Ваканцията в пълна сила, и кой след второ се класира(3.07-9.07.2017)

• 97 869
  • 721
  •   1
Отговори
# 390
Искрено се надявам след така дългите и изчерпателни обяснения на много дами тук, Гн-Ежко най-накрая да е разбрал къде са отишли "25-те бройки", които му се губят по трасето Wink
Очевидно е, че тази година това е изненадата - недобросъвестни родители от други градове, които са пускали успоредно заявления и на други места.

Мне. Ключа от палатката се оказа:

Аз пък не разбирам защо слагате в сметките само стари ученици на СМГ. В София имаше над 120 максимални резултата, като около 40, не помня точно, бяха на СМГ.  Напълно е възможно и деца от ПЧМГ, 125-то, СС, с бал достатъчен за СМГ да са избрали АК или ПЧМГ.
Нека и не забравяме, че АК за първа година не кани резерви, което значи, че поне 180 деца са се записали в Колежа, а предполагам немалка част от тях са подавали заявления за класиране в ДУ.

# 391
Знаете ли защо баловете на момчетата са по-ниски от тези на момичетата? В смг какво е съотношението м/ж?
 Това винаги много ме е дразнело.
  Мимс, и момичетата ги вее на бял кон.

# 392
  • София
От какво се дразниш? Да не би на момичетата да им раздават високите оценки?  Grinning
Изкарват си ги.

# 393
Очевидно е, че тази година това е изненадата - недобросъвестни родители от други градове, които са пускали успоредно заявления и на други места.
Еее, недей да подценяваш самите седмокласници.  Grinning
Няма нужда от ограничения. Еуфорията постепенно ще отмине, а и задължителното подаване на заявлението за второ класиране на хартия играе ролята на коректив.

Ezhko, ключът от палатката е по малко на всички места, които ти бяха показани. Друг е въпросът, че ти не искаше да го видиш.

# 394
От какво се дразниш? Да не би на момичетата да им раздават високите оценки?  Grinning
Изкарват си ги.

Именно, де!

# 395
  • София
Знаете ли защо баловете на момчетата са по-ниски от тези на момичетата? В смг какво е съотношението м/ж?
 Това винаги много ме е дразнело.
  Мимс, и момичетата ги вее на бял кон.
Неоспорим факт. ☻
Наблюденията ми са над моята госпожица и племенника /в един клас до вчера/ - учат еднакво като време, но тя внимава в час и за краткото време, което отделя за учене успява да научи за отличен. Той блее в час, и за краткото време за подготовка успява да прочете урока за какво иде реч, но не и да го научи... и успеха го доказва. И повечето момчета са така... от тези, които познавам.

# 396
  Мимс, това си е техен, момчешки проблем  bouquet

# 397
  • София
Eх, Ежко, ти си  явно наясно къде е ключът за бараката. Mr. Green Само дето пропускаш, че в случая поне има няколко  възможни ключа, които биха я отворили.. Wink

И не е вярно, че единици или даже никой не  избира НЕГ пред СМГ. Не е да не знаят децата откъде идват съучениците им и с какви оценки, коментира се още на първите заешки срещи.Лично аз познавам  деца, избрали тази година НЕГ при стигащ бал и за СМГ. Пропускаш съществен детайл.. Навсякъде говориш как след опит с голямото дете, се радваш, че и малкото ще е в АК. Ами представи си, че и за други училища го има този развой на събитията и тези нагласи на дете/родители. На първо четене - девойка, която завърши  немската преди няколко години след учене до 7 клас в СМГ и  по-малкото дете в семейстовто -  със същото училище до 7 клас, със същия избор на 1 класиране въпреки бала, стигащ и за двата вида паралелки в досегашното.

# 398
  • София
Някой с инфо от днешната среща със сисадмина на НПМГ?
В понеделник следобед от РУО-Сф звъннали на администратора в НПМГ да махне малката табличка от списъка с класираните, направен след края на записването. В нея за всяка паралелка е сумирано колко са записаните, колко са пуснали заявление за 2-ро класиране и колко не са се явили (тоест отиват чак на трето класиране). Админът обаче е свободолюбив човек с чувство за справедливост и отказва. Не става ясен мотива на РИО.
Тогава от РИО се свързват с директора на НПМГ и искат същото нещо - сваляне на табличката (не на целия списък). Директора е и.д. временно назначен именно от РИО и е слабото звено тук - огъва се и нарежда на админа да направи каквото искат.
Той пак отказва и отива на своя глава в РИО да говори с Кастрева. Тя е в отпуск и той влиза в спор с четири инспекторки (едната е Светла Янева Димитрова). Без успех.
През това време директора на НПМГ нарежда на хората поддържащи сайта да изпълнят молбата на РИО.
Те също отказват и вместо да пипат информация, изключват целия сайт.
На следващата сутрин един час преди пресконференцията, вероятно изплашени, РИО дава заден ход и сайта е включен. Без да е пипано нещо по него.
Това са фактите.
Основната версия за мотива на РИО е, че с толкова подробна информация на сайта на НПМГ, се дава възможност на потенциалните кандидати за частни училища, да се запознаят със ситуацията в НПМГ. И тогава ще могат да си направят точна и вярна преценка къде именно да учат: в частни училища или в държавни.

Последна редакция: ср, 05 юли 2017, 00:42 от krasengn

# 399
  • България-София
И аз потвърждавам за доста деца от СМГ писали първо желание други гимназии, както и поне 5, които имаха намерение да запишат АК. Ако за някой още се "губят" бройки утре мога да кажа по-конкретни числа на деца предпочели да не продължат в СМГ.

# 400
И аз потвърждавам за доста деца от СМГ писали първо желание други гимназии, както и поне 5, които имаха намерение да запишат АК. Ако за някой още се "губят" бройки утре мога да кажа по-конкретни числа на деца предпочели да не продължат в СМГ.

Бройките си ги намерих, но би ми било интересно дали делът на деца от СМГ с първо желание друго училище е съществен. Не крия, че ми се иска СМГ да си запазят ядрото от таланти.

# 401
  • София

Бройките си ги намерих, но би ми било интересно дали делът на деца от СМГ с първо желание друго училище е съществен. Не крия, че ми се иска СМГ да си запазят ядрото от таланти.

Съществен чак едва ли е, но не са и единични бройки..

# 402
Ezhko, не мисля, че са състезатели. По-скоро деца, учили за по-добро прогимназиално образование. Тази година повече деца са пожелали да сменят училището. Родители са си искали СМГ.
Догодина предполагам ще е същото.
Дано поправят онлайн подаването. Да не се налага чакане на разместване на второ класиране.

# 403
  • София

Не си представям да са много повече от 3-те в АК. Аз лично не съм разбрала за такова дете, но може и да има.
Скоро ще разберем.  Wink
Редактирам се - питах детето, имало 2-3 деца, предпочели НЕГ, за които той знае.

# 404

Основната версия за мотива на РИО е, че с толкова подробна информация на сайта на НПМГ, се дава възможност на потенциалните кандидати за частни училища, да се запознаят със ситуацията в НПМГ. И тогава ще могат да си направят точна и вярна преценка къде именно да учат: в частни училища или в държавни.
[/quote]
 Joy
 Така де! Откъде-накъде разни „меркантилни богаташи“ ще получават информация?
 Разделяй и владей!

Общи условия

Активация на акаунт