Чист и плитък плаж във Варна

• 16 507
  • 97
  •   1
Отговори
# 60
А как разбирате, че е бъкано с бактерии?

# 61
  • Варна
Ами никак. Току в някой сайт пуснат някое изследване, ако го мярна го чета. Е, за офицерския във Варна се знае от години. Но няма как да изкарат пустите плажове мръсни, а Слънчев бряг чист и да не се замисля доколко е достоверна информацията.

# 62
Да де, но даже за плажове, за които пишат, че са в норма, съм чела да се твърди от потребителки, че бъкат от бактерии.
Някой знае ли как се раздават "Сините флагове" за чист плаж, да не е като "Коректната фирма" - плащаш такса и получаваш документче.

# 63
  • Варна
Да де, но даже за плажове, за които пишат, че са в норма, съм чела да се твърди от потребителки, че бъкат от бактерии.
Някой знае ли как се раздават "Сините флагове" за чист плаж, да не е като "Коректната фирма" - плащаш такса и получаваш документче.
Ами аз затова се доверявам повече на очите и опита си, отколкото на писаници в интернет. В последните години пребиваваме изключително на варненските плажове, от южния до 4-та буна (с изключение на офицерския де), а не сме имали никакви проблеми от каквото и да било естество.

# 64
Вече 10 г. всяко лято сме на плажа до Офицерския, не знам 3 буна ли се води.
Първите 2 г. хващахме ентеровируси, не знам от вода ли или от др. хора, защото и зимата сме карали същите, след това нищо. А откарваме общо към месец лятото.
Не мисля, че водата е много по-различна от другите по черноморието...

# 65
Подведох се за Шкорпиловци, че било плитко и спокойно и добре че попаднах на този клип...направо ме отврати мръсотията и е дълбоко.
https://youtu.be/qQMw8AUa-e4

# 66
  • Варна
Верно ли от един клип си състави толкова категорично мнение?

# 67
За плитък не е плитък, но къде видя мърсотия на клипа? Rolling Eyes

Това е снимано при платените чадъри, плажът е огромен и натам не са така един до друг хората, затова беше посочен като спокоен. Иначе си отбелязахме, че не е залив, има вълни, скали...

# 68
  • Варна
И аз не видях мръсотия. Видях наноси от миди и водорасли, които са нормални при всички скалисти плажове и са далеч от определението "мръсотия".

# 69
  • София
Може ли някой да даде карта или схема на Варненските плажове за по-добра ориентация, щото 2-ра буна, 3-та буна ... на нас, които не сме от Варна много не ни е ясно.

Напр.  кой плаж е "Бриз Буните?

Благодаря !

# 70
  • Варна
Подведох се за Шкорпиловци, че било плитко и спокойно и добре че попаднах на този клип...направо ме отврати мръсотията и е дълбоко.
https://youtu.be/qQMw8AUa-e4

На клипа не се вижда да е мръсно. Wink

# 71
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Може ли някой да даде карта или схема на Варненските плажове за по-добра ориентация, щото 2-ра буна, 3-та буна ... на нас, които не сме от Варна много не ни е ясно.

Напр.  кой плаж е "Бриз Буните?

Благодаря !
Това наименование за първи път то чувам. Като спуснете баира и се озовете долу на крайбрежната алея първа е 4-та буна. Там пясък няма, но хората се разполагат по камъните. Следва 3-та буна. От лявата страна е изключително мръсен пясъка. Морето изхвърля доста водорасли, които никой не почиства. Но от дясно плажът е перфектен. Чист, няма вълни. Следва вече втора буна или Рапонги.

# 72
  • Варна

Dоста е страно по минутно клипче да се отврати човек от 7 - 8 км. ивица от северния плаж над устието на Камчия долу до Кара Бурун.А и всяко лято десетките хиляди дето го посещават едва ли са толкова отвратени.Варненци обичаме и други плажове - Фичоза , х-жа Черноморец , Паша дере , а на север от града Слънчев Ден , Кабакум...

# 73

Dоста е страно по минутно клипче да се отврати човек от 7 - 8 км. ивица от северния плаж над устието на Камчия долу до Кара Бурун.А и всяко лято десетките хиляди дето го посещават едва ли са толкова отвратени.Варненци обичаме и други плажове - Фичоза , х-жа Черноморец , Паша дере , а на север от града Слънчев Ден , Кабакум...
А това клипче?
https://www.youtube.com/watch?v=Ep-FK0rdYko
Особено 18 секунда...ами много ми се иска да не е истина и ще се радвам да е така, но имам чувството, че влезна ли в това море, на тези места-ще излезна с куп зарази по себе си и децата.

# 74
  • Варна
Извинявай, ама не вдявам какво точно те е впечатлило.

Общи условия

Активация на акаунт