Математически турнири - 46

• 105 236
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Точно този не ми се отваря. Ще опитам пак, мерси

# 121
# 122
  • София
Също бих искала да попитам следното: детето ми е трети клас тази година. Класната ни даде сборник със задачи от състезания за минали години с решения и обяснения (жълт с часовник отпред). Само че сборникът е за 2 клас. Ок ли е да тренираме по него или трябва да намерим същия със задачи за трети клас? Мерси
За състезанията в началото на годината е ОК, после вече е добре да звемете този за 3 клас.

# 123
Не съм помествал отговори на задачите в моите сборници, защото с тях работя в школите по математика и всеки един тип задачи ги обяснявам на учениците. Задачите са много по подготвените теми.

# 124
  • София
Здравейте,
гледам, че вече има график за Математика без граници. Там обаче, ако училището не го организира май няма опция да се яви детето. Навсякъде говорят, че не може от друго училище да е записан ученик или аз изпускам нещо. За второкласник питам. Ето линк:
http://www.mathematicalmail.com/category.php?id=189

# 125
  • София
silvi.d, за Математика без граници по принцип организират Данис, но още не им е излязла формата за записване в сайта, а на телефоните им няколко дни не мога да се свържа, за да ги питам ще организират ли и тази година. Пиши, ако научиш нещо повече междувременно.

# 126
  • София
Данис имат обявена дата 22 октомври на сайта си. Но не виждам и аз форма за записване. То не е ли само за децата от курсовете им?

# 127
Данис имат обявена дата 22 октомври на сайта си. Но не виждам и аз форма за записване. То не е ли само за децата от курсовете им?

Не

# 128
А само в Данис ли мога да видя графика на всички състезания за учебната 2017/2018г?
Там, до колкото се ориентирам, е само до края на декември. Има ли ясни дати за следващи състезания?

# 129
  • София
http://alekdimitrov.com/calendar.asp

Ето тук има календар на състезанията

# 130
  • Варна
Момичета, ще записвате ли децата си за турнира "Черноризец Храбър" на 01.11?
И ще ги подготвяте ли по някакъв начин? С тестове от предишни години?

# 131
Здравейте,
гледам, че вече има график за Математика без граници. Там обаче, ако училището не го организира май няма опция да се яви детето. Навсякъде говорят, че не може от друго училище да е записан ученик или аз изпускам нещо. За второкласник питам. Ето линк:
http://www.mathematicalmail.com/category.php?id=189

"До 14 октомври 2017 г. - училищата изпращат заявка (по образец) за участие на най-малко 10 ученици по електронна поща и на двата адреса: mwb_bg@abv.bg и mwb_bg@mathematicalmail.com

Заедно със заявката се изпраща сканиран договор за партньорство.

Не се допуска участието на ученици от други училища."

Интересно как ще се процедира в София, където имаше няколко училища-организатори...

# 132
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Sad значи, че ако Данис не организира ние няма да участваме Sad

# 133
Много ми е интересна логиката зад това ограничение...

От гледна точка на честното състезание не мисля, че има значение, даже да има списък с организатори по населени места и изискването да е, всеки да участва в друго училище, по би имало смисъл.

Няма логика и да искат да намаляват участието...

# 134
  • София
Доста глупаво, ако така са решили за тази година. Изобщо ...... започнаха сериозно да се излагат организаторите на състезания.

Общи условия

Активация на акаунт