ВАКСИНИ - ТЕМА САМО за вредата от тях - тема 36

• 70 492
  • 787
  •   1
Отговори
# 360
Цеца,не си наясно!
имам репорт за причините в нашия случай
и не,не си наясно какво е да си току-що родила, да ти набодат детето с хеп.Б и да ти побутнат само формуляра за подписване, и толкоз
и знаеш ли защо не си наясно?!?
защото има такива като нас,дето вдигаме гюрултия
защото все пак,ти си информирана!!!
защото,въпреки непрестанно да повтаряш,че си за ваксините, се мъчиш да се информираш,и да се убедиш,че не биха навредили на детето ти- това се нарича самоубеждаване от където и да го погледнеш.
В противният случай-отиваш,бодат те, и после забравяш-нали все се опитват да ни изкарат некомпетентни,щото не сме търкали банките за 3ка в Медицинския

# 361
  • София

основната борба на антиваксърите е правото на избор

И кои ваксини желаете да поставяте, ако не е някаква тайна?

# 362

мен лично ли питаш????
или не разбираш концепцията„право на избор“?

# 363
Тази майка - хем не слага ваксини на детето, хем се съгласила да сложи. Нали уж четете, информирате се и т.н. а нещо съвсем простичко не спазвате - детето да е здраво.

Ето виж как се разбира грешно информацията. Неваксинирано, веднага се приема = АНТИВАКСЪРИ. Лошата антиваксърка - да я поругаем дружно и лекинко да се зарадваме, че и е начукано канчето! Детето просто е малко и е около възрастта за поставяне на първата ваксина за морбили. Неваксинирано е за морбили , но си следват календара за ваксини, но аз подведох като написах  "неваксинирано". Отлагали са месец - два именно защото е лемава и все болничка. Сега обаче натиска от личните за всяко неваксинирано дете е просто грандиозен. Дори мен ме викаха тази сутрин в училище и ме назидава училищната сестра сякаш  съм първокласничка решила да се чупи от час.

И знаете ли какво случайно се изпусна сестрата - ХЕИ са затрили базата си със данни кой е ваксиниран и кой не преди няколко години. Личните лекари са възстановили каквото знаят на база информацията при тях, но имало големи пропуски  Shocked Та те и за това ме викаха - да попълнят кои ваксини точно имаме.

Не съм убедена само дали става дума само за нашия вилает.

Последна редакция: пт, 01 мар 2019, 15:09 от the Дорис

# 364
  • София

мен лично ли питаш????
или не разбираш концепцията„право на избор“?

Да не би вашата концепция "право на избор" да е директен отказ от всички ваксини?
Иначе лично аз право на избор го разбирам като кои ваксини желая да поставя и кои не.
При вас как е?

# 365
  • Куциндрел
Дорис ти писа това:

Ето например тези дни съм бясна - на наше познато неваксинирано малко дете беше леко болничко, отиде на лекар и убедиха майката да сложи ваксина, заради епидемията от морбили. Сега детето е много зле! Т 40 градуса вече амнайсти ден, в болница, системи. Реве ми се дали ще се измъкнат здрави и невредими!

Неваксинирано - без ваксини. Ако искаш да не перефразират мислите ти, а не написаното, уточнявай какво имаш предвид.

Mamagemelar, слабо ме интересува. Не съм нарушила никакви правила във форума, ако искаш докладвай ме. А после аз ще се оплача за изречението "повръща ми се от теб', което е повече обида от моето писание.  Mr. Green

Значи, сал антиваксерите са информирани, останалите не са. А правото на избор се свежда до отказ от ваксини.

Да питам пишещите тук, случайно да знаете дете, което е пострадало от ваксините, поставени в родилното?

# 366
Да питам пишещите тук, случайно да знаете дете, което е пострадало от ваксините, поставени в родилното?

И как смяташ, че лекарско заведение ще позволи в епикризата да пише "Смърт поради ваксина". С две думи да напишат черно на бяло "Убихме го"  Shocked

Тази дискусия тук е на принципа "Сит на гладния не вярва"!

Ето Цеца смята, че е направила превенция на риска като не ваксинира болните си деца /нищо че националната здравна асоциация на Америка твърди, че не пречи болно дете да се ваксинира - линковете са в темите назад, ако не греша някакъв мъж ги пускаше/. Само, че как точно преценява дали децата и са здрави!? На око?
Друг ще постъпи още по-задълбочено и ще пусне кръвна картина преди ваксинация /с две ръце подкрепям такъв вариант/. Но има редица фактори, които са специфични и показателни само при по-обстойни кръвни изследвания с кръв от вена, а не периферна от пръстче. А кой иска на няколко месечно бебе да се взема кръв от вена, а и то никак не е лесно това! Приятелка, чието дете е с диабет 2 в следствие отказ на панкреаса след ваксина ми обясняваше, че някакво изследване е можело да даде ориентир, че има този риск при тях. Те например са продължили ваксинацията си на по-късен етап, въпреки развития диабет.

# 367
  • Куциндрел
Дорис, понеже не съм във вашите среди, групи и форуми, кажи има ли случай на бебе, увредено от ваксините в родилното. Конкретен въпрос задавам, няма място за емоционални предположения.

П.П. Уврежданията от ваксини не са само смърт, нали?

# 368
  • САЩ
Да, има пострадали и починали дечица, по-горе дадох статистика че в  САЩ смъртността на новородени е най-висока сред развитите страни. Другият проблем е, че ако се увреди детето още в родилното е по-трудно за доказване. Ще ти кажат че така се е родило и толкова Sad Аз не бих ваксинирала още в родилното.

# 369
  • Пловдив
Дорис, направо настръхнах от последното ти изречение...Това наистина е нелепо! Ама що се учудвам като преди години присъствах на комисия за освобождаване...беше няква смешна история.До мен беше лекар, дошъл да защити/освободи пациент-дете...жената каза, че бюрокрацията е непосилна и едвам дават на пострадало дете 6 мес. и не само това...

Питам се кому е нужно да се нараняват деца? И като знам откъде идва финансирането на фарма индустрията, въпросът става риторичен.

П.п...и аз смятам, че тази първа ваксина за хепатит е напълно излишна...дори лекар ми го е казвал.Пеленаче няма как по полов път да се зарази, а по кръвен път също надали...

Последна редакция: пт, 01 мар 2019, 15:56 от mystic woman

# 370
Да, има пострадали и починали дечица, по-горе дадох статистика че в  САЩ смъртността на новородени е най-висока сред развитите страни. Другият проблем е, че ако се увреди детето още в родилното е по-трудно за доказване. Ще ти кажат че така се е родило и толкова Sad Аз не бих ваксинирала още в родилното.

За да разбереш, че има проблем трябва да сравниш състоянието на човек преди и след събитието /поставянето на ваксината/. България е една от малкото страни, където на бебе на 48 часа се слагат ваксини. Ако реакцията е алергична - ще стане ясно, до минути, че е от ваксината. Ако е енцефалит - пак нещата ще се случат бързо и за толкова малко бебе вероятно до часове няма да го има, но за всичко друго ще трябва време.

Също така съдейки по собствения си опит реакцията на имунитета е лавинообразна. Изписаха дъщеря ми от родилното сънена и вяла  - бяха поставили ваксината точно в деня на изписването /на 4 ден заради жълтеницата/. Но аз така или иначе не познавах детето и нямах и представа какво е нормално за него и какво не. На следващата ваксина изпадна в същото състояние, но вече познавах детето и знаех, че това не е характерно за него. На третата ваксина, след 6 месечна кървава диария отключи автоимунен проблем.

Така, че да, смятам, че има реакции към ваксината в родилното.

# 371
Цеца, замислих се върху думите ти, че някой майки преписват проблемите на децата си върху ваксините. т.е. въобразяват си, в мъката си и търсене на виновник, че детето им е точно такова.

Признавам, че ако бях от другата страна на оградата /по Какавидите на Джон Уиндъм/ щях да мисля същото. Обаче, ако недай боже прескочиш "оградата" навлизаш в един свят на недоизказаност и безсилие. Първо всяка майка търси първопричината с надежда така по-лесно да намери лечение. За да се хване за ваксината то обезателно е имало някаква реакция, която не е била нормална при поставянето и. После идват десетките лекари, които потвърждават и са убедени, че е от ваксината проблема, но ... никой не го пише черно на бяло. И да - нямате си и представа, че по-голямото съсловие на лекарите е срещу ваксините, но вървят по правилата.

Реално в България не съществува и регистър на пострадали от ваксини деца. Тези случаи просто не се признават. Фонд за обезщетение също няма. Защо според теб на майките им е важно да набедят ваксините? Все тази за крайния резултат е дали е взело лоши гени /по бащина линия разбира се Simple Smile/ или са го увредили.  

Слава Богу реакциите от ваксини не са само смърт. Алергични, енцефалити, гърчове /невралгиччни/, забавяне в развитието, автоимунни, отказ на органи - такива деца познавам, а в листовките пише и други.

Последна редакция: пт, 01 мар 2019, 16:19 от the Дорис

# 372
  • Куциндрел
Дорис, за Фонд за обещетение трябва да се работи. Но цялото ни здравеопазване е оле-мале. Обаче има хора, които за какво ли не обвиняват ваксините, а и хора, които подскачат само от нормалната реакция към ваксина - повишаване на Т.
Ако доктори са ти казали, че реакциите са от ваксини, особено ако са имунолози, значи е така.
Но промяната за по-добро здравеопазване няма да стане от хора, които и при най-малкото противоречие на тяхното мнение започват с позиви на повръщане и обясняване как никой нищо не разбира.

# 373
Цеца, няма да ти се извинявам,че ми се повръща от държанието ти
имам право на това-ти си подстрекател- едно си знае ш,едно си баеш
какво изкаш да ти се обяснява?
колко пъти казах,че имам медицинско становище и колко пъти ти ме попита защо и как?-всеки път ти отговорих,но не ти е достаътчно-пак съм била без повод против
а твоят довод да си За какъв е?- стадният имунитет?
някакъв тест правила ли си да видиш твоят?

П.П. -аз съм правила на моите кръвен тест от вена,на 5м- и на двете ръце спукаха вените, кръв не излезе достаъчно за всички маркери, само дето си измъчих децата

# 374
  • Куциндрел
Говоря си с Дорис.
С теб се разбрахме вече за твоите позиви, не съм искала да ми се извиняваш. И въобще не съм те питала защо, как и т.н. за медицинското ти становище.
Разговорът с теб тече така: "Мишка, на една мишка, на една мишка.. О, мишко."

Общи условия

Активация на акаунт