Какво работят половинките ви? Ревнувате ли ги? А те вас?

• 25 756
  • 320
  •   1
Отговори
# 75
Бианка, на мен често ми се налага да работя с бивши. И какво от това? Нали са минало, каква в опасността?
И според мен бившите са най-безопасни  Peace
според мен старите и грозните са най-безопасни  Laughing затова ще му търся такава готвачка, естествено с добро CV   Laughing
Направо мъж за най-сигурно Joy

# 76
Подкрепям  Mr. Green

# 77
  • София
Всяка монета има 2 страни и всяко подобно изказване "ако ме обичаш, еди- какво си" може да се обърне към другия партньор.
В конкретния случай, тя може да пита, не е ли егоистично да ме поставяш в ситуация, в която няма да се чувствам комфортно, при положение, че има много готвачи, но една съпруга. Peace

Ревнива съм и то доста, ако ми се дава повод, като в моите представи поводът включва и флиртуване. Ако се чувствам пренебрегната по някакъв начин откъм жестове/време/отношение също действа на нивото на ревнивост.
Според мен няма значение какво работи човекът и именно това си повтарям с цел превъзпитаване. Ако някой е решил да изневерява, ще свари и съседката в асансьора или колежката в обедната почивка, ако трябва. Това е разковничето според мен да се осъзнае, за да не се тровиш с излишни емоции.
Ревнували са ме винаги в здравословни граници, въпреки че съм голям темерут и поводи не съм давала определено. Не ми пречи. За мен ревността е полезна в определени дози.

П.П. На много места, дори уж добри източници съм чела теорията за корелацията между самочувствие/самооценка и ревност. Ами, аз лично не мога да си я обясня. Достатъчно често третият човек е отявлено по- ниска топка от официалната приятелка/съпруга. Просто е друг, различен, нов. Това е цялата философия. По- красиви и по- умни винаги ще има, както и по- грозни и глупави, това всеки здравомислещ човек би трябвало да го е приел и да не е факторът, който подхранва евентуална ревност.

Последна редакция: нд, 02 юли 2017, 02:17 от The Catcher in the Rye

# 78
Природно не съм ревнива, освен ако нещо не ми избоде очите.Моят съпруг не ми е дал и половин повод за ревност досега.

А бившия не го ревнувах 15 години, в един момент усетих, че има нещо, проверих, оказа се истина и се разведохме.

Интересно ми е всички, които "никога не ревнуват", как биха реагирали, ако видят и усетят, че съпруга им е близък с друга жена? Пак ли ще са доволни и уверени в себе си? Понеже собственото самочувствие няма нищо общо с ревността и изневярата.  Peace Ще оставят ли човека да влачи и друга връзка, понеже са твърдо убедени, че проверката на мъжа е много долно деяние  newsm78 newsm78

Едното няма нищо общо с другото.  Peace
Самочувствието ми и себеоценката ми не могат да бъдат повлияни от мъж, прекалено голям егоист съм и се обичам и уважавам и когато мен ме обичат и уважават отвръщам със същото, а когато спрат, всеки по пътя си.
В случай на изневяра не бих губила и минута да играя театри и да се правя на детектив, не за друго, намирам го за загуба на време, бия му шута директно и си гледам живота.
(Не е като да не ми се е случвало)  bowuu

# 79
Изобщо не би трябвало да подлежи на обсъждане такъв казус.
Бившата да си стои там, където е. Като са искали да работят заедно да не са късали.

# 80
Да, много е егоистично да не искам  мъжа ми да си назначи за готвачка бившето гадже, което много ще спомогне за развитието му (пример от форума)  Crazy Crazy Ама аз съм си егоист явно  Joy
Например моят бивш съпруг ми помогна за нещо важно в живота ми.И да-нямаше кой друг в този момент PeaceИронията е излишна Sad
Ако приятелят ми разсъждаваше така,много лошо за мен.
Страхът от бившите,е един вид  неувереност .Не живеем в миналото ,а в настоящето.
При добри отношения и мъж на място,нямат значение нито бивши,нито напудрени красавици.

# 81
Подкрепям последния пост, а и като знам от първа ръка как се намират професионалисти в тази сфера в България.. ooooh!

