Ваканцията в пълна сила, и кой след второ се класира(3.07-9.07.2017)

• 97 864
  • 721
  •   1
Отговори
# 375
Да, това е ВЪЗМОЖНО обяснение...Дали обаче е вярно? Оставам със съмнения, че има толкова много "гостуващи спортисти", както в СМГ, така и в НЕГ.
Вече го писах, но ще се повторя. В нашия град, да не кажа в цялата област, нещата обикновено приключват на първо класиране. Тази година обаче свободни места след първо класиране имаше в абсолютно всички паралелки, в някои - доста сериозен брой. Това ме кара да мисля, че доста деца от други области са направили едно " тестово" подаване в нашата и едно реално - в тяхната. Което пък навежда на мисълта, че в посока София пробите също не са били никак малко.

# 376
Не. Няколко деца от СМГ се "поизложиха" на БЕЛ, но за нито едно не знам да е избрало като алтернатива НЕГ. Сега, слава Богу, се завръщат където им е мястото Simple Smile "Отпишете" ги от ТУЕС, ПЧМГ, АК, НПМГ...
АК и ПЧМГ не участват в класиранията.
И за всяко дете което "се завръща" на второ класиране от НПМГ, ТУЕС и т.н. едно заминава другаде.
Съгласен съм, че единици (ако има изобщо) отиват в НЕГ. За АК знам, че са единици също.
А другите КЪДЕ отиват? Да не забравяме, че става дума за второ класиране (а от СМГ няма други ДУ-та с по-висок бал).
В АК са приети двуцифрено число деца от СМГ. Част от тях, с по-високи балове, са се записали в АК, като са освободили места на семегейци с по-ниски балове, неприети на 1-во класиране в СМГ. Не е сигурно, че деца, приети в СМГ са избрали провинцията. Доста хора емигрират в чужбина и децата им ще учат извън България.

# 377
В АК са приети двуцифрено число деца от СМГ. да
Част от тях, с по-високи балове, са се записали в АК, като са освободили места на семегейци с по-ниски балове, неприети на 1-во класиране в СМГ. да. три броя по мои сведения.
Не е сигурно, че деца, приети в СМГ са избрали провинцията. Доста хора емигрират в чужбина и децата им ще учат извън България. 20-25 деца? От най-силните само?

# 378
  • София

Отиват в училища в други области, където са приети, повече от сигурно, по първо желание. В много математически гимназии има приети деца с бал, достатъчен за СМГ. Електронната система значително улесни възможността да се пробват и в София.
Да, това е ВЪЗМОЖНО обяснение...Дали обаче е вярно? Оставам със съмнения, че има толкова много "гостуващи спортисти", както в СМГ, така и в НЕГ.

Бъди сигурен, че е вярно.
Мое много близко дете от друг град има достатъчно висок бал да влезе и в СМГ, и в НЕГ. Беше повече от решена да си пробва късмета вСофия - не защото наистина е смятала да учи тук, а за да докаже, че може да влезе в което училище си поиска. Единствено благодарение на здравия разум на родителите й не си направи гаргара с отличниците-софиянци. Да, ама не всички родители са със здав разум - за някои също е въпрос на фукня да могат да кажат колко велико е детето им. Нищо, че после ще си го запишат на първото желание от първото класиране в собствения им град. Ама е било прието в СМГ, нали? Или в Първа немска. Остава си в семейната история.

ПП Моят син не е приет в немска гимназия. За добро или за лошо, въпреки че това бяха първото и второто му желание. Балът му стигаше за немските паралелки в двете езикови гимназии в Плавдив. Не подадохме заявление за красиране там, защото смятам, че не е честно да се "пробваме", ако нямаме истинско намерение детето да учи там. Въпреки че не беше невъзможно - в нашия случай. Но съм сигурна, че има много софийски родители, които не са се устискали.

Т.е., вие на нас - ние на вас. Едно взаимно прецакване. Нещо такова се е получило с електронното подаване на заявления. Въпрос на етика и морал, както някой по-горе отбеляза.

Последна редакция: вт, 04 юли 2017, 22:15 от Vivi

# 379
Ние също мръднахме нагоре,4 та езикова-ФЕ-А(Варна ).
И моят син е записан там, в паралелката с история. Кой е 4-тия профилиращ предмет при вас?
Биология

# 380
  • София
Аз пък не разбирам защо слагате в сметките само стари ученици на СМГ. В София имаше над 120 максимални резултата, като около 40, не помня точно, бяха на СМГ.  Напълно е възможно и деца от ПЧМГ, 125-то, СС, с бал достатъчен за СМГ да са избрали АК или ПЧМГ.
Нека и не забравяме, че АК за първа година не кани резерви, което значи, че поне 180 деца са се записали в Колежа, а предполагам немалка част от тях са подавали заявления за класиране в ДУ.

# 381
В АК са приети двуцифрено число деца от СМГ. да
Част от тях, с по-високи балове, са се записали в АК, като са освободили места на семегейци с по-ниски балове, неприети на 1-во класиране в СМГ. да. три броя по мои сведения.
Не е сигурно, че деца, приети в СМГ са избрали провинцията. Доста хора емигрират в чужбина и децата им ще учат извън България. 20-25 деца? От най-силните само?
Нито сведенията Ви за 3 деца са верни, нито бройката 20-25 ми говори нещо, не знам какво означава. Ако сте били в СМГ предните 3 години, сигурно знаете, че деца в 5,6 и 7 клас заминаха. Някои заминават сега. Минималният бал показва само, че поне 1 дете с този бал е прието в съответната паралелка.

# 382
  • София
Знаете ли защо баловете на момчетата са по-ниски от тези на момичетата? В смг какво е съотношението м/ж?

# 383
  • София
Защото момичетата са по-умни, естествено.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Шегичка.  Peace
Винаги е било така.

# 384
  • София
Защото момичетата са по-умни, естествено.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Шегичка.  Peace
Винаги е било така.
По-умни не знам, но по-съсредоточени да ☺ Младежите малко вятър ги вее на тази възраст. ☺

# 385
Аз пък не разбирам защо слагате в сметките само стари ученици на СМГ. В София имаше над 120 максимални резултата, като около 40, не помня точно, бяха на СМГ.  Напълно е възможно и деца от ПЧМГ, 125-то, СС, с бал достатъчен за СМГ да са избрали АК или ПЧМГ.
Нека и не забравяме, че АК за първа година не кани резерви, което значи, че поне 180 деца са се записали в Колежа, а предполагам немалка част от тях са подавали заявления за класиране в ДУ.
Права сте. Благодаря.

# 386
Баловете за ЕГ и МГ де образуват с различна тежест на двете НВО-та и не следва така буквално да се сравняват. Моето дете е с бал 490 за СМГ,но с 480 за НЕГ напр.
Знам за деца приети в НЕГ,които ще предпочетат АК и ПЧМГ,както и такива,които заминават за чужбина със семействата си.
Някой с инфо от днешната среща със сисадмина на НПМГ?

Аз имах голямо желание да отида, но не се получи с отлагането на планираните ангажименти. Но, каквото и да се е случило, резултатът явно е в полза на публичността - НПМГ публикува поименно класираните при  Втората класация (даже и по -удобно от Първата класация).
 Laughing

Та, значи щом с бурки не може, значи и скрити класации не може!
   Wink

# 387
Голямо БРАВО за НПМГ!!!!

# 388
  • София
И от мен БРАВО на НПМГ!

Евала!
  newsm10 smile3501 newsm74

# 389
Искрено се надявам след така дългите и изчерпателни обяснения на много дами тук, Гн-Ежко най-накрая да е разбрал къде са отишли "25-те бройки", които му се губят по трасето Wink
Очевидно е, че тази година това е изненадата - недобросъвестни родители от други градове, които са пускали успоредно заявления и на други места. И сега всичко лъсна. Виви мисля, че го е обяснила брилянтно. Именно това е била логиката "да останем в семейната история" Simple Smile
Смятам, че занапред, предвид електронното кандидатстване, трябва да се "редуцират" по презумция няколко бройки при 1 класиране, когато излизат резултатите и статистиката и най-вече при класиранията, когато ще се изчислява дали даден бал би стигнал за конкретно у-ще.
Ей, опасна работа сме значи  Laughing

Последна редакция: вт, 04 юли 2017, 23:50 от vinovna li sam

Общи условия

Активация на акаунт