Ваканцията в пълна сила, и кой след второ се класира(3.07-9.07.2017)

• 98 001
  • 721
  •   1
Отговори
# 420

А тогава ползата, както и стимулите за учене на чужди езици рязко ще спаднат. И най-хубавото е, че всеки ще може да си говори свободно с всеки...

а) едно е да четеш книга в оригинал, друго в превод (колкото и да е добър)
б) комуникацията е важна, но и нюансите в нея са важни. А там даже перфектни преводачи се затрудняват...Всеки език е богатство. А нужно ли е богатство на робите? И Гугъл транслейт им стига да разберат командите  Mr. Green Пък и както се изказа един от СМГ - Толстой страда от логорея. "Война и мир" може да се кондензира в три листа формули  Mr. Green

# 421
  • Пловдив
Все още не виждам статистика за Пловдив. То бива, бива, ама чак пък толкоз!  ooooh!

# 422
  • България-София
Скрит текст:
И аз потвърждавам за доста деца от СМГ писали първо желание други гимназии, както и поне 5, които имаха намерение да запишат АК. Ако за някой още се "губят" бройки утре мога да кажа по-конкретни числа на деца предпочели да не продължат в СМГ.
От нашия клас две деца знам да са писали друго на първо място, но то е защото не им стига бала за СМГ. Писна ми да чета как много деца от СМГ са се провалили на БЕЛ, как много са предпочели други училища и т.н. От цял клас 33 деца на първо класиране не бяха влезли пет.
Не знам защо толкова Ви подразни фактът, че не малко деца от СМГ са предпочели други училища... ще се опитам да бъда по-конкретна, за да защитя мнението си. От класа с руски език в СМГ остават само около 7 деца (от 29). Трима за АК, толкова и избрали ЕГ за първо желание, едно отива в НПМГ. Сигурно има и други, иначе логичния извод ще бъде, че балът не им е стигнал...
От паралелка с английски език - едно за АК, трима НЕГ и там наистина са само 3-4, на които не им стига бал. Това е информация от децата и не мога да гарантирам за 100% достоверност.
Отделно заради БЕЛ, един от състезателите влезе на второ класиране, а друго дете със 100 по МАТ и под 70 - не успя ( загуба за СМГ определено). Сигурно не е единичен случай.
Това мисля отговаря и на мнението има ли провал по БЕЛ (не мое, аз не обичам да разглеждам неуспехите като провали, особено на деца).
Скрит текст:
И за да не започне някой с баснята за лисицата, синът ми ще продължи в СМГ, приет още с първото класиране, въпреки "провала" по БЕЛ.

# 423
      Чудя се, дали има деца , приети в професионални гимназии, за които желанието е първо или сред първите. В темата традиционно се говори само за училища с висок бал. Като гледам класирането, има паралелки с нисък минимален бал, които на мен ми звучат интересно.А максималният не е пренебрежимо нисък, понякога е стигал за ЕГ.

Дали някой сподели за тези училища?

# 424
И ние още нямаме статистика Rolling Eyes #Crazy
Иначе тази сутрин с радост отидох и се записах  Peace Party Hug
Успех на всички осмокласници през септември  bowuu Praynig bouquet

# 425
  • Пловдив
Светкавица, двете паралелки с най-висок минимален бал в Пловдив са професионални, но са в МГ.
Разбира се, че има деца, които са писали професионални паралелки като първо желание. Не всеки мечтае за ЕГ. Та професионални са търговските гимназии, бившите строителни и електротехникуми, там има хубави специалности.  Peace

# 426
[/spoiler]
Не знам защо толкова Ви подразни фактът, че не малко деца от СМГ са предпочели други училища... ще
Скрит текст:
И за да не започне някой с баснята за лисицата, синът ми ще продължи в СМГ, приет още с първото класиране, въпреки "провала" по БЕЛ.
[/quote]

unik, синът ви не беше ли приет в 9 ФЕГ

# 427
  • Пловдив
Много от познатите ми седмокласници /с висок бал/, записаха по първо желание професионални гимназии или професионалните паралелки в МГ.
Баловете в МГ /професионалните паралелки/, НТГ, ПГ строителство и архитектура, ПГ електротехника, са доста високи. По-високи или равни на баловете в ЕГ.
Синът ми можеше да влезе в ЕГ АЕ+РЕ, но предпочете да запишем приложно програмиране в професионална гимназия, тъй кати не му стигна балът за професионалната паралелка в МГ.

Последна редакция: ср, 05 юли 2017, 10:25 от *Бенджи*

# 428
Възможно е да става дума за близнаци.

# 429
  • България-София
[/spoiler]
Не знам защо толкова Ви подразни фактът, че не малко деца от СМГ са предпочели други училища... ще
Скрит текст:

[/quote]
Другият е там. Той искаше езикова.

# 430
  • Варна
Светкавица, при нисък минимален бал, бих се замислила, колкото и интересно да звучи. Пример - системно програмиране в бившия електротехникум във Варна. Влиза се с две и нещо по мат., а ще учи програмиране. Дори и да има дете с влязло с висок бал, масата ще е с интереси, различни от учене. Отделно, като виждам какво е нивото на преподаване в елитни гимназии по информатика, не ми се мисли там какво ще е.

Само Бургас и София-град ли публикуваха статистики след второ класиране за баловете?
Това на какво прилича не знам - некадърност, безхаберие в останалите  РУО, или някаква дълбока конспирация? newsm78

# 431
     Чудя се, дали има деца , приети в професионални гимназии, за които желанието е първо или сред първите. В темата традиционно се говори само за училища с висок бал. Като гледам класирането, има паралелки с нисък минимален бал, които на мен ми звучат интересно.А максималният не е пренебрежимо нисък, понякога е стигал за ЕГ.

Дали някой сподели за тези училища?

моята дъщеря категорично отказа да пишем езикови гимназии, на нито едно желание. Посочихме точно 5 училища ( НТБГ, строителния техникум, 51 су ,финансовата гимназия и като краен вариант 18 су). Искаше да учи нещо което ще й е интересно и ще ходи с удоволствие на училище. Приети сме в 51 СУ - софтуер и хардуер с английски. Много се надяваше на банковата, но това й е късмета.

# 432
а) едно е да четеш книга в оригинал, друго в превод (колкото и да е добър)
б) "Война и мир" може да се кондензира в три листа формули

"Война и мир" и в оригинал (4, 5, 6, 7 том от "Собрание сочинений в двадцати двух томах") да я четеш пак трябва превод. Тя на френски си започва Simple Smile Ако добавиш и коментарите на редакторите за историческите събития и личности си става направо още един том. Та не вярвам да се събере на 3 листа.

# 433
  • София
Основната версия за мотива на РИО е, че с толкова подробна информация на сайта на НПМГ, се дава възможност на потенциалните кандидати за частни училища, да се запознаят със ситуацията в НПМГ. И тогава ще могат да си направят точна и вярна преценка къде именно да учат: в частни училища или в държавни.

Е това не го разбирам, честно. Информацията за незаетите места, на кои кандидати за ЧУ точно помага. В АК последния срок за записване беше на 27-ми Юни, деня в който излезе 1-во класиране. Приемния изпит за ПЧМГ беше дори и по-рано, а там без изпит не приемат. И за двете училища, където потенциално отиват деца с високи балове, решението за записване, трябва да е взето, доста по-рано.

Та чудно ми е, кои са тези други училища  newsm78. Единствено за Златарски се сещам, но там май може да се кандидатства/записва цяло лято.

Та мисълта ми е, че РИО София, можеха и по "интелигентно" да излязат от ситуацията.

# 434
Малко off_топик, но след като вчера връхлетях в темата ви, поне проследих как се разви класирането на децата ви, пожелавам им много  успехи и да са в тяхното учулище.
Ще се включа по темата СМГ, че и на мен ми е много на сърце това училище, а и гледам какво се случва с него последните 9години:). Наплива в училището след 5 клас е огромен, но пресата, която създава състезатели не е за всяко дете. Логично има деца, които да предпочетат други училища за след 7клас, реално остават малко повече от 1/2 от приетите в 5кл. и досега не са си тръгвали състезателите.

Общи условия

Активация на акаунт