Ваканцията в пълна сила, и кой след второ се класира(3.07-9.07.2017)

• 98 098
  • 721
  •   1
Отговори
# 525
Да, а с още по-голяма лекота се споделят в публичен форум. Имам чувството, че гледам състезание между родители - кой знае повече за желанията и приема на децата от СМГ, за което наистина си има отделна тема.
Извинете, реших че щом се радвате на публичната информация на НПМГ - три имена, училище, бал, наистина се вълнувате кои деца са в елитните гимназии. Но явно хипотезата, че 300 деца от Горно Изнанадолнище са объркали класациите в София, повече Ви харесва. Просто не можах да подмина безотговорно писание, че в СМГ има клас, от който само 7 деца са успели да останат. Още веднъж се извинявам за намесата. Успех на бъдещите осмокласници!

# 526
  • София
Има все пак разлика между официално изготвената статистика на НПМГ, качена на сайта им, с балове, служеща за ориентир на кандидатстващите,  и тази на родител във форум... Тя остава в графата недоказана, доколкото се и  разминава с тази на друг родител. Ако се даде линк към официална такава на която и да е друга гимназия освен НПМГ, съм сигурна, че ще бъде посрещната също толкова одобрително.

# 527
Триста?  Joy Обсъждахме едни две точки. Аз не мога да вкарам триста деца там.

# 528
Скрит текст:
Скрит текст:
И аз потвърждавам за доста деца от СМГ писали първо желание други гимназии, както и поне 5, които имаха намерение да запишат АК. Ако за някой още се "губят" бройки утре мога да кажа по-конкретни числа на деца предпочели да не продължат в СМГ.
От нашия клас две деца знам да са писали друго на първо място, но то е защото не им стига бала за СМГ. Писна ми да чета как много деца от СМГ са се провалили на БЕЛ, как много са предпочели други училища и т.н. От цял клас 33 деца на първо класиране не бяха влезли пет.
Не знам защо толкова Ви подразни фактът, че не малко деца от СМГ са предпочели други училища... ще се опитам да бъда по-конкретна, за да защитя мнението си. От класа с руски език в СМГ остават само около 7 деца (от 29). Трима за АК, толкова и избрали ЕГ за първо желание, едно отива в НПМГ. Сигурно има и други, иначе логичния извод ще бъде, че балът не им е стигнал...
От паралелка с английски език - едно за АК, трима НЕГ и там наистина са само 3-4, на които не им стига бал. Това е информация от децата и не мога да гарантирам за 100% достоверност.
Отделно заради БЕЛ, един от състезателите влезе на второ класиране, а друго дете със 100 по МАТ и под 70 - не успя ( загуба за СМГ определено). Сигурно не е единичен случай.
Това мисля отговаря и на мнението има ли провал по БЕЛ (не мое, аз не обичам да разглеждам неуспехите като провали, особено на деца).
Скрит текст:
И за да не започне някой с баснята за лисицата, синът ми ще продължи в СМГ, приет още с първото класиране, въпреки "провала" по БЕЛ.
Не 100%, а даже и наполовина не Ви е вярна информацията за руската паралелка.
Скрит текст:
8 деца са приети в СМГ с немски на 1-во класиране, 11 са с английски (около 50% по 1-во желание), 2 са в АК, 1 в НЕГ пожелание + няколко "парашутиста", които логично отпаднаха...и доближаваме числото 2-3 деца, останали под чертата. За Г клас долу-горе се доближавате до истината. Наистина 3-4 деца от всеки клас са неуспелите да влязат в първите 2 гимназии в София или АК. Трябва да се вземе под внимание и факта, че във всеки клас преди 3 години с изпит бяха приети по 28 деца, а на 15.09. бяха с по 5 деца отгоре...
А аз не мога да повярвам, че наистина чета това.  И нямам предвид само този пост. Имаше и други подобни. Наистина ли родителите в СМГ проучват толкова детайлно съучениците на децата си? И не ми казвайте, че децата споделят. Споделянето е едно, изработването на такава статистика - съвсем друго. И изобщо. Има си тема за СМГ. Защо не си пренесете споровете и уточненията в нея?

Децата в СМГ са изключително задружни. Поне в нашия клас. А и между класовете. Още преди да успеем да си видим оценките, всички деца ни бяха звъннали да ни кажат техните и да питат за нашите оценки. Имат си група във вайбър, в която всяко дете е споделило желанията и класирането си. И всичко с една единствена цел - почти всички да останат в СМГ. Голямо треперене му ударихме за 4 деца, които успяха да влязат чак на 2-ро класиране. Вариантите за децата от СМГ не са много , статистиката не е сложна, лесно се помнят няколко числа Wink
Тихо, че ще те изядат с парцалите. Къде си тръгнала с тази неофициална статистика да спориш с най-запознатите. Срам нямаш.

# 529
  • София
Знаете ли дали някога са публикувани баловете на приетите на 3-то и 4-то класиране?

# 530
Знаете ли дали някога са публикувани баловете на приетите на 3-то и 4-то класиране?
За трето не ги публикуват, но имаше майки, които ги изискваха по официален ред и им ги даваха след около месец. За четвърто съм виждала класиране с имена и балове на сайта на 31 СУЧЕМ. Повечето училища по само обявяват бройките и срока за кандидатстване на четвърто класиране.

# 531
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
И аз потвърждавам за доста деца от СМГ писали първо желание други гимназии, както и поне 5, които имаха намерение да запишат АК. Ако за някой още се "губят" бройки утре мога да кажа по-конкретни числа на деца предпочели да не продължат в СМГ.
От нашия клас две деца знам да са писали друго на първо място, но то е защото не им стига бала за СМГ. Писна ми да чета как много деца от СМГ са се провалили на БЕЛ, как много са предпочели други училища и т.н. От цял клас 33 деца на първо класиране не бяха влезли пет.
Не знам защо толкова Ви подразни фактът, че не малко деца от СМГ са предпочели други училища... ще се опитам да бъда по-конкретна, за да защитя мнението си. От класа с руски език в СМГ остават само около 7 деца (от 29). Трима за АК, толкова и избрали ЕГ за първо желание, едно отива в НПМГ. Сигурно има и други, иначе логичния извод ще бъде, че балът не им е стигнал...
От паралелка с английски език - едно за АК, трима НЕГ и там наистина са само 3-4, на които не им стига бал. Това е информация от децата и не мога да гарантирам за 100% достоверност.
Отделно заради БЕЛ, един от състезателите влезе на второ класиране, а друго дете със 100 по МАТ и под 70 - не успя ( загуба за СМГ определено). Сигурно не е единичен случай.
Това мисля отговаря и на мнението има ли провал по БЕЛ (не мое, аз не обичам да разглеждам неуспехите като провали, особено на деца).
Скрит текст:
И за да не започне някой с баснята за лисицата, синът ми ще продължи в СМГ, приет още с първото класиране, въпреки "провала" по БЕЛ.
Не 100%, а даже и наполовина не Ви е вярна информацията за руската паралелка.
Скрит текст:
8 деца са приети в СМГ с немски на 1-во класиране, 11 са с английски (около 50% по 1-во желание), 2 са в АК, 1 в НЕГ пожелание + няколко "парашутиста", които логично отпаднаха...и доближаваме числото 2-3 деца, останали под чертата. За Г клас долу-горе се доближавате до истината. Наистина 3-4 деца от всеки клас са неуспелите да влязат в първите 2 гимназии в София или АК. Трябва да се вземе под внимание и факта, че във всеки клас преди 3 години с изпит бяха приети по 28 деца, а на 15.09. бяха с по 5 деца отгоре...
А аз не мога да повярвам, че наистина чета това.  И нямам предвид само този пост. Имаше и други подобни. Наистина ли родителите в СМГ проучват толкова детайлно съучениците на децата си? И не ми казвайте, че децата споделят. Споделянето е едно, изработването на такава статистика - съвсем друго. И изобщо. Има си тема за СМГ. Защо не си пренесете споровете и уточненията в нея?

Децата в СМГ са изключително задружни. Поне в нашия клас. А и между класовете. Още преди да успеем да си видим оценките, всички деца ни бяха звъннали да ни кажат техните и да питат за нашите оценки. Имат си група във вайбър, в която всяко дете е споделило желанията и класирането си. И всичко с една единствена цел - почти всички да останат в СМГ. Голямо треперене му ударихме за 4 деца, които успяха да влязат чак на 2-ро класиране. Вариантите за децата от СМГ не са много , статистиката не е сложна, лесно се помнят няколко числа Wink
Тихо, че ще те изядат с парцалите. Къде си тръгнала с тази неофициална статистика да спориш с най-запознатите. Срам нямаш.
Според теб коя от двете майки е по-запозната със статистиките, като и на двете децата са били в един и същи клас?

