Какво работят половинките ви? Ревнувате ли ги? А те вас?

• 25 787
  • 320
  •   1
Отговори
# 300
Половинката ми работи в телевизия.
Дали го ревнувам по принцип – да. От колежки – не. В началото имаше такъв период. Дали е давал поводи – да, но не съзнателно. В началото на връзката ни все още си беше твърде сговорчив и общителен с всеки – такъв му е характера. После улегна и вече не ми дава поводи. Все по-рядко го ревнувам.
Той дали ме ревнува – не знам, не мисля, че го показва. Понякога, ако изляза по-дълго се обажда уж да пита "всичко ли е наред" с мен, но не е показвал директна ревност никога.
Гледам да не показвам ревността си и да не я натрапвам, само когато ми се даде повод – примерно, излиза с приятели, но не ме кани, не казва кои са.
Беше писано по-горе, че ревността е болест, неувереност. За лабилно състояние съм съгласна, но не го свързвам с неувереност при себе си – по-скоро с емоционален ангажимент. Не желая да изгубя специалното отношение, което имаме между себе си. Това е нещо свързано с интимност и лично пространство и няма отношение към обектите на ревност.
И напълно съгласна, че ако един човек иска да изневери, винаги ще намери начин и няма кой и какво да го спре. Заблуди не питая.
Разчитам на взаимно доверие и уважение във връзката. Ако те изчезнат, ще последват и лоша ревност, и финал на връзката в крайна сметка.Simple Smile

# 301
  • София
И двамата ревнуваме, но той повече. Понякога големи филми си съчинява от ревност ( а никога не съм давала повод). Например, той е нощна смяна, звъни ми в 22,30ч, аз му връщам обаждане в 22,36ч и той вече е полудял за тези 6 минути (докато изляза от банята и се сетя да погледна телефона).

# 302
аз бих искала ММ да спре да е толкова мнителен и ревнив. Ние сме дългогодишна двойка, и с три деца по-късно все си мисля, че няма причина да ме ревнува. Ама на моменти си мисля, че то това неговото е някакво непреодолимо състояние, някакъв вид болест - на нервната система сигурно.
Не мога да си го обясня инак.

Абе, всички ревнивци са малко болни, мен ако питате. Или поне с много развинтена фантазия Wink

# 303
аз бих искала ММ да спре да е толкова мнителен и ревнив. Ние сме дългогодишна двойка, и с три деца по-късно все си мисля, че няма причина да ме ревнува. Ама на моменти си мисля, че то това неговото е някакво непреодолимо състояние, някакъв вид болест - на нервната система сигурно.
Не мога да си го обясня инак.

Абе, всички ревнивци са малко болни, мен ако питате. Или поне с много развинтена фантазия Wink
Аз съм се преборила с патологичен ревнивец , да , болест е . Процесът на лечение отне 5-6 години , накрая не издържах и му казах , че го напускам , чак тогава той се осъзна и спря да го прави . Дали го сдържа в себе си незнам , важното е , че не ме занимава Stuck Out Tongue Winking Eye

# 304
Болест е и още как! С моя токущо заживяхме заедно и вече ми лази по нервичките с ревността си! Например имах час в банката и говорихме за много неща и се забавих един час. Той звъни още на половината и ми държи тон какво толкова съм правела там.  Казах, че ще звънна като свърша и затворих, а банковия агент ме пита дали не е сина ми, който звъни..😂 След това се прибирам и той сърдит. Казва ми " И двамата знаем, че не си била в банката. Къде беше?" питам го " Кои сте вие двамата?" а той казва " аз и ти" и още каза че ще провери в банката дали съм била там.  😣😉 Аз избеснях и му казах, че аз лично ще звънна и ще поискам документ доказващ, че съм била там, но искам от него публично извинение...ааа ма ха. От тогава не е говорил на тази тема. Много ми е интересно какво си мислят болните ревниви мозъци. Сигурно, че двама или трима са ме вързали на едно бюро в банката и ме оправят(охаа, де тоз късмет 😂), и си представям физиономията му като му казах " Като свърша ще ти звънна" хахаха...ужас! 😂
Казах му да се спира и че такова поведение само би ме подтикнало към изневяра, нищо друго...😀

Последна редакция: ср, 09 авг 2017, 20:34 от Happy2016

# 305
Happy , искам да ти кажа , че точно това си мисли Joy . Взимай мерки от време , защото съжителството с такъв ревнивец е много трудно , да не кажа непоносимо Kissing Heart

# 306
Съншайн, бившия ми не беше грам ревнив. Цял живот съм се чувствала пренебрегната и неоценена и липсата на ревност ми е тежала. Накрая се оказа, че той си е имал любовница и така приключи всичко. Така, че не съм свикнала да ме ревнуват, но да си призня не ми харесва. Wink Само че как да се вземат мерки? Ако самия болен не се осъзнае и да започне да се лекува, аз не мога да взема мерки. Все пак първата стъпка е да осъзнаеш, че имаш проблем. Той обаче отрича изобщо да е ревнив...Най-лошото е, че най- ме ревнува от бившия ми! 😁 Кой луд ще се развежда сумати време и после пак ще се върне там където се е чувствал зле с години...Не, аз наистина не разбирам логиката на ревнивците и започва да ми става все по-любопитно..чисто от научна гледна точка! 😉

# 307
По-горе съм писала при мен как се получиха нещата . Просто не издържах на натрупаното напрежение с години , непрекъснатото звънене на телефона ми , непрекъснатите проверки , непрекъснатото съобразяване с кой говоря и какво казвам , но дадох шанс и не съжалявам . Според мен той сам осъзна колко е абсурдно да ревнуваш човек , който грам повод не ти е дал , а и да го загубиш заради подобно безумие . В началото на връзката е нормално да има ревност , с времето , опознавайки човека до теб и съответно преценяйки дали може да му имаш  доверие , би трябвало това чувство да бъде парирано . Тук не говорим за нормалната симпатична ревност , а за тази задушаващата , ограничаваща , забраняваща . Дано в твоя случай не е така , при мен си беше точно болестно състояние .

# 308
Нямам и намерение да допусна своеволия от негова страна. И двамата имаме по един провален брак от преди, така че или ще имаме спокойна връзка, в която ще се обичаме и уважаваме и най-вече ще си вярваме или ще съм сама. Не съм готова на повече компромиси със себе си!
Аз би трябвало да имам повече поводи за ревност и дори да ме гони параноята след като предишния ми брак се развали заради изневяра. Освен това сегашния ми е доста по-млад, по-хубав, всичко му е по-, но не смятам че с ревност мога да задържа когото и да е до себе си. Бих го задържала с обич, уважение, доверие, но не и с ревност...дано го разбере един ден! 😗❤

# 309
Програмист е мъжа ми, ревнувам ли го - понякога, от колежки - не, няма такива Grinning Grinning Grinning
Той ревнува повече от двама ни, въпреки че няма от кого моята среда на работа е на 90% женска (учителка съм). До някъде ми харесва, че ме ревнува, но само когато не излиза от нормалните граници и не се държи като мачо, в началото имахме много проблеми с тази негова ревност. След като се роди детето нещата станаха по-приемливи, ама на моменти пак прекалява, просто си е такъв.   

# 310
По-горе някой каза, че тези неревнуващите били много уверени. Не е така при мен, но аз съм си напатила от изневери и ми се драйфа от такива. Ако ще хойка, излита директно от живота ми. Нямам намерението да се тровя с ревност. Ако иска да е с друга-прав му път, значи не е дорасъл да бъде с мен! 😉 Казала съм и на моя, че ако ми се прище с друг, първо на него ще кажа! ☺

Последна редакция: ср, 09 авг 2017, 23:37 от Happy2016

# 311
То обикновено на уверените им изневеряват, защото си мислят, че като са сключили брак вече всичко е даденост и забравят малките неща, които са важни в един брак и после ходят и реват...

# 312
Аз мога да бъда уверена само в своите собствени чувства, мисли и действия. Другия не мога да бъда сигурна дали му се ходи, дали му шарят очите, дали съм му достатъчна и всичко останало. Всяка ситуация е различна и не могат да се правят заключения, на кой тип хора изневеряват най-много! Изневярата сама по себе си е лъжа, предателство, измяна- вършиш нещо зад гърба на половинката си. Такива действия са присъщи на егоистите и тези, които не ценят човека до себе си и не осъзнават какви биха били последствията от действията им. Крият се като мишки и се надяват да им се размине...Такива жалки мъжеподобия( и жени също) нямат място в моя живот!

# 313
  • In Neverland
ММ работи в компютърна фирма (техник). Няма жени около него и не го ревнувам много Innocent , а не ми е давал и поводи да го правя.  Бих казала, че той ме ревнува повече, но в границите на нормалното.

# 314
То обикновено на уверените им изневеряват, защото си мислят, че като са сключили брак вече всичко е даденост и забравят малките неща, които са важни в един брак и после ходят и реват...
Абсолютно клише.. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт