Ваканцията в пълна сила, и кой след второ се класира(3.07-9.07.2017)

• 98 903
  • 721
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Как удобно, досущ като децата, махна  цитата с ключовата дума "неофициална", която касаеше единствено мой пост, а не такъв на Дидева.. hahaha А твърденията ти какви паралели са правени или не са показват пак, че не четеш, а само бързаш да репликираш..
реших че щом се радвате на публичната информация на НПМГ - три имена, училище, бал, наистина се вълнувате кои деца са в елитните гимназии.

Нима горното не е точно в стил " Одобрявате детайлната статистика на НПМГ, затова предположих, че и тази на СМГ ще ви заинтригува, но явно  сгреших.."

И ,о, каква дързост, позволих си да изкоментирам, че двете статистики не са еднакви..

Последна редакция: чт, 06 юли 2017, 01:41 от пенсионирана русалка

# 541
  • София
Да, Виви. Приключи точно толкова, колкото и за останалите училища в София и в цялата страна. Но продължава да се обсъжда кампанията както като цяло, така и по конкретни училища. Не видях да се обсъжда само едно училище.  
Не е така. СМГ се превърна в център на внимание.  Даже последните страници са ретроспекция на възходите и паденията й през годините. Все неща, които се съмнявам да интересуват всички останали.
Все пак, форумът си има някаква структура, подчинена на някаква логика. Обсъжданията на неща, които касаят конкретно СМГ и се простират страници наред, са си за темата на СМГ.

# 542
  • България-София
Скрит текст:
Да, а с още по-голяма лекота се споделят в публичен форум. Имам чувството, че гледам състезание между родители - кой знае повече за желанията и приема на децата от СМГ, за което наистина си има отделна тема.
Извинете, реших че щом се радвате на публичната информация на НПМГ - три имена, училище, бал, наистина се вълнувате кои деца са в елитните гимназии. Но явно хипотезата, че 300 деца от Горно Изнанадолнище са объркали класациите в София, повече Ви харесва. Просто не можах да подмина безотговорно писание, че в СМГ има клас, от който само 7 деца са успели да останат. Още веднъж се извинявам за намесата. Успех на бъдещите осмокласници!
Къде в моя пост открихте подчертаното твърдение. Акцентът беше, че не всички деца отиват в СМГ, не само защото балът не им достига, а защото са избрали друго. Казах ясно, че знам за толкова деца, оставащи там от това, което са ми казали моите и че не претендирам за достоверност, защото (това към Министър Дидева) никакви такива статистики и проучвания целенасочено не съм правила, просто защото не са ми интересни. А и ако потребителката, която цитирам е права (а това ще се види на есен) - значи не съм внимавала кой на къде е поел. (Децата от класовете наистина непрекъснато си споделяха и преживяваха едно за друго... )
Позволих си да изкажа мнение преди всичко заради това, че СМГ не  е цел и желание за всички, независимо от резултатите от НВО. Точно защото темата е за наборите, а не за едно училище. А тук човек остава с впечатлението, че в София има само три "елитни" и да, само те се коментират и спорове се вихрят около тях. Останалите набързо се причислиха към тръгнали по нанадолнището...да се чуди човек какво му е сбъркано на детето му ако не е избрало/класирало в някое от тях. Плахо успяват да се впишат и мнения за други училища.
Ако повече са постигнали мечтата си - няма по-хубаво от това и аз се радвам за всяко, защото децата са положили неимоверни усилия и често се замислям, че те нямат нашето безгрижно детство, а са принудени да се състезават от детските градини вече.
Пожелавам успех и попътен вятър на бъдещите осмокласници, благодаря за ценната споделена информация, която много ми помогна да се ориентирам с кандидат гимназиалната кампания.

# 543
Крайно време е някой админ да затърка "дискусията" ни с русалката...

# 544
Знаете ли дали някога са публикувани баловете на приетите на 3-то и 4-то класиране?

За Варна-да, виждала съм такава статистика, като в нея фигурираха само новите класирания, за 3 класиране става въпрос.

# 545
  • София
Да, Виви. Приключи точно толкова, колкото и за останалите училища в София и в цялата страна. Но продължава да се обсъжда кампанията както като цяло, така и по конкретни училища. Не видях да се обсъжда само едно училище.  
Не е така. СМГ се превърна в център на внимание.  Даже последните страници са ретроспекция на възходите и паденията й през годините. Все неща, които се съмнявам да интересуват всички останали.
Все пак, форумът си има някаква структура, подчинена на някаква логика. Обсъжданията на неща, които касаят конкретно СМГ и се простират страници наред, са си за темата на СМГ.
За обсъжданията извън кампанията по прием съм съгласна.  Peace

# 546
ЧРД на Светльо на Амбър!
Здраве, късмет, успехи!

# 547
  • София
Скрит текст:
Да, а с още по-голяма лекота се споделят в публичен форум. Имам чувството, че гледам състезание между родители - кой знае повече за желанията и приема на децата от СМГ, за което наистина си има отделна тема.
Извинете, реших че щом се радвате на публичната информация на НПМГ - три имена, училище, бал, наистина се вълнувате кои деца са в елитните гимназии. Но явно хипотезата, че 300 деца от Горно Изнанадолнище са объркали класациите в София, повече Ви харесва. Просто не можах да подмина безотговорно писание, че в СМГ има клас, от който само 7 деца са успели да останат. Още веднъж се извинявам за намесата. Успех на бъдещите осмокласници!
Къде в моя пост открихте подчертаното твърдение. Акцентът беше, че не всички деца отиват в СМГ, не само защото балът не им достига, а защото са избрали друго. Казах ясно, че знам за толкова деца, оставащи там от това, което са ми казали моите и че не претендирам за достоверност, защото (това към Министър Дидева) никакви такива статистики и проучвания целенасочено не съм правила, просто защото не са ми интересни. А и ако потребителката, която цитирам е права (а това ще се види на есен) - значи не съм внимавала кой на къде е поел. (Децата от класовете наистина непрекъснато си споделяха и преживяваха едно за друго... )
Позволих си да изкажа мнение преди всичко заради това, че СМГ не  е цел и желание за всички, независимо от резултатите от НВО. Точно защото темата е за наборите, а не за едно училище. А тук човек остава с впечатлението, че в София има само три "елитни" и да, само те се коментират и спорове се вихрят около тях. Останалите набързо се причислиха към тръгнали по нанадолнището...да се чуди човек какво му е сбъркано на детето му ако не е избрало/класирало в някое от тях. Плахо успяват да се впишат и мнения за други училища.
Ако повече са постигнали мечтата си - няма по-хубаво от това и аз се радвам за всяко, защото децата са положили неимоверни усилия и често се замислям, че те нямат нашето безгрижно детство, а са принудени да се състезават от детските градини вече.
Пожелавам успех и попътен вятър на бъдещите осмокласници, благодаря за ценната споделена информация, която много ми помогна да се ориентирам с кандидат гимназиалната кампания.
По-добре не може да се напише! Браво, много точно казано. Напълно споделям мнението ти!
Никога не съм изпадала в такива изчисления, целящи единствено да докажат, че моето дете е по- по- най. За мен то си е такова, защото е прието в мечтаното училище и до тук!
Мисля, че темата много се налкони към 2-3 гимназии и за мен лично се обезмисли.
Успех на всички!

# 548
Аз пак с моите въпроси Laughing Laughing Laughing
доколкото разбрах по новата програма в осми клас във всички училища ще се набляга на езика и ще има НВО по език /ще учат първия език, математика, бел., физическо и информационни технологии или информатика/, в 9 и 10 ще учат всички основни предмети които преди това са се учили за 5-те години /химия, биология, география и т.н./ и пак ще има НВО /не разбрах по кои предмети/ и ако детето не иска повече да учи завършва средното си образование / но не може да кандидатства в университет/. А вече в 11 и 12 ще се учат профилиращите предмети.
Въпроса ми е дали ако има свободни места ще може и след 10 клас да се премести детето?

Благодаря

# 549
  • столицата
Амбър, честит ви рожденик! Да е много, много здрав и всички травми  да останат зад гърба му! Да е все така чаровен, иновативен и пъстър! newsm67 bigdance2 А вие да продължавате така всеотдайно да го подкрепяте! Искрено ти се възхищавам за упоритостта, отдадеността и постоянството! smile3501 Весел празник! И много подаръци! Wink

# 550
  • Пловдив
 kariem, то това е идеята на това разделение на средното образование. Но, принципно, и сега има възможност за преместване, ако в училището има обявено свободно място. И ако има разлики в учебните планове, се държат приравнителни изпити.

Амбър, нека момчето ти е най-вече здраво и да става все по-уверен в себе си.

# 551
  • София
Аз пак с моите въпроси Laughing Laughing Laughing
доколкото разбрах по новата програма в осми клас във всички училища ще се набляга на езика и ще има НВО по език /ще учат първия език, математика, бел., физическо и информационни технологии или информатика/, в 9 и 10 ще учат всички основни предмети които преди това са се учили за 5-те години /химия, биология, география и т.н./ и пак ще има НВО /не разбрах по кои предмети/ и ако детето не иска повече да учи завършва средното си образование / но не може да кандидатства в университет/. А вече в 11 и 12 ще се учат профилиращите предмети.
Въпроса ми е дали ако има свободни места ще може и след 10 клас да се премести детето?

Благодаря
И аз така мислех, но в рамковата програма за 8 клас имаме и по 1-2 часа седмично химия, биология, физика и т.н. 
Езика е 13 часа седмично, за сравнение.
За НВО по чуждия език не знаех, това за всички училища ли е?

# 552
  • Русе
  galimar  Hug

Така се навързаха събитията , сякаш вървим по нишка в посока. Само дето не знам накъде. Подаръците ги полуава от началото на седмицата. Сменяме спорта в момента с музика. Звучат ужасно произведенията му, но той си ги харесва.  Grinning

Чудя се кога ще излязат учебните планове и дали ще има намаление на часовете по основен чужд език в езиковите гимназии. В английската в Русе, до сега е имало 1600 часа английски. Сега са в рамка с под 1000. Имало да разпределят още 600-700 часа и се чудя кога и как.

# 553
  • Пловдив
mimmss, детето ти най-вероятно е в професионална гимназия, а не ЕГ/МГ
Досега всички ученици в 8 клас с интензивно и разширено изучаване на езика държаха НВО по език, като изпитите са различни предвид различния брой часове по езика.

# 554
  • София
Честит рожден ден на Светльо!  newsm59 newsm59 newsm59
Амбър, честит празник и на теб, мила!  Heart Eyes Имаш фантастично момче и то е такова, защото е твой син! Вие сте уникален тандем - той е неповторим, обаятелен и очарователно разпилян, а ти го сваляш от облаците и му даваш пътя, по който да постига мечтите си. Нека бъде здрав, да срещне добри деца и истински приятели в новото си училище и да бъде много, много щастлив!
Прекрасен празник на цялото семейство!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт