За леките наркотици и масовата употреба

• 65 068
  • 1 192
  •   1
Отговори
# 675
Andariel, има един лаф на икономистите занимаващи се с икономическа бихейвиористика - people respond to incentives. Не познавам нито един човек, който си е казал "Няма да го изпуша тоя джойнт щото НК предвижда еди какво си". Драконовските забрани за които мечтаеш просто не дават ефект в случая. Кво правим в такъв тогава?
Тя си се фантазира застанала като Зевс на Олип, хвърляща светкавици, контролираща ни в спора. Не знам на какви антидепресанти е, да вземе да даде рецепта:))))) аз не я чета, че ме хваща главоболие.

# 676
Andariel, има един лаф на икономистите занимаващи се с икономическа бихейвиористика - people respond to incentives. Не познавам нито един човек, който си е казал "Няма да го изпуша тоя джойнт щото НК предвижда еди какво си". Драконовските забрани за които мечтаеш просто не дават ефект в случая. Кво правим в такъв тогава?
Тя си се фантазира застанала като Зевс на Олип, хвърляща светкавици, контролираща ни в спора. Не знам на какви антидепресанти е, да вземе да даде рецепта:))))) аз не я чета, че ме хваща главоболие.

Ако не беше писала, че има големи деца щях да реша, че е пубер склоннен към философстване. Ама ще се окаже, че е от хората за които понякога с тъга казваш "Ега ти, и тази/този гласува наравно с мене". Напомня ми за един легендарен треньор на Ливърпул, който бил причакан от италиански журналисти след мач в Милано. Онези се нахвърлили върху него с въпроси на италиански а той казал на помощника си "Обясни им, че изобщо не разбирам какво казват, но не съм съгласен с тях"

# 677

Ако не беше писала, че има големи деца щях да реша, че е пубер склоннен към философстване. Ама ще се окаже, че е от хората за които понякога с тъга казваш "Ега ти, и тази/този гласува наравно с мене". Напомня ми за един легендарен треньор на Ливърпул, който бил причакан от италиански журналисти след мач в Милано. Онези се нахвърлили върху него с въпроси на италиански а той казал на помощника си "Обясни им, че изобщо не разбирам какво казват, но не съм съгласен с тях"
Ха Ха

# 678
  • София
Нещо пак започна да ви влече към моята  особа.  може ли да сподели още размисли и страсти, че ми стана интересно? Само не разбрах с какво това ви помага да оправите работата с наркотиците. Нищо де,  превръщате ме в селебрити  - противоречиво отношение, но ви вълнувам, щом посвещавате такъв задълбочен разговор на мен.  Не можете да се сдържите, нали, по-силно е от вас!;)

# 679
Подиграваме теб и неумението ти да спориш, не се възгордявай.

# 680
  • София
И какво спечели от това? Стана по-умен от мен, по-добър от мен, по-знаещ от мен? Очаквах повече от теб, а не да падаш на нивото на аделинда. На мен ми е все тая, няма как да ме уязвите, ако ще до утре да пишете за мен - само се показвате вие колко струвате. честито!

# 681
Мисля, че е вън от съмнение това, че знам повече от теб. А също и че съм по умен. Но това е друга тема.

Според теб какво още трябва да се направи по отношение на законовата рамка третираща употребата на канабис в България? Какво би направила ако от теб зависише? Какви закони и наказания щеше да приложиш?

# 682
  • София
Тогава за какво ти е да се подиграваш - не ти трябва, щом си по-по-най от мен. Ти сам се вкара в капана, с което се видя, че нито си по-умен, нито знаеш повече. По-умните и знаещите не постъпват като те, а ти падна низко, низко, брато! Язък ти зазнаенето и за ума!
Аз какво да ти кажа, нали си по-умен от мен - не ме питай! Аз съм си тъпичка и не разбирам.

# 683
Мисля, че е вън от съмнение това, че знам повече от теб. А също и че съм по умен. Но това е друга тема.

Според теб какво още трябва да се направи по отношение на законовата рамка третираща употребата на канабис в България? Какво би направила ако от теб зависише? Какви закони и наказания щеше да приложиш?
Да коли, да беси че пушек да се вдига. Най-големия и дерт ще е парите за поддържане на затворите. / казвала го е/ Ще са трудови лагери предполагам да си изкараме парите да ни държат затворени., щото не отговаряме на законите свисше спуснати от Олимп Ха Ха Ха

# 684
Може ли накратко да перефразирате за какво пишете, защото сте изписали над 100 страници и аз колкото и да чета, не мога да ви изчета всички. За какво се дърляте точно? До какви изводи стигнахте? Какви предложения дадохте?

Аз смятам, че след като ще сме противници на наркотиците, алкохола и цигарите трябва също да бъдат забранени. Алкохола и цигарите са НАРКОТИЦИ. Много пъти се повдигаше въпроса - защо аджеба трябва да се употребява нещо? Аз същото питам. Защо на банкет се сервира алкохол? Защо на сватба се сервира алкохол? Защо при излизане с приятели се "пийва по бира"? Защо се "излиза на заведение" и там пак се пива по нещо. И някои хора даже настоятелно карат такива като мен, които не пият грам алкохол, "да не се излагам и поне една биричка да си поръчам". Е, не си поръчвам, въпреки това. А цигарите? Помня темата за тютюнопушенето пусната от мен лично. Как си защитаваха цигарите, точно като наркомани. Не била доказана вредата (абсолютно невярно), личното им право било нарушено, от сто кладенци вода донесоха, че вредата е преувеличен и невярна. Някои даже казаха, че било ....полезно. Та какво излиза на практика? Че всеки наркоман си защитава наркотика, но не дава на другият наркоман да си използва неговият.

Може ли някой да каже какво ще се случи, ако от утре се гласува закон, с който употребата на алкохол стане криминално деяние, както и разпространението му? Какво ще стане ако утре употребата и разпространението на цигари, стане криминално деяние? Аз знам отговора и той е само от една дума - БУНТ.

Марихуаната наистина е по-безвредна и от двата наркотика - алкохол и цигари. Марихуаната има ползи за мозъка и не само, точно както и самият никотин има ползи за мозъка, като невротрансмитер. Това не значи, че няма други странични ефекти, нито пък че е абсолютно безвредна, защото такова вещество не съществува - да е напълно безвредно. Едно вещество се класифицира като полезно, когато ползите превишават вредите. Аз пуснах линк към една от вредите на тревата. Марихуаната може да доведе до психическа зависмост, точно както цигарите. Даже при цигарите има и лека физическа такава, която липсва при марихуаната. Но не е врата към тежките наркотици, защото ако говорим за "врата", то това е цигарата и чашката, не марихуаната. 

Последна редакция: сб, 08 юли 2017, 12:31 от Bella Anna

# 685
Няма консенсус засега.

# 686
Няма консенсус засега.

То ясно това, ама защо се стигна до обиди? В началото вървеше много аргументирано и добре, противниците на "леката дрога", си казваха хората доводите и аргументите защо са против. Не са се заяждали, или поне аз не съм разбрала. Не ме нападна никой, въпреки че аз съм зависима от марихуаната. Или поне аз не съм прочела нападките. Какво стана сега, че така се наплюхте?

# 687
Има някакви доказателства, че един от канабиноидите в марихуаната - канабигерол (CBG), намалява растежа на туморите при опитите с мишки и стимулира процеса на апоптоза в раковите клетки (т.е. кара клетките да умират), но този канабиноид не е психоактивен, не оказва въздействие върху психиката, и като цяло е в малки количества в цялото растение и, за да си го набавиш в необходимата лечебна доза, ако ще пушиш обикновена марихуана, трябва да изпушиш много повече, отколкото е възможно да изпуши човек.

https://www.cancer.gov/about-cancer/treatment/cam/patient/cannabis-pdq

Подробно е описано как и кои вещества убиват туморните клетки, а други забавят растежа им. Активната съставка ТHC също се включва в това число. Изобщо не е един канабиноид само. И не е задължително да я пушиш, можеш да си направиш големи количества чай, кекс  или манджа някаква.

Скрит текст:
A laboratory study of delta-9-THC in hepatocellular carcinoma (liver cancer) cells showed that it damaged or killed the cancer cells. The same study of delta-9-THC in mouse models of liver cancer showed that it had antitumor effects. Delta-9-THC has been shown to cause these effects by acting on molecules that may also be found in non-small cell lung cancer cells and breast cancer cells.
A laboratory study of cannabidiol (CBD) in estrogen receptor positive and estrogen receptor negative breast cancer cells showed that it caused cancer cell death while having little effect on normal breast cells. Studies in mouse models of metastatic breast cancer showed that cannabinoids may lessen the growth, number, and spread of tumors.
A laboratory study of cannabidiol (CBD) in human glioma cells showed that when given along with chemotherapy, CBD may make chemotherapy more effective and increase cancer cell death without harming normal cells. Studies in mouse models of cancer showed that CBD together with delta-9-THC may make chemotherapy such as temozolomide more effective.