# 82
Моят мъж е авиодиспечер ..Няма жени покрай него. Като цяло работата му е много отговорна  и сериозна , Не  може да се занимава с глупости и да се разсейва ..
Той е много ревнив ..
Аз също съм ревнива , понякога се налага да работи през ноща .. Когато е цяла нощ на работа тогава ревнувам , че не е при мен в леглото  Twisted Evil

# 83
  • Tам през Атлантическия океан
Имах гадже  бивш пилот бе пред развод  когато ходехме , разведе се де но не останах с него де  Simple Smile
Та от него знам че доста от колегите са залитали и са изневерявали със стюардесите в това число и той  Sunglasses
За докторите също я има тази легенда с медицинските сестри   Wink

# 84
Не съм ревнива. Падам си точно по типа мъже, които по много естествен начин привличат женско, всъщност всякакво внимание. Имало е и мъже, и ситуации, при които друга жена би изревнувала стабилно, затова се чувствам доста сигурна да кажа, че не съм от ревнивия тип.
Имам чувство за собственост и приличие обаче и се дразня на безочливи и нагли опити за флирт. Има голяма разлика между това и ревност, малко хора го разбират обаче.
По впечатления - точно тези, които казват "аз ревнувам само ако ми дадат повод" са... мамата си джаса, защото си намират повод във всяка ситуация.
"Да не се дебнем, че ще се хванем" е друг лаф, който ме хвърля в оркестъра просто.
Ревността като цяло ми е много странна емоция. Нито е нужна (страх), нито помага да израснеш (тъга/скръб), нито те кара да се чувстваш добре (устременост, любов етц), нито е себеразкриваща (меланхолия). Да ревнувам не е превантивна мярка - нито на ревнуващите им е спестена изневярата, нито на неревнуващите им изневеряват всеки път. Не разбирам защо бих си го причинила просто.

Не разбирам и целта на темата, честно казано. Това, че А не ревнува, няма да помогне на В да спре да ревнува, ако В, разбира се, вижда проблем и иска да спре. Ако целта е да си натриваме носовете и да караме В да се чувства зле, че ревнува...
Не смятам, че зависи от професията особено. Сега, ако възлюбеният работи по 12 часа на ден в изцяло мъжки екип и му знам графика наизуст, ясно е, че е далеч по-малко вероятно да изневери или да ми даде повод за ревност отколкото ако е заобиколен от жени и излиза всяка вечер. Обаче като цяло... няма особена връзка според мен.

Последна редакция: нд, 02 юли 2017, 00:12 от bambinnah

# 85
Какви сте такива примерни и самоуверени всички, нито една ревнива.  Laughing

smile3521 
Аха, те тук всичките едни либерални, неревниви, освободени....    Laughing  а пък всеки мъж, с когото е ставало дума, се оплаква, че жена му го ревнува.    Mr. Green   Ама със сигурност жените им и хабер си нямат от Бг-мама...    Joy

Ревнива съм.По-скоро БЯХ.
Мъжа ми работи с хора, всеки ден нови, и доста постоянни клиенти.Имала ли съм реален повод?Не.
Ходила съм на консултации с психолог.Помогна ми.
Знам причината.Дали съм се "излекувала" напълно и завинаги?Не знам.Само времето ще покаже.

Мъжа ми твърди, че ревнува.Реално, никога не е показал ревност.Допреди 3-4 месеца.Откакто отслабнах и ме определи като "Станала си страхотно гадже-миньонче!", забелязвам, че доста по-често ми звъни по телефона през деня, пита ме къде съм си правила ежедневните разходки/джогинг, къде съм пила кафе...съблазнява ме с разни плодове (ограничавам ги) постоянно, а като му кажа, че ми саботира новата визия, отговаря :"Ами, за да си само моя!" с усмивка. 
Та, не знам, ревнува ли, не ли...?!

Либерални, а? Аз като казах " Мога да преглътна изневяра" ско4иха " Тая е материалистка, не го оби4а..." hahaha hahaha hahaha

# 86
...забелязвам, че доста по-често ми звъни по телефона през деня, пита ме къде съм си правила ежедневните разходки/джогинг, къде съм пила кафе...
Добре че сме във времето на мобилните телефони и може винаги да си си вкъщи  Mr. Green

# 87
Докато не тагне някой доброжелател във фейса.  Mr. Green

# 88
Таговете могат да не се разрешат..)
А моя ми звъни на домашния тел, който аз никога не вдигам. Щото само той го знае и си за него..😂

# 89
Не виждам какво общо имат професиите с ревността. Иначе мъжът ми работи в голям колектив, само в техния офис са над 400 души. Вероятно горе-долу половината са жени. Ако взема да ревнувам от всичките 200+ жени, които вижда ежедневно бял ден няма да видя.

В началото като се събрахме обаче, ревнувах страшно. Той е от тези много красиви хора, които навсякъде правят впечатление. Жените редовно го заглеждат, заговарят или изведнъж си глътват граматиката в негово присъствие, обръщат се след него и изобщо показват засилено внимание и интерес. Спрях да ревнувам, когато установих, че той е сляп и глух за чужди домогвания. Олицетворение на моногамността е. Сега ми е смешно, но в началото наистина се дразнех.

Общи условия

Активация на акаунт