Новите "традиции" в сватбите

• 59 691
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 750
  • София

Е точно това за мен е с "чужда пита юомен прави". Тия пари не са си ги извадили младоженците от джоба, че да кажат, че дарението е от тях. А гостите са си преценили дали да ги дарят или не.

хи,хи!
Готова си за смях да станеш, само и само да е на твойта! hahaha

Всичките пари са на гостите, всичките!
И в двата случая.
Само че, в практикувания от теб, ти си прибираш една сума за себе си, а извиваш ръце да пуснат друга за твоя благотворителен напън.
За да не си нарушиш парата за вноската. Mr. Green

При нормалните сватби, където има уважение към гостите, където няма поставени изисквания и условия за участие, те дават парите и също не поставят условия за какво да бъдат похарчени.
Та, с леко сърце можеш да ги дариш ако ще за златни писоари на помиярите.

Но, това не те устройва- да си направиш питата и да я дариш.

# 751
Аз направо ви се възхищавам на усилието да четете словесните излияния на дамата-благотворителен веган. Колкото пъти опитам, установявам, че чета през ред, с отчаяното желание да стигна до края. Каква ли вътрешна потребност разкрива тома?
Че и на червен фон пише, да извади съвсем очите.

# 752
Това на червения фон може директно да се копира върху поканите, така както си е с червен фон.

# 753

Разбрах. Ако си съгласна с каузата, ти е все едно дали организаторът трупа облаги, ти ще се включиш, защото така си преценила.

Не точно, но болднатото е много важно, да. Както писах, не обичам да ми дават наклон на каузите.

Ето, veselka го е казала чудесно:
Пари, които аз съм изкарала, отиват за благотворителност или не, за кауза, която аз реша, ако реша и когато реша.

# 754
  • София
Темата не беше ли за новите традиции в сватбите? Щото вече 50 страници четем само и единствено за букети vs. пари за благотворителност. Ами досадно е вече.  Sick  Все си мисля, че първоначалния замисъл на темата е бил съвсем друг.

# 755
Ами да кажа тогава, че новата традиция със жартиера ми е гнусна Crossing Arms На вашите сватби спазихте ли тази традиция?

# 756
  • София
Темата не беше ли за новите традиции в сватбите? Щото вече 50 страници четем само и единствено за букети vs. пари за благотворителност. Ами досадно е вече.  Sick  Все си мисля, че първоначалния замисъл на темата е бил съвсем друг.

Това беше в основата на " новите традиции"............
Вече предложих веднъж да поговорим и за другите- жартиери, куп шаферки- пансионерки, репетиции, тема и дрескод........

# 757
  • град-държава
Аз хвърлих букета и разчупихме пита по молба на кумовете. Дойдоха да ме вземат от вкъщи кумовете + мъжа ми и още една двойка приятели, но без джангър и софри, а вратата беше широко отворена. Казахме си наздраве и се изнесохме, към мястото на събитието. Имах една малка шаферка, която раздаваше бонбони и очарование. Това сме спазили като традиции.

# 758
  • София
Защо възприемате, че гостите ще се чувстват притеснени, затруднени и т.н., само защото вие ще се почувствате така. Както се видя от дадени примери за такива сватби, а и от мненията на пишещи тук, има хора, които ще приемат идеята с удоволствие. Вие искате, ако не присъствате на пустата снимка във ФБ, то поне имената ви да изпишат като дарители.
Скрит текст:
Окачествявате гостите, съгласили се да участват в такова събитие като Сульо и Пульо, маймуни, без да ги познавате. Обидно е. Никой от противната страна не изписа такива обиди към вас и гостите ви. Бихте се почувствали използвани на подобна сватба, но твърдите, че да се чувстваш използван е различно от това да се чувстваш прецакан, минат. Има синоними бе, хора, има и жаргонни думи и изрази на състоянието Чувствам се използван. Дали ще кажете, че това не е вашата кауза, не искате да се чувствате притиснати, изнудени, с извити ръце, използвани и други такива изрази, също може да се каже с изразите не искам да ме прецакат и минат. Ама хайде и аз с вашия израз - чукча не читател, а писател. По принцип сте за благотворителността, но по не и по този начин, точно поради това, че не искате за ваша сметка да се прави. .
 Когато Х прави неща за сметка на У, Х прецаква У и го кара да се чувства използван, употребен, вървящ против правилата си, каузите си, разбиранията си.
. И У в крайна сметка се чувства прецакан. Защото са го измамили.
Четенето с разбиране не ти е силната страна, да ме извиняваш!
Аз ти говоря за анонимност при дарения, ти ми говориш за фейсбук, снимки и позьорщина. Сега разбираш ли разликата?
Един прави от сватбата си цирк, снима дарения у фейса, дава отчети на стринки и чинки, а друг дарява без никой да го разбере.

# 759
  • София
Защо възприемате, че гостите ще се чувстват притеснени, затруднени и т.н., само защото вие ще се почувствате така. Както се видя от дадени примери за такива сватби, а и от мненията на пишещи тук, има хора, които ще приемат идеята с удоволствие. Вие искате, ако не присъствате на пустата снимка във ФБ, то поне имената ви да изпишат като дарители.
Скрит текст:
Окачествявате гостите, съгласили се да участват в такова събитие като Сульо и Пульо, маймуни, без да ги познавате. Обидно е. Никой от противната страна не изписа такива обиди към вас и гостите ви. Бихте се почувствали използвани на подобна сватба, но твърдите, че да се чувстваш използван е различно от това да се чувстваш прецакан, минат. Има синоними бе, хора, има и жаргонни думи и изрази на състоянието Чувствам се използван. Дали ще кажете, че това не е вашата кауза, не искате да се чувствате притиснати, изнудени, с извити ръце, използвани и други такива изрази, също може да се каже с изразите не искам да ме прецакат и минат. Ама хайде и аз с вашия израз - чукча не читател, а писател. По принцип сте за благотворителността, но по не и по този начин, точно поради това, че не искате за ваша сметка да се прави. .
 Когато Х прави неща за сметка на У, Х прецаква У и го кара да се чувства използван, употребен, вървящ против правилата си, каузите си, разбиранията си.
Аз ти говоря за анонимност при дарения, ти ми говориш за фейсбук, снимки и позьорщина. Сега разбираш ли разликата?
Един прави от сватбата си цирк, снима дарения у фейса, дава отчети на стринки и чинки, а друг дарява без никой да го разбере.
Що не вземете да си направите една темичка за даренията и да спрете да оспамвате тази? Прекалявате вече!

# 760
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Що не вземете да си направите една темичка за даренията и да спрете да оспамвате тази? Прекалявате вече!
Защото темата е за новата традиция "дарения на сватбите", ти прочете ли първия пост или мина по диагонал???

Цитат
След приложеното "нововъведение" от дъщерята и зетя на сватбата им да не им се поднасят букети с цветя, а парите за цветя по желание да се дарят на приют за кучета, ето още една форма на заместване на  букетите:

# 761
  • В сърцето на любимия човек
Това с жартиера и на мен ми е пошло и на нашата сватба отказах подобно завиране под роклята ми. Приятелите от мъжки пол, обаче, искаха да се надскачат за жартиер и затова бяхме приготвили един, който седеше в джоба на ММ.
Хвърлях букета си, беше забавно.
Менче не съм ритала, майка ми и свекърва ми ни посрещнаха в ресторанта с пита със сол и мед, която после разчупихме. С това се изчерпаха ритуалите на тържеството.
По масите обикаляхме само за наздравици, подаръците приемахме на коктейл преди влизането в ресторанта, тогава си правихме и снимки с всички гости по отделно.
Ние бяхме щастливи, гостите доволни от организацията на тържеството.

# 762
Само да кажа, че той младоженеца не се завира под полата на булката. Тя си повдига кринолина и крачето лъсва в чорап и жартиер подкачнато върху, примерно стол, и тогава момъкът сваля въпросния жартиер.

Но това е едно от тия неща, дето изглеждат добре само на кино май. На мен не ми допада у нас, много е парвенюшко.
Предполагам, че по чужбина - не съм ходила на сватба в чужбина - не е странно.
Колкото до хвърляне на букета - и това е от филмите. Ако има кой да го хваща тоя букет, да го хвърлят.

На мен ми харесва даряването на гостите от страна на младоженците - даруването, така да се каже. Има много идейни бъзикни. Имам цяла кутия са ми със сантиментална стойност. Трябва да ги разгледам, примерно веднъж даваха пръчица канела усукана в някакви тюлове. Така звучи тъпо, но е красивичко.

Едно време са давали хавлиени кърпи, полезно нещо, а после само кърпички - дантелени.

# 763
  • град-държава
Принципно подаръците за гостите, трябва да са направени от булката и голям зор видях, защото за организация имахме много малко време. Важното е, че успях.

# 764
Как така, лично ли? Мисля, че не е задължително. Даже рядко съм била на сватба на която са направени от булката. Всъщност никога.

Такава ли е традицията, където е била сватбата ви?

Общи условия

Активация на акаунт