Октомврийче вече е голямо - опитва се да казва Мамо! - Тема 16

• 56 725
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
Кристи , Пюър я ми напишете какво ви е дневното меню, да си сверя малко часовника.

Аз пък умиргам за офчо  - хихи
А защо след маслото не си дала краве сирене / щото маслото си е краве, ако имаше проблем щеше да е от него/, после и другите - извара, сметана все са с краве мляко ... та ми стана чудно, защо първо козе, а после краве?

# 451
Защото козето се води най-близо до майчиното уж, демек по-малък алерген. С маслото започнах, защото се дава по-малко количество, докато сиренето е колкото кибритена кутия и евентуално би създало по-голям проблем. Сметаната по същата логика, просто слагах по малко към пюретата за вкус. Изварата преди кравето, защото има обезмаслена и е обезсолена.

Менюто ми е следното:
1-2 през нощта - 120-150 мл АМ (яде, колкото иска, но задължително се буди и си го търси)
4-5 през нощта - същото (понякога пропуска)
8-10 сутринта - плодово пюре 100 гр + 150 мл АМ + глутенова каша до сгъстяване (зависи кога се излюпи качествено и дали е имал втора манджа през нощта)
Ще замествам със супата от кухнята + сухар
12-14 обяд - зеленчуково пюре с месо/яйце
18-19 - плодово пюре 200 гр + безглутенова каша до сгъстяване
Ще замествам с десерта от детската кухня
21-21.30 - 150-210 мл АМ (зависи колко иска)

# 452
Крис, то не е, че е най-близо до майчиното мляко, а белтъка на козето мляко много по-лесно се усвоява от организма, докато този на кравето може да доведе до непоносимост по-лесно.

6ч сутринта - 180АМ
10ч. - попара/ каша - около 200гр
13ч. - зеленчук + месо/жълтък - около 200гр
18ч. - плод + 2-3 бисквитки - около 200гр
21ч. - 210АМ

# 453
На мен така са ми го обяснявали, сигурно с логиката, която ти си обяснила Hug

# 454
Пюър ядете по-малко от нас, а Патето 10 кг и кусур, пък моята едва 8200 кг ги закрепи.
Ама то не се спира бре! То с тоз ракетен изстребител в дупето ...А трябва да е 8250 кг до годинка, още два месеца, а едва качва 100 гр , а яде та е страшно. Захласва се от рев всеки път аха се забави манджата за секунда.
Така ядем ние:

6,30 - 300 мл АМ
12 ч - 300 гр зеленчуково пюре + месо
17 ч - 300 гр сухари + плод / каша + плод
21 ч - 300 мл АМ
Нощем не яде нищо, върти се само ако чакаме зъб или се е напишала много. Понякога сменям памперс по нощите, тя спи и реве през това време. Полюлявам малко и заспива пак като отсечена.

Кристи - благодаря за менюто. Мушмул и той къде, къде е под нашите нива на ядене, пък и той над 10 кг е вече. Thinking

# 455
Ето ни и нас Simple Smile. Боцнаха крачето и даже не плака тоя път.Сега е добре, дивее с проходилката из целия апартамент.Един сантиметър е порастнал и десет килограма без няколко грама.Та стискайте палци да е добре и през ноща, че сърцето ми трепери вече.

Лека и хубава вечер!

# 456
  • София
Ето ни и нас Simple Smile. Боцнаха крачето и даже не плака тоя път.Сега е добре, дивее с проходилката из целия апартамент.Един сантиметър е порастнал и десет килограма без няколко грама.Та стискайте палци да е добре и през ноща, че сърцето ми трепери вече.

Лека и хубава вечер!

Ехааа, идеално! Всичко ще е наред!

Малкият докопа едно топче със звънче на котката - демек - присвои му играчката. Joy Котаракът ми се жалва само. Joy

# 457
# 458
Краси, радвам се  юначе си имаш!

Чуби, то и моята не се спира, но качи много, след като се отби и мина на АМ. Тогава, буквално, набъбна, качваше по килограм + на месец!

Пускате ли им бейби тв? Аз на Патето й пускам от няколко дни, вече танцува на някои песнички, много е сладка. Колко време според вас е ок да гледа телевизия? Понякога се чувствам гузна, че й пускам телевизор, но пък сутрин си открадвам половин час в дрямка на дивана. Е, тя не зацикля постоянно, играе си междувременно, но пък си и гледа.

# 459
Аз пускам тубата на телефона ми с abc kids, но само слуша, а аз правя едни дивотии от киндируто с инструменти по него Mr. Green Или го оставям да държи маракас в ръка примерно, а аз с дайре повтарям ритъма на песента и т.н. Харесва му да слуша и докато се храни.

# 460
Аз му пускам, но той не го поглежда тоя телевизор въобще, та нямам минути за дрямка Simple Smile

# 461
  • София
Добро утро! Simple Smile

Де сте бря? Thinking

Младежът нещо не беше пълнил памперса от вчера сутринта. Почна да ми става съмнително. Вчера ядохме и сини сливи, а пък нищо. Даже вече му гласях крушата чиста за слетобед, когато усетих свършената работа. Те и съседите сигурно усетиха. Mask

Дадох му да пие чай в леглото. Успял е да отвие някакси шишето и целия мокър.

За днес съм решила да готвя, че пак няма нищо за ядене. Само да си изпия кафето и се мятам.

# 462
Привет. Тъкмо и аз влизам и се чудя защо нямам известия,а вие още спите. 😄
Дребната се събуди в 8:20,взех я при мен ,но няма спокойствие. Два пъти щеше да се метне от спалнята,та се разсъних много бързо. 😃
Мисис,да дойдеш и вкъщи да сготвиш като си почнала. 😋

Аз пускам тв,тоест не се спира,че ММ не може да спи на тишина,но малката не се заглежда много. Има си една любима песен Maya the bee,като я чуе полудява от кеф,но я ползвам за яденето. 😃Гледа,кефи се и яде.

Краси,как мина ноща? 😊

# 463
Аз си прибрах сега манджорляците и ще храня след малко, след което приспивам и се мятам да прахосмуча.

Кой беше давал аспержи? Как се прави тая пущина и с какви други зеленчуци да комбинирам?

# 464
Ениуан, представяш ли какво спане е ударило всички, щом Мисис се е разписала първа х-хи-их-хи Wink
Аз само да наспамя! Да гаврътна Патето да спи и ще почвам да събирам багажи Simple Smile
Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт