Математически турнири - 46

• 105 176
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
  • София
blueeyes, когато моето дете решаваше този сборник се съюзихме с една майка на наборче и сравнявахме отговорите им. Правехме проверка само на тези задачи, които се разминаваха. Преди години това беше един хубав сборник, сега има много нови, не мога да кажа дали са хубави или не, и кой е по-по-най.

# 106
Елица, нашият няма да кандидатства. каза, че му харесва новото училище и не иска да се мести. питам, защото такава скрита информация може да изкриви приема и ми беше интересно как са го решили.

Как да го решат - с метода проба-грешка. На състезанието Питагор бяха объркали резултатите на децата от Казанлък и региона. Открих грешката за моето дете случайно, след като настоявах и не мръднах от позицията си, въпреки отношение на служителката, че видите ли как все сме си мислели, че нашите деца са гениални...
Та - съветвам ви да проверите резултатите на децата, особено ако влизат в бал за МГ!!!

# 107
Дали не е по-хубаво да се направи нова тема за сборници/материали/линкове и т.н. за подготовка за състезания, а тази да си остане с информация за състезанията (дати, резултати, класирания и примерно кое с каква трудност е)?

Това че двама трима да попитали за сборници и пет-шест човека са дали линкове, не е повод, веднага да се местят хората и мненията в друга тема. Все пак това са встъпителни въпроси в началото на годината. После е ясно накъде отива темата.

# 108
  • Пловдив
Здравейте,
случайно попаднах на темата за математическите турнири,но според мен тя е отминала за учебната година 2016 - 2017.
Пиша с въпрос,дали сте открили нова такава тема за настоящата година 2017 - 2018г?
Може някой ако има информация да ми пише и на ЛС.

# 109
Това си е актуалната тема-съвсем скоро ще разбереш,като почнат състезанията за тази уч.година.

# 110
  • Пловдив
Благодаря за отговора,започвам да я следя и да се вклучвам когато имам въпроси.

# 111
  • у дома
Математически приключения и пътешествия с Немо-има за 2,3 и 4 клас
https://hermesbooks.com/nemo-matematicheski-prikljuchenija-i-p-t … -bg-uchebnik.html
https://hermesbooks.com/nemo-matematicheski-prikljuchenija-i-p-t … -bg-uchebnik.html
Имаме само този за 4 клас-тип като математическата читанка е.Обяснени са основните типове задачи,които се падат по състезания.На мен и на детето ни хареса.

На Георгиев сборниците само този за 2 клас няма отговори-за 1 и 3 си има.

Последна редакция: нд, 01 окт 2017, 15:50 от svetlaem

# 112
При нас Немо много се харесва, защото задачите са обяснени на достъпен език

# 113
  • София
Здравейте,
А някой дали би могъл да сподели как става записване за състезание в друго училище, ако училището в което учи детето не организира съответното състезание? Ще бъда много благодарна на всеки отговорил ми. И предварително се извинявам, ако въпросът ми не е на място...

Пожелавам много успехи на всички дечица през новата учебна година!

# 114
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте,
А някой дали би могъл да сподели как става записване за състезание в друго училище, ако училището в което учи детето не организира съответното състезание? Ще бъда много благодарна на всеки отговорил ми. И предварително се извинявам, ако въпросът ми не е на място...

нищо сложно - проверявате къде се провежда, отивате там, плащате таксата и се записвате.
Хитър Петър е в 125, МБГ - ДАНИС, "Слабашев" беше в СМГ, "Черноризец Храбър" беше в две или три столични училища, избрахме най-близкото, за кенгуруто по същия начин.
след това следите разпределението по стаи и отивате навреме.

Последна редакция: пн, 02 окт 2017, 13:59 от st. Dobri

# 115
Здравейте,

Зависи за кое състезание става въпрос. Има състезания, които се организират само в определени училища (ХП, ЧХ, ИС и др.), тогава записването става като отидете на место и охраната ще Ви упъти къде да си запишете детето и да платите таксата.
Има състезания като СМТ и ЕК, които се провеждат в много училища. Ако Вашето училище не го провежда, избирате най-удобното за Вас, в което знаете, че се провежда, звъните на канцеларията и питате дали може да запишете детето си там. В общия случай се съгласяват. Ако не стане, обаждате се на организатора и той Ви записва, в което училище има места.

# 116
  • София
Благодаря ви много за отговорите!!! Hug

# 117
Здравейте!
Дали може някой да ме насочи откъде мога да се сдобия със задачи от ЧХ за последните 5 години? Намерих един сайт, но не се отварят линковете. Благодаря предварително!

# 118
Също бих искала да попитам следното: детето ми е трети клас тази година. Класната ни даде сборник със задачи от състезания за минали години с решения и обяснения (жълт с часовник отпред). Само че сборникът е за 2 клас. Ок ли е да тренираме по него или трябва да намерим същия със задачи за трети клас? Мерси

# 119
Здравейте!
Дали може някой да ме насочи откъде мога да се сдобия със задачи от ЧХ за последните 5 години? Намерих един сайт, но не се отварят линковете. Благодаря предварително!

klasirane.com е мястото
За всякакви състезания, за всички класове, за много години назад!

Общи условия

Активация на акаунт