Искам да кажа ... (129)_03.07-09.07

• 59 587
  • 672
  •   1
Отговори
# 195
  • София
И моите си казват по име. Не съм ги учила, наричам големия, а вече и средния "баткото", но те един на друг не го употребяват, не знам защо.

# 196
  • Бургас
Мариат,и ние си имаме Малък и Голям  Mr. Green

# 197
Изумих се от интерпретациите относно "маминка".  Shocked
На мен супер селско ми звучат "зълва", "стринка" и всякакви подобни, защото не съм свикнала да ги чувам, докато си изграждам речника, но не обявявам на глас, че като ги чуя си представям мустаката селянка с мръсни крака, примерно.

# 198
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
На мен пък зълва ми звучи като нещо злобно, но само заради звуковата прилика, иначе с моята се обичаме, а аз не съм ничия зълва.

Маминка във Варна беше много често срещано. Мен лично ме дразнеше, че маминка се наричаше майката на майката, майката на бащата си беше обикновена баба. У нас живееше именно татковата майка и аз много исках да я наричам маминка, защото всичките ми приятелки имаха маминки, пък аз баба. Обаче не можеше.

На мен най-смешно ми звучат "чинка", "буля" и "тетинчо" и "лелинчо", а също и "шурей". За този шурей 30 години ми трябваха да разбера точно кой на кого е шурей. Joy

Руми, благодаря, да ви се връща догодина! Hug

# 199
Нищо от гореизброеното не ми звъчи странно. Така се случи, че обикалях къде ли не и диалектите са ми ОК.

# 200
Ех, че е хубаво при вас! Личи си, че Светалчо се завърна Hug.
Да се похваля, че си имам мъж. Съпругът ми долетя, за да ни види за малко Heart Eyes.
А др мъж пак не спал на обед, мъчили го и в яслите, и вкъщи, но не. Чакаше ме и сега спи. Как ще я кара така, не знам. Много ми е тъжно, че не може да се отпусне и заспи без мен.
Аз също имам нужда от 2 пердета Blush. За 2 малки прозореца на кухнята, че сутрин много напича, а и съседите да не гледат какво става Peace.
Днес ми беше тегав ден. Кръвното ми беше паднало и не бях в кондиция, трудна смяна изкарах. За радост, най-палавите деца не бяха и имах по-малко грижи с останалите. Много са сладки, как се опитват винаги да направят комплимент: я за дрехата, я за прическата или пък за лака за нокти. Та, днес една чаровница се опитва да ми направи комплимент, но нещо не успя да се захване за обичайнтие неща, каза, че имам хубав ключодържател Joy.
Сагата с телефона ми продължава Tired. Банкет ще вдигна в негова чест, само да го взема.

# 201
Лято, вие не живеете ли в Прага или само мъжът ти е постоянно там?

# 202
  • някъде ... тук ...
Здравейте от плажа  Mr. Green
Сега намерих време да надзърна тук.
И то щото се захванах да готвя боб, докато другите са във водата  Crazy

Много рядко събирам вече камъчета и мидички. Няма къде да ги слагам вече.
И на двете си баби казвах маминка, а децата бабосват техните. Нямам никакви грижи с обръщенията. Интересни са ми, знам повечето и  употребяваме част от тях. Всеки е свободен да ги приема или не.

Добре сте май, ама не съм чела много.

# 203
Лято, къде се буташ и ти с твоите нужди? На опашката...
Скрит текст:
за форумски пердета  Heart Eyes

# 204
Лято, вие не живеете ли в Прага или само мъжът ти е постоянно там?
Не, аз и децата сме в България, съпругът ми е в Прага.

# 205
На мен брат ми ми казва Сис (от систър) или сестра (ми). Ама като беше малък ме какосваше и ми беше мило  Heart Eyes . Ох, много е хубаво да си имаш по-малко братче, чак ме е яд понякога, че не искам повече деца.

# 206
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
На мен брат ми ми казва Сис (от систър) или сестра (ми). Ама като беше малък ме какосваше и ми беше мило  Heart Eyes . Ох, много е хубаво да си имаш по-малко братче, чак ме е яд понякога, че не искам повече деца.
Белла, това може да се промени, не се ядосвай. Joy JoyДемек, може да ти се приискат още деца.

Лято, ти перденцата плътни ли ги искаш или прозрачни?

# 207
Лято, не съм разбрала, че си се върнала с децата. Какво стана, нали се местихте в нов апартамент?
На връщане от морето (покрай Сливен) си взехме пъпеши. Страхотни са. Мммм много обичам пъпеш  Crazy

# 208
Светалчо, аз се шегувах, ама ако наистина имаш в излишък, ще се наредя. Ще ти пратя ЛС със снимки на двата прозореца, да прецениш имаш ли нещо като за нас. Hug
Руми, преместихме се, да, малко след това тръгнахме за България. През есента ще умуваме какво ще правим.

# 209
  • София
марияТ, що за маке си ти, ми кажи, дето не обича домати ooooh!
Скрит текст:
бях днес в Петрич по работа и много ми се искаше да ми остане време да ти пиша да се видим за "здрасти", поне Simple Smile другия път, ОК?
купих жестока диня от борсата и вечерям Wink

Захир, ходила съм на концерти на групи, които не са ми много любими, но енергията е заразна Heart Eyes

Лиляна, успех на сина ти. къде иска да учи Медицина?

по заглавието на темата, събираме само впечатляващи камъчета, гледки, преживявания и всякакви странности, а дребния от години събира бодли от морски таралежи в петите си Laughing Sad
бих го с ухапване от скорпион, но щом пиша, значи съм оцеляла Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт