Ваканцията в пълна сила, и кой след второ се класира(3.07-9.07.2017)

• 97 783
  • 721
  •   1
Отговори
# 45
Да съм спокойна за характеристиката, значи не е нещо, което трябва да пазя ако не ми го поискат изрично Grinning
В НПМГ има 23 места на деца неподали за 2кл и незаписани Sick това си е почти цял клас. Мамите, които предвиждаха ,че от провинцията се заиграват със системата май се оказват прави Whistling Mr. Green
Точно за НПМГ не мисля, че е от заиграване със системата, традиционно си го има това... Деца от провинцията понякога не се записват след като поразмислят (семейството поразмисли!) за живеене на общежитие или преместване с поне един член от семейството, особено ако са приети и в местното ПМГ.
От приетите в НПМГ има и деца , записали се в АК... и така. Не мисля, че бройката е повече от преди електронната система.

# 46
В НПМГ има 23 места на деца неподали за 2кл и незаписани Sick това си е почти цял клас. Мамите, които предвиждаха ,че от провинцията се заиграват със системата май се оказват прави Whistling Mr. Green
На тая тема разсъждавах и аз в петък. Ако съдим по входящия номер, би трябвало 10 деца да са от софийски училища, а останалите 13 - не. Въпросът е доколко картината е подобна в останалите училища.

# 47
  • София
Добър ден.
Навън все едно е Октомври, а не Юли  Sad

Успех на децата, чакащи 2-ро класиране.

Училището на детето само ще изиска отпускно от старото и обикалянето ни го спестиха.

Моята ще чете задължителната литература, даже има препоръка да си води бележки, да си изважда интересни цитати, мисли. Такива са плановете де, реализацията ще я видим Simple Smile

# 48
При нас ваканцията тече с пълна сила.
ЧРД на Вики на Хексилина. Доколкото помня на днешната дата имаше и още двама рожденика, но и кои са точно..
Поздрави и на тях.

# 49
  • гр.Варна
Да се покажа и аз за малко.Чакам второто красиране.Аз чакам ,да.Набора вече му е все тая. #Cussing out
А аз май не дадох отчет- на първо класиране ,по  13 желание #2gunfire Хуманитарна гимназия Варна с БЕЛ и Англ.език.Ще пробваме за Четвърта езикова с испански,но по мое мнение няма големи шансове. Вече нямам нерви , и квото-такова.Да се свършва вече Crossing Arms

# 50
  • София
Ето тук може да се разгледа съдържанието на новите учебници за 8-ми клас: http://www.prosveta.bg/proekti-uchebnici-2-6-8-klas

# 51
  • Русе
 bouquetЦоп в очакване на заветното второ класиране

# 52
На тая тема разсъждавах и аз в петък. Ако съдим по входящия номер, би трябвало 10 деца да са от софийски училища, а останалите 13 - не. Въпросът е доколко картината е подобна в останалите училища.
къде могат да се погледнат свободните места? Благодаря

# 53
  • София
kariem,
https://npmg.org/%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-2017/
в регистър на записаните.

# 54
  • столицата
kariem, моля да пуснеш списъка с книги за лятото, който са ви дали.

# 55
В сайта priem.mon.bg в момента съобщението е "Класирането е процес на обработка. Моля, опитайте по-късно."

# 56
Дидева, както обещах - попитах. Svetlaem, благодаря за детайлната информация. Grinning
Става дума за 1998 и годината преди нея (или след нея), тоест форматът е бил такъв две поредни години. Научих и други интересни неща в тази връзка. Имало е общ тест с въпроси по повечето предмети + отделен изпит по мат и такъв по БЕЛ. Всичко е участвало в бала. И ако задачите в теста са били леснички, в тези от изпита е имало и такива с построения.  Сега масово се недоволства от  обикновени като сложност задачи, какво би станало, ако пуснеха такива..Както се очаква, родителите бурно са реагирали тогава, негодувайки от това, че децата им  трябва по всичко да са по-по-най. И от МОН отменили формата..
Племенницата ми (86-ти набор) кандидатства с такива изпити. Не си спомням да е имало протести от родители. Може и аз да не съм разбрала. Неудобството тогава беше по-скоро от технически характер. За кратко време трябваше да се обиколят всички желани гимназии. Документи се подаваха на място в желаното у-ще без ограничения в броя. И после чакаш гимназията да ти се обади Simple Smile Но от формата на изпита, поне в нашия кръг на познати, недоволство нямаше. Напротив. Мнението беше,че си защитават оценките от седми клас по предметите така Simple Smile

Сестра ми е 86-ти набор и кандидатстваше точно с този формат. Доколото си спомням, обаче, се взимаше оценката от общия тест + по-високата оценка от математика или бел.

# 57
  • София
До снощи всичко си изглеждаше като след първото класиране.
Може би сега като мине обработката и който се е записал ще вижда че е записан, а останалите къде точно са класирани съобразно с освободените от незаписалите се деца места.

# 58
  • София
kariem, моля да пуснеш списъка с книги за лятото, който са ви дали.

galimar, пускам ти списъка от ПЧМГ, книгите съвпадат с тези от АК.
Скрит текст:
Николай Кун “Старогръцки легенди и митове”/Нека с тази книга започне подготовката ви за часовете по литература, а след нея прочетете и .../

Изучавани произведения в часовете по БЕЛ в 8.клас:

1.Омир „Илиада”./Гледайте и филмите: “Одисея”, реж.Андрей Кончаловски, 1997 г.; “Троя”, реж. Волфганг Петерсен, 2004 г./
2.Старогръцка лирика: Сафо.
3.Софокъл „Антигона”.
4.Библия. Стар завет. Библейски сюжети за грехопадението, Каин и Авел.  Историята на Мойсей. Десетте Божи заповеди.
5.Библия. Нов завет. Произход на християнството. Основен сюжет.
 Евангелие от Матей и Евангелие от Йоан.
6.Старобългарска литература. „Пространно житие на Константин- Кирил.“. /Гледайте и филмите: “Борис I”, реж. Борислав Шаралиев,1984 г.; “Константин Философ”, реж. Георги Стоянов, 1983 г/
7. Константин Преславски. „Азбучна молитва“.
8.Черноризец Храбър. „За буквите“.
9. Литература на Ренесанса. Бокачо “Декамерон”.
10. Мигер де Сервантес “Дон Кихот”.
11. У. Шекспир “Хамлет”, сонети.

# 59
 tiptoe
Изглежда спокойно тук  Mr. Green

Успех на всички, чакащи второто заветно класиране! Чакам да се похвалите с преместване с поне едно стъпало нагоре  Wink

Общи условия

Активация на акаунт