Тук пък е вредата:
Anxiety and sleep

Cannabinoid receptors found in the brain and other parts of the nervous system may be involved in controlling mood and anxiety.
Anti-anxiety effects of cannabidiol (CBD) have been shown in several animal models.

http://herb.co/2016/08/25/cannabis-kills-cancer/
https://www.geniescientific.com/u-s-government-cancer-research-p … lls-cancer-cells/
U.S. Government Cancer Research Project Discovers Marijuana Kills Cancer Cells

Вредите за мозъка и защо е важно да не се пуши от подрастващи
https://www.drugabuse.gov/publications/marijuana/what-are-mariju … erm-effects-brain

Several studies, including two large longitudinal studies, suggest that marijuana use can cause functional impairment in cognitive abilities but that the degree and/or duration of the impairment depends on the age when a person began using and how much and how long he or she used.

# 688
  • София
Дойдоха поттребители, които специално се регистрираха за тази тема, и започнаха да ни обясняват какви сме ограничени аборигени, а те  сега ще ни покръстят в правата вяра, а някои по-емоционални привърженици веднага се закачиха и започнаха и те да се изживяват като... как се казваше, мисионери. Включително започна постване на някакви линкове за Португалия и Испания, аз лично зададох въпроси, на които нямаше смисен отговора, а последваха истерични пристъпи  колко не съм била наясно и т.н.

Алкохолът и цигарите няма да бъдат забранени никога, защото твърде трайно са навлезли в легалния бизнес, държавите по цял свят разчитат на постъпленията от акцизи, и това, което може да се направи само е да се въвежда рестриктивни мерки за употреба чрез още по-високи акцизи, забрани за пушене на обществени места, забраната им за непълнолетни и т.н. тепърва никой няма дасисложи главата в торбата да ги забранява. Но въпросът е да не се легализират останалите дроги, независимо дали са леки или тежки, а това разделение е неофициално - те са си дроги. на мен ми е ясна стратегията - започва се от марихуаната за медицински цели, това вече в някои държави се узакони, хората посвикнаха, и сега се натиска за легализацията изобщо, а както се вижда и от тази тема се прави пропаганда  изобщо за наркотиците да се легализират. То си е отработена, добре измислена схема и е толкова прозрачна, та няма накъде. Правят ни на идиоти, опитвайки се да ни убедят, че е за наше добро и за доброто на децата ни, че и за доброто на държавата как щяла да вземе парите от лошите и да следи за качеството на дрогите. Да, ама не! На мен ми наппомня на $малко бременна$, да не се изразя по по-вулгарен начин с аналогия за една друга дейност човешка. Няма нищо добро в това да искаш всеки да има свободен достъп до всякакви дроги. Дават се примери с Холандия. То, хубаво, ама там има неща, които не знае широката публика, дето се вика, и там си имат патологии, и съм сигурна, че ако някой се разрови дори само в мрешата, ще намери достатъчно данни. Признавам, на мен не ми сезанимава да се ровя на никакво ниво.  А и като гледам статиите за Испания и Португалия, ще има сега една камара НПО-та да се закачат и да точат пари и те по някоя програма за превенция.

# 689
Bella Anna, от първия ти линк:

"At this time, there is not enough evidence to recommend that patients inhale or ingest Cannabis as a treatment for cancer-related symptoms or side effects of cancer therapy"

В скрития текст - мишки, в следващите ти линкове, първият не е особено сериозен, изобщо не се споменава какви точно са изследванията, във втория пише изследвания главно върху мишки и плъхове. Не е нищо по-различно, от това, което и аз съм видяла. Върху хора май са само недостатъчни доказателства, че подпомага химиотерапията и облекчава симптомите при нея, когато е употребявана по традиционите начини чрез вдишване и поглъщане на продукти, които я съдържат. Все още не съм чула да има одобрено и действащо лекарство против рак от марихуана, дано да направят (все пак да използваш някоя от активните съставки в лекарство в необходимата доза е много по-различно от това да пушиш трева, взимайки меда в недостатъчно количества, а с него и пълния размер на жилото). Съмнявам се, че липсата на такова лекарство е свързана с фармацевтичната мафия, по-скоро изследванията не са напреднали достатъчно.

Последна редакция: сб, 08 юли 2017, 13:23 от кукумицинка

Общи условия

Активация на акаунт