Какво работят половинките ви? Ревнувате ли ги? А те вас?

• 25 804
  • 320
  •   1
Отговори
# 105
Аз пък съм си ревнива.  Mr. Green Не тормозещо ревнива, а просто се дразня.
Моят е преподавател в университет като повечето студенти са жени. Не ми е давал никакви поводи, но сред болшинството нормални момичета понякога изникват невероятно нахални същества, които дори не се усещат, че не им се обръща внимание. Ама те са такива и към други преподаватели, та може и да си е маниер за евентуално получаване на по-висока оценка. Я стане, я не.

Иначе не се притеснявам, не го проверявам, той е рядко свестен индивид и му имам пълно доверие. Сякаш, когато проявя ревност, то не е свързано с някакъв страх, че той нещо ще направи, а просто се дразня на нахалството и лигавщината на въпросната.

# 106
  • София
Горе някой се чудеше как било свързано със самочувствие... ами не разбирам самочувствието в този контекст като някаква убеденост, че съм най-прекрасна или мнение, че няма по-добри от мен жени във всяко едно отношение.

Просто дадох някои характеристики като пример, за да подчертая, че според мен ревността не е в посока самооценка, нито посока оценка на трети хора и евентуално сравнение, а е отношение главно към партньора. За мен е липса на пълно доверие към него.
От друга страна, липсата не ревност не би трябвало да е, ако е залухав и не вижда, като му мятат белтъци малкото неособено красиви и леко застаряващи жени, с които работи, а се познава точно в ситуации, когато се разхожда измежду дългокраки госпожици и е много общителен.

Много ме дразнят шеговити коментарчета, дето уж не са ревност, а са само на шегица. Предпочитам някой леко да ми се цупне и да каже, че не му е било приятно на работното парти за Коледа да съм танцувала с всички мъже колеги, отколкото някакви подпитвания уж нехайно такова. Има нещо много бъгаво в подобно поведение и е свързано с дваж повече комплекси, защото се наслагва слагането на психологическа спирачка да не се проявиш като ревнив, затова залиташ в глупави шеговити подмятания.

За наглите момичета- отново не смятам, че енергията трябва да се насочва към тях. Мъжът, ако е на място и не му се гали егото, че някаква макар и нагла яко му се слага, ще я отреже адекватно, така че да си проличи, че няма никакъв ответен интерес. Която много се слага, не ѝ е дадено да разбере, че няма да го бъде, а има някакво лавиране в ситуацията. Била съм свидетел и на 2те. Ами, има си значение реакцията главно на мъжа, сори.

# 107

За наглите момичета- отново не смятам, че енергията трябва да се насочва към тях. Мъжът, ако е на място и не му се гали егото, че някаква макар и нагла яко му се слага, ще я отреже адекватно, така че да си проличи, че няма никакъв ответен интерес. Която много се слага, не ѝ е дадено да разбере, че няма да го бъде, а има някакво лавиране в ситуацията. Била съм свидетел и на 2те. Ами, има си значение реакцията главно на мъжа, сори.
Това несъмнено е така. Аз затова казвам, че той не ми дава поводи - неговите реакции са си съвсем наред. Мен сякаш по-скоро ми е неприятен опита за фамилиарничене като цяло. Трудно ми е да опиша какво точно имам предвид.

# 108
Когато работех в големи фирми и съм била на служебни партита, доста колеги си имаха свалки с колежки. Хем женени, с деца, и колежките също. Едните се изпоизложиха яко, защото отишли да се натискат на закрития паркинг и охраната ги хванал с фенерче в ръка, мислейки че някой е влязъл с взлом  Joy Едната колежка изглеждаше толкова захлупена, че никога не бих допуснал за нея изневяра, а цели 2 години си кръшкаше с женен колега. Накрая съпруга й дойде във фирмата да бие колегата и стана кофти, та прекратиха. Изобщо това с фирмените купони да минат без свалка аз лично не си го представям. Конкретно на изневеряващите колеги никоя от съпругите не знаеше и не са имали семейни проблеми.

# 109
Едно време, когато работех в голяма международна компания - 2 пъти годишно имахме мащабни тиймбилдинги.
Цитирам единия от шефовете: "за да могат служителите да се понае..т и после да мирясат и работят спокойно"
Което не значи, че всички го правеха - но масово
- да.
А относно авиодиспечерите какво съм виждала.. Embarassed
Но пък ако това мислите, че ще застраши брака или връзката ви - не.
Нещо като "което се случва в Лас Вегас, си остава в Лас Вегас"

# 110
Ревнувам и то много.  И не ми е давал поводи , просто се дразня, че има жени, които знаят , че е женен и въпреки това подхвърлят някой палав поглед или лаф. И не ме е яд на него, а на тях