# 532
Излезе ли вече статистика по успеваемостта на училищата на НВО

# 533
  • София
Неуместна ирония, Monza. Peace Никой никого с парцалите няма да изяде, но просто си остава несравним направеният паралел - видите ли, кефите се на статистиките и поименната информация  на НПМГ, а не приемате на чиста монета моята.. Целите на двете статистики са крайно различни, ползите за по-широк кръг от хора -  също.

# 534
Неуместна ирония, Monza. Peace Никой никого с парцалите няма да изяде, но просто си остава несравним направеният паралел - видите ли, кефите се на статистиките и поименната информация  на НПМГ, а не приемате на чиста монета моята.. Целите на двете статистики са крайно различни, ползите за по-широк кръг от хора -  също.

Не изопачавай пак. Паралела с НПМГ беше в отговор на това:

А аз не мога да повярвам, че наистина чета това.  И нямам предвид само този пост. Имаше и други подобни. Наистина ли родителите в СМГ проучват толкова детайлно съучениците на децата си? И не ми казвайте, че децата споделят. Споделянето е едно, изработването на такава статистика - съвсем друго.

# 535
  • София
Защо да се местят коментарите за СМГ в темата за СМГ, доколкото касаят настоящата кампания по кандидатстване. Обсъждат се и други училища, не само СМГ. Просто за него страстите са по-горещи, като най-желано /към момента/.
Между другото, потвърждавам, че информацията за очакванията, резултатите и баловете на децата в СМГ наистина се обменят между тях самите много бързо. Повечето от тях, ако бъдат попитани, веднага ще ви цитират кои са децата, които са били с точки между тези от първото и тези от второто класиране и съответно вече знаят кои от тях още ще останат в училището и т.н.
Бяха правили и статистики, и прогнозен бал /който съвпадаше напълно с този от първо класиране/.
Така правят и по състезания, сверяват отговори, коментират задачи и т.н...
Спирам по темата за СМГ.

# 536
  • София
Иринка, записването в СМГ не приключи ли?
Виж - ако не искате празни приказки и чесане на езици в темата за СМГ - ще го разбера.  Laughing Ама и тук са неуместни. Все пак - това е тема за децата от набор 2003 в цяла България.
Мястото на обсъжданията, отнасящи се до СМГ си е в темата за СМГ. Тук им беше отделено достатъчно време и място.  Peace

# 537
  • София
Ежко, един въпрос - можеш ли да четеш с разбиране в отговор на какво е постът ми? Моят конкретен? И да не се втурваш с поредната доза заяждане?

Има все пак разлика между официално изготвената статистика на НПМГ, качена на сайта им, с балове, служеща за ориентир на кандидатстващите,  и тази на родител във форум... Тя остава в графата недоказана, доколкото се и  разминава с тази на друг родител. Ако се даде линк към официална такава на която и да е друга гимназия освен НПМГ, съм сигурна, че ще бъде посрещната също толкова одобрително.

Оттам и коментарът ми за  стастистики, изготвени на различен принцип, с различни цели, а оттам и с различни ползи. Никъде не съм коментирала нещата в контекста на Дидева.

Последна редакция: чт, 06 юли 2017, 01:19 от пенсионирана русалка

# 538
  • София
Иринка, записването в СМГ не приключи ли?
Виж - ако не искате празни приказки и чесане на езици в темата за СМГ - ще го разбера.  Laughing Ама и тук са неуместни. Все пак - това е тема за децата от набор 2003 в цяла България.
Мястото на обсъжданията, отнасящи се до СМГ си е в темата за СМГ. Тук им беше отделено достатъчно време и място.  Peace
Да, Виви. Приключи точно толкова, колкото и за останалите училища в София и в цялата страна. Но продължава да се обсъжда кампанията както като цяло, така и по конкретни училища. Не видях да се обсъжда само едно училище.  

# 539
Никъде не съм коментирала нещата в контекста на Дидева.
но просто си остава несравним направеният паралел - видите ли, кефите се на статистиките и поименната информация  на НПМГ, а не приемате на чиста монета моята..

Такъв паралел не е правен. Warwick отговаряше в контекста на Дидева ...
Монца не споменаваше НПМГ изобще.
И за да съм честен относно четенето с разбиране - мешаната салата по-горе в темата е достатъчно трудно смилаема.

Последна редакция: чт, 06 юли 2017, 01:39 от Ezhko

Общи условия

Активация на акаунт