Лидл-105-Жегава- 01.07-01.08

• 155 461
  • 1 234
  •   1
Отговори
# 420
Съгласна съм за еснафщината.
Само на човек с ниско самочувствие би му пукало...

Че у нас кой купува торбички? Аз не...

# 421
В "моя" магазин са сложили машина за рязане на хляб. Голяма атракция и удобство е, обаче не мога да разбера как да прибера хляба в плика без да го пипам. Има там вляво едно плоско железце на пружина, но за да сложа хляба върху него, трябва да го хвана с ръка.
Сложи си ръкавица и го пипай смело.  Wink

После в къщи пак с ръкавици ли го пипаш?

Все пак, докато отиде в магазина и в самия магазин е пипала какво ли не, предполага се, че вкъщи си е измила ръцете. Има огромна разлика.

# 422
  • София
В "моя" магазин са сложили машина за рязане на хляб. Голяма атракция и удобство е, обаче не мога да разбера как да прибера хляба в плика без да го пипам. Има там вляво едно плоско железце на пружина, но за да сложа хляба върху него, трябва да го хвана с ръка.
Сложи си ръкавица и го пипай смело.  Wink

После в къщи пак с ръкавици ли го пипаш?

Все пак, докато отиде в магазина и в самия магазин е пипала какво ли не, предполага се, че вкъщи си е измила ръцете. Има огромна разлика.

Peace  Често стигам до магазин с градски транспорт. Не си и помислям да пипам хляб с ръце. И се чудя на онези, които си взимат хляба с голи ръце. За другите е ясно, че е много неприятно да е опипан хляба, но явно не помислят и за своя.

Впрочем на много места в Европа и за това са помислили. Отпред витрината е със стъкло. Щипките са на всяко отделение и са "вградени", т.е. не можеш да ги вадиш, а само да ги движиш. Хващаш хлебчето и го пускаш в улей. Така до теб стига само хлебчето, което си избрал без да опипваш останалите. Но кой знае кога и у нас ще станат такива.

# 423
 newsm78 и само не ми е ясно , ако искам да съм "баровец", откъде трябва да пазарувам. За вериги говоря. То до нас имаше Пикадили , баровското беше , че ми е близо  Laughing
Изключвам дамите с ратаи , дето ходят сутрин по био пазарищата , или си поръчат доставка по домовете. Всичко друго е шир потреба . Аз сега , като нямам магазин , ходя в един до нас , денонощен , занемарили са и хигиена , и са надули цените. Прескачаме се и си пълзим над главите. Чакам само да отворят Била есента. Mr. Green
И нямам наблизо Лидл, иначе щях да съм простолюдие. Аман от еснафщина.
Ще се ходи за сухи пасти и кашкавал.
И нещо да ви питам-гледам , че сте обсъждали маслата в Лидл. Дали има покачване на цените , защото в нашия магазин от ок. 2 лева вече са два и петдесет. На други места не съм проверявала как е.

# 424
Денонощните са много баровски - всичко е значително по-скъпо)) Същото се отнася и за тези по бензиностанциите, както и магазините в новите квартали, които не са към никоя верига, а принадлежат на някой от собствениците на квартала (т.е. тези, дето са дали парите за построяването му) - всичко на двойна цена - ама така им се пада, "баровците" трябва да плащат двойно и за хляба Wink

# 425
  • Асеновград
В по малките населени места е същото, добре че се появиха магазини на големите вериги та цените в малките магазинчета станаха по нормални.Преди ми се налагаше да бия 30км. с колата за да пазарувам два пъти месечно основните хранителни неща.За мен Лидл си е основен магазин  въпреки че не ми е наблизо, следя промоциите и по другите вериги които имат магазини тук а в кварталните само за  неща които ми трябват на момента.И в Гърция и в Румъния в дните на промоции и събота е голяма лудница и кошовете са като при нас.В чужбина посещавам и други вериги ако са ми на път и имам време, но ако бързам и ми трябва нещо конкретно пак си предпочитам Лидл защото най бързо се ориентирам и основните стоки са си същите.

# 426
И аз си купих пижамки : розова с широки презрамки и джобче и една с тънки презрамки . Пуснах ги в пералнята на 40 градуса с едни бели чаршафи , нищо не се е боядисало .
В началото на седмицата си купих лимони , вчера реших да си направя лимонада. Когато разрязах единия лимон едната семка беше покълнала, имаше си коренче и вече развити листенца . Не знам дали това е добър знак , но ми стана много интересно , че се е развила до такава степен вътре в самият лимон.

# 427
Здравейте! По темата кой пазарува в Лидъл - всякакви хора. Познати чужденци с добри финансови възможности също предпочитат Лидъл или подобен за повечето неща. Аз харесвам Лидъл в Гърция - имат страхотен асортимент, няко местни неща. А са им по-подредени магазините, защото персонала не спи, а работи. Някои стоки са по-евтини от тук.
В Румъния предпочитам Карфур, но заради определени неща, които купувам и харесваме вкъщи.
Аз също взех Руло "Свежест" с шипков мармалад, любимо ми беше като дете.
Искам да попитам дъвките Идеал имат ли нещо общо с предишния вкуси твърди ли са много? Едно време пломби сваляха  Mr. Green
На лимоните не им е сезон и аз спрях да купувам, че все са кофти нещо.

# 428
  • София
В началото на седмицата си купих лимони , вчера реших да си направя лимонада. Когато разрязах единия лимон едната семка беше покълнала, имаше си коренче и вече развити листенца . Не знам дали това е добър знак , но ми стана много интересно , че се е развила до такава степен вътре в самият лимон.

Преди време гледах в нет-а снимка на ГМО-домати - разрязан домат, а вътре семките покълнали...
Тези лимони и те ще да са такава стока...

# 429
Сега реших да "закуся" с кроасана от моето детство...22 карата. Да ама хич не е от моето детство. "Шоколада" има УЖАСЕН вкус!

# 430
Не са същите неща - само опаковките са същите. Ако помня правилно, вафлите Куку Руку бяха по-плоски и с по-дебели и хрупкави кори, но по-малко на брой, а кремът (или "шоколадът", ако предпочитате), беше повече - нещо като вафла-сандвич. Освен това, стикерът беше правоъгълен, а не квадратен.

# 431
Купувам от био лимоните. Не че дължа толкова на биото, но са хубави.

# 432
  • Пловдив

Преди време гледах в нет-а снимка на ГМО-домати - разрязан домат, а вътре семките покълнали...
Тези лимони и те ще да са такава стока...
+1...изхвърлих ги.Вече не купувам от там домати.

# 433
  • Перник
Аз бих я засадила тази покълнала семка - ей така - от любопитство - да видя дали ще порасне растение...и какво Smiley

И в нашия магазин има резачка за хляб, но не съм я ползвала, защото купуваме франзели, които обикновено биват начупени и изядени докато се приберем.

Това за еснафщината и предразсъдъците ми напомни за магазините за дрехи "втора употреба" - много хора си купуват от такива, но никой не си признава Satisfied Преди години една приятелка беше помагала в такъв магазин и после беше супер впечатлена как най-яките мацки в града пазарували там. Та, и аз си пазарувам втора употреба и не ме е срам да си призная, ама по интернет Stuck Out Tongue Нямам време да обикалям по магазини и да ровя, от компютъра ми е по-лесно.
По торбите няма как да познаят съседите откъде пазарувам, защото торби почти никога не съм купувала. Ползвам си 2 големи чанти за многократна употреба.

# 434
В Нашия Лидъл,са изчезнали къпрпичките за очила, Бихте ли споделили дали и при вас е така? ЗА Козлодуй става въпрос! Жалко,много ги харесвахме и почиствах очилата на детето,сега от къде да търся подобни?

Общи условия

Активация на акаунт