# 111
  • Стара Загора
Ако Гугъл говори за това, което си мисля... мисля че визира типа жени, които считат всяка усмивка или добро отношение за "свалка" и почват да се държат пошло.
Много мъже са прекалено любезни с всички без да имат скрити мисли, и примерно се държат любезно със сервитьорката, и тя започне едно фръцкане и дупене и изобщо не отразява дали той е с жена си или с приятелката си.  Laughing Имам един такъв познат, и доста подобна ситуация с обслужващ персонал- на приятелката му хич не й стана хубаво.  Wink

# 112
  • Down south
Професори, лекари, специални агенти и пр. Simple Smile Тук сте висш пилотаж.

Съпръгът ми е IT и често работи от къщи. Поводи за ревност не съм имала, изключвайки един, позната на мащехата ми дойде от България и за месец я подслонихме у дома. Аз много пътувам и докато ме нямаше, тя явно се е опитвала да се прави на домакиня Sad
Кофти.
След месец, съпругът ми и даде да разбере, че не сме хотел и той не и е шофьор.
 Отиде при нейна приятелка в друг щат. Разприятели ни във ФБ.

Съпругата на баща ми е за бой и аз, заедно с нея.

# 113

Много ме дразнят шеговити коментарчета, дето уж не са ревност, а са само на шегица.

Да!
Ама мен като цяло ме дразнят всякакви нещица, маскирани като шегичка. На шега да седнеш в нечий скут, щот вие сте си само приятелчета, примерно. На шега да обидиш и като те хванат на къс пас, да се измъкнеш с "ама аз се шегувах" плюс задължителното "ти нямаш чувство за хумор". 'Ма може и да нямам, кой знае.
Не претендирам да чета изражения, мисли, междуредия и тем подобни, ама понякога е толкова очевидно, че няма накъде повече.

А за наглите момиченца - в действителност реакцията на мъжа е от голямо значение, но понякога изобщо не се стига до нея по една или друга причина. Не винаги наглостта е под формата на директен флирт, на който той да може да реагира.

# 114
Нали знаете.. добре, че е майтапа да си кажем истината.  Grinning

# 115
Точно! Въздържах се да го цитирам, понеже ми е любим лаф и го ползвам постоянно, та вече сигурно съм станала досадна.

# 116
Мъж да отреже директно някоя прилепчива привлекателна мадама, която му е хвърлила поглед, е по-рядко и от това да удариш джакпота.  Laughing Обикновено я държат на разстояние, защото са женени или обвързани и "така трябва", но не и защото наистина им идва отвътре и нямат никакъв интерес, или им е некомфортно от вниманието й.  Peace

Май го правят само тези, чиито жени/приятелки са по-готини от въпросните, но пак не е гаранция.

# 117
  • София
Мъж да отреже директно някоя прилепчива привлекателна мадама, която му е хвърлила поглед, е по-рядко и от това да удариш джакпота.  Laughing Обикновено я държат на разстояние, защото са женени или обвързани и "така трябва", но не и защото наистина им идва отвътре и нямат никакъв интерес, или им е некомфортно от вниманието й.  Peace

Факт! Затова ако трябва да детайлизираме, определено, ако се дразня, на него ще се дразня.
Макар че, както казах, съм била свидетел. Е, беше пред мен Embarassed Но като знам, че и с приятелката си да са, пак не режат поголовно, а се усмихват тъпо и после се обясняват, че уж не разбрали за какво става дума, и на това бях доволна. Mr. Green

# 118
Ако мъжа е боклук няма кой да го спре ..
Моят е красив , висок 192 см с дълга коса французин . Работи на летището Шарл Де Гьол авиодиспечер , и изкарва много солидна заплата .. Всички жени го харесват и заради външният му вид и джоба , но той е прекалено зает с работата си и не го интересуват никакви жени . Имаме и дете .. Проблем е , че понякога работи през ноща и аз сама цяла нощ без него .. ревнувам много ясно , но какво да правя , важното е , че имам красив мъж с добра професия и ще търпя  Grinning

# 119
Моичкият примерно ингорира, ама тотално и по някое време мадамата се усеща, че е нежелана.
Говорили сме си и ми е казвал, че му изглежда невъзпитано да отрежеш от раз някоя, просто защото е жена, а той е мъж и не трябва директно да накърнява достойнството и самочувствието й, а просто игнорирайки я напълно, тя ще се усети и ще се отдръпне. Подкрепям това, а и той е голям джентълмен с всички жени.
Разбира се игнориране значи пълно игнориране, няма празници, няма делници, няма отговор на пожелания, нищо.
Но ако става въпрос за някоя много нахална (имаше такъв случай, в който девойката си позволяваше да ме напада за неща, които изобщо не са й работа), побеснява и то не защото тя е нахална към него, а защото си е позволила да засегне мен.

Последна редакция: нд, 02 юли 2017, 18:23 от thumbelinna

Общи условия

Активация на акаунт