Всичко описано е за лекари, учители, аптекари.... а ти какви познаваш че се изключват от другите остава тайна. Все пак говорим и не за крайни състояния като описания от теб случай.

# 262
С нищо не трябва да се прекалява. От един момент нататък, всяко нещо има негативи. Важи за марихуаната, бирата, виното, черния шоколад, доматите и прочие. Кафето също - лекар ми е казвал, че в умерени дози, е много полезно. В по-високи дози вече става опасно.

Абсолютно. Ето това е разковничето. Кафето, да. Много е полезно, имало много антиоксиданти.

# 263
  • София
Ако щеш вярвай! Което повече говори за теб и твоя начин на мислене, отколкото за мен. Всеки носи отговорност за действията си. А ако за теб е нормално лекарите да пият толкова много, после не се изненадвай, че има умрели пациенти или лекари-алкохолици и наркомани. Впрочем, свободният достъп и стресът могат да накарат човека да превърти. По-лошото е, че от твоите думи и от сума писания тук излиза, че е нормално. За мен не е нормално, пък ти можеш да пишеш каква съм колкото си щеш! бих сложила един красноречив емотикон, но го не си заслужава заради теб да метат. модераторите.

# 264
Ако щеш вярвай! Което повече говори за теб и твоя начин на мислене, отколкото за мен. Всеки носи отговорност за действията си. А ако за теб е нормално лекарите да пият толкова много, после не се изненадвай, че има умрели пациенти или лекари-алкохолици и наркомани. Впрочем, свободният достъп и стресът могат да накарат човека да превърти. По-лошото е, че от твоите думи и от сума писания тук излиза, че е нормално. За мен не е нормално, пък ти можеш да пишеш каква съм колкото си щеш! бих сложила един красноречив емотикон, но го не си заслужава заради теб да метат. модераторите.
Нормално не значи, че го одобрявам,не съм и против, значи че се прави масово, пък ти се имай за свисше, само защото не ги приемаш. Смешно ми стана, Аа емотиконите ти не ми пречат. Не ми пука за тебе, че да им се трогна, не се вземай за толкова на сериозно.

# 265
  • София

Всичко с мярка, казваше баба ми.
Аз пия само вино и бира, умерено. Даже сега на морето се усетих, че не съм се напивала /с повръщане и махмурлук/ от доста години.

# 266
  • София
Мерси за комплимента за свишето. Но не, не се смятам за свише, а за нормален човек. Ако това, което описвам е извън нормата, то това говори лошо за нормата - пиене, друсане, пушене, и всичко това в голям мащаб. Мерси, предпочитам да си остана от изключенията. Виждам, че те дразня... и нека! Аз съм си сериозна и се вземам насериозно, защото съм нормален човек. Но е готино, че ми се дразниш толкова. Wink

# 267
  • София - Варна
И нервите трябва да са с мярка. Joy
Наистина ми се струва, че хората около Андариел просто не правят тия неща пред нея или си траят. Mr. Green Както имам приятелка на 35, която все още не пие дори и бира и не пуши пред майка си и баща си, а иначе доста е вряла и кипяла. Mr. Green
Или пък Андариел има наблюдения над много малък брой хора.

# 268
Имам колеги, които пият в работно време. Познати жени, които всяка вечер пият по 1/2-1 бутилка вино и не изглеждат, нито се държат като алкохолички. Казват, че го правят, за да намалят напрежението и да се отпуснат преди сън. Имам познат, който взима разни неща по електронни партита. Приятелка, която в периоди на стрес е на Лексотан. Далечни познати, които пушат и шмъркат понякога, включително семейно в къщи. Всички са с образование, хубави професии, между 30 и 45 години, повечето с деца. Повече обаче се притеснявам за децата. Чувам, че не е никакъв проблем да се сдобият с цигара трева за 2 лв. и синтетичен наркотик за 10 лв. Мислех, че в големите градове е най-страшно, но се оказа, че и в малките е така. Говоря много на моето дете, купила съм му и книгите на Юлка, които се споменаваха в темата и ви уверявам, че са много подходящи за всички тийнейджърски проблеми, не само за наркотиците.

# 269
Мерси за комплимента за свишето. Но не, не се смятам за свише, а за нормален човек. Ако това, което описвам е извън нормата, то това говори лошо за нормата - пиене, друсане, пушене, и всичко това в голям мащаб. Мерси, предпочитам да си остана от изключенията. Виждам, че те дразня... и нека! Аз съм си сериозна и се вземам насериозно, защото съм нормален човек. Но е готино, че ми се дразниш толкова. Wink
Комплимент не съм ти правила и ти много добре го знаеш. Никой не го интересува дали ти пиеш и се друсаш. Също не коментирам и за себе си. Смешна си с този високомерен тон, но чак да ме дразниш:) по-скоро ме забавляваш. И не се имай за явление под слънцето:)

Общи условия

Активация на акаунт