Бъдещата мама започва да се пита, кога ли ДЕКЕМВРИЙЧЕ ще започне да я рита?

• 39 940
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
Mary G, трябва сама да си го усетиш. Мен лично до скоро ме беше страх да пазарувам, мислех си, че е много рано. После направих списък, че приятелите започнаха да дават зор да им кажем кои покупки ще им дадем и като видях колко неща има за купуване (естествено, ако смяташ, че са ти необходими).......Astonished Сега съм купила малко дрешки и дребни неща, които видя и ми харесат и ми се сторят изгодни. По-крупните покупки засега чакат, че очакваме да се преместим октомври в ново жилище и няма смисъл само да ги пренасяме.

# 631
И аз така си мисля, че е въпрос на усещане. От къде пазарувате от БГ или от чуждестранни сайтове?

# 632
Според мен, рано/късно са понятия, които са различни за всеки. Аз искам да си разпределя горе долу, ако е възможно разходите по месеци, не искам да купувам всичко на куп и да бързам. Сега избирам едно, след това оглеждам и избирам друго.. Най-крупната покупка е количката, която сме избрали и следя. В момента е намалена с 20%, но мисля да изчакам Бебеманията, където пак ще я намалят и да я закупя тогава, за да не стои от сега и само да ме гложди да я сглобявам и тн.. Simple Smile

Купили сме много малко дрешки и бейбофон с видеокамера; днес поръчах матрачето, тъй като ми се струва особено важна покупка. В събота/неделя ще отидем до ИКЕА да погледнем, кое легло ни пасва на спалнята, защото искам, ако е възможно да го прилепим към нашето легло. Харесала съм 2 от там и ще купим, ако пасва някое. Ще огледаме за повивалник, искам да е такъв, който се слага на леглото, а не отделен шкаф.. Искам да си имаме и гардеробче, както и в стаята, която ще е детска едно диванче. Знам, че в началото стаята няма да се използва, но се надявам след 6-тия месец да успеем да спим разделени Simple Smile

За дрешки мисля да купувам от H&M и от www.asda.com, похвалиха ми го други мами, че дрехите са качествени. До сега тези 5-6 неща, които сме взели са 0-лев размер, чудя се от там как да поръчвам 0-3 месеца или нулев пак?

# 633
Тонче,
това с размерите си е и божа работа, ами ако принцеса Софи излезе повечко килограми? И нулевия размер ще отиде неизползваем. 😉 Знам, че бебешкото пазаруване е удоволствие, но не прекалявай с покупките. Също така и отделянето след 6ия месец ми се вижда доста имагинерно, ама си зависи и от бебчето с неговите желания и потребности. 😀
Кога ще има Бебемания? Нещо октомври ми се върти? И на мен ще ми е интересно да я посетя. Имам да купувам нови стъклени шишета и залъгалки (евентуално, т.к. каката изобщо не използва залъгалки).

# 634
Аз мисля, че Anna02 е права за размерите. На мен са ми много смешни познатите ни с бебета. Като им кажем, че не искаме да знаем пола предварително и се почва "оо, много ще ви е трудно с купуването на дрехи" Laughing сякаш още преди да се роди ще трябва да го окомплектоваме поне до първи клас.

# 635
Поли, то въобще не става въпрос за първи клас. Искам да имам купение дрехите за първите 1-2 месеца, ако изкочи нещо, само тогава да го купя, а не в цялата суматоха в началото и дрехи да търся. Плюс това, ние с нашите приятели сме на такива отношения, че всеки си казва, какво иска да му се купи за детето, та дрехи няма да искам от никого и най-много 1-2 допълнителни дрешки да получа, на които нито искам да разчитам, нито нищо. Затова въпросът ми е към майките с второ.. като разбирам, че е строго индивидуално и не се знае, колко голямо бебе ще се роди все още. Как са процедирали Simple Smile

Точно, защото много често нулевия размер бързо се израства, затова мисля да купя няколко бодита само с него и да приключа, а след това да купуваме само 0-3м. Ще се чуе, по-добре да са големи, отколкото неизползвани хахах
Иначе аз във фейсбук групата съм качила списъка, по който се водя за пазаруването и далеч не смятам, че съм прекалила с дрехите, още повече че имам пералня и сушилня и въобще не мисля да се притеснявам за сушене и тн.. Но все пак съм си наложила някакъв оптимален минимум Simple Smile

# 636
  • Бургас
Относно дрешките, с баткото бях понакупила размер 56, което отговаря на дължината на бебето при повечето български фирми, но той се роди 50см и съответно всичко му беше дълго Simple Smile, но около нас има доста детски/бебешки магазини и тогава майка ми отиде и понакупи размер 50/52, в предвид, че беше лятно бебе всичко се переше и след час-два беше сухо и не сме прекалявали с бройките от размер ню борн.Сега живот и здраве беба ще е зимно бебе и отново не мисля да прекалявам с най-малките размери, тъй като бързо е израстват.

# 637
Здравейте, всички,
Ние вчера бяхме на 2 ФМ при Сигридов. За мое успокоение и щастие всичко е наред. Бебоците са си точно в размерите за седмицата - по 400 гр. и по 27 - 28 см в 21 г.с и 2 дни.
Много съм хепи, защото нещо душата ми се беше свила много, но сега съм спокойна.
Ще съм имаме принц и принцеса Simple Smile

Доки ми препоръча да ям повече белтък и протеини. Не ми изписа чисто желязо, а само витамин B 12, B 6 и Д, като доки каза, че ако те се вдигнат и хемоглобина ще се вдигне с тях. Надявам се да е прав, защото и аз по принцип съм със желязодефицитна анемия.
Не ми изписа общи витамини.

Вие накъде сте се насочили за раждането, който е мислил по въпроса, защото доки ми сподели, че всъщност нито една неонатология в страната реално не е на нужното ниво и по - важно е бебетата да се родят доносени и здрави и всъщност ние ще се съсредоточим върху това.
За името на новата тема - предложението на Тонче на мен ми харесва.
Ние първо ще разгледаме какво имаме от баткото за малкия принц, а за мадам, баба и се е погрижила доста - хаха,
Ще купувам по към края каквото нямам.

Поздрави,

# 638
  • София
Аз имам едно комплектче, но е за 4-6 м. бебе. Хареса ми и го взех. Още не съм преровила какви дрехи имам налични, за да преценя какво да купувам.
От възможно най-рано, за да си е готово всичко, а и така финансово се разпределя всеки месец.
Аз не съм привърженик на купуването в последния момент или след раждането. Още повече пък друг да обикаля и да ми ги взима, направо ме втриса от представата Grinning 
Има неща, които могат да изчакат-вана, креватче, разни аксесоари, които може да не са нужни и ги взимаш, като дотрябват.
Сега ще вземем кошница за кола, аз някакъв слинг към края на бременността . Дрешки някакви и това е.

# 639
Момичета HugHugHug

На 28 влизам в МД, за сега само за седмица уж, но да видим.

Като майка на февруарско бебе бих ви посъветвала да вземете малко повече дрешки, ако нямате сушилня,  аз първия път направих грешката да взема малко дрешки и се видях в чудо със сушенето. Като размер зависи от това, как върви бебчето ви по време на бременността, ако е по едричко директно минете на по-големия размер.
Ако някои ще пазарува от английските сайтове препоръчвам силно: mamas & papas, mothercare, next, tesco - цените са добри, качеството също. Аз  лично вече започнах да пълня кошниците, тези дни ще поръчвам.

4udenkata - Аз лично препоръчвам МД София - Др. Дяволов, добър човек и специалист.

# 640
С месец съм назад от вас,края на януари,началото на февруари ми е термина,но си ви чета понеже сте по напред и да знам какво ме очаква Wink Също съм решила да пазарувам месец два преди термина и да накупя всичко необходимо наведнъж,а количката и другите неща за излизане след самото раждане.Искам всичко да си подредя и изчистя преди болницата и после да ми е спокойно и уютно Simple Smile

# 641
За пазаруването можеш да започнеш тогава когато се чувстваш вътрешно спокойна за всичко около бременността. Аз лично не се чувствам готова, но въпреки това направих първата си покупка, защото я намерих на невероятна цена.

Размера на дрешките при новородени винаги е риск, аз за това предпочитам не размер 0, а по-големия тъй като все ще се носи, а ако вземеш най-малкия може да се окаже, че за отрицателно време ще трябва да се архивира. Най-добре си вземи 2-3 неща размер 0 и другите по-големия.

Аз лично ще накупя повече дрешки, защото зимно или не, при бебетата дрешките през деня могат да стигнат и до подмяната на 6-7 комплекта.

# 642
Браво за хубавите новини, Чуденка! Simple Smile Все така да вървят добре Heart EyesHeart

Ще погледна и аз Теско, че вече на доста пъти го чувам с положителни отзиви.. Иначе, днес напълних количката в asda с всички дрешки/пелени/пижамки/чорапки/чувалче и космонафт и крайната сума е 150 паунда.. Ще разглеждам още, но исках да се ориентирам горе долу. Simple Smile

# 643
Напълно разбирам ентусиазма за първо дете. Аз изкупих сумати неща които въобще не сме ползвали. После ще ви е яд... а и детето ако се роди по-голямо... най-малкия размер може да го сложете само месец ... мен поне много ме беше яд като прибирах дрехите, които й омаляваха и констатирах, че ги е носила 1 път или дори въобще ...

# 644
  • София
Тези , които са 56р-р, наисътина се носят малко. Евентуално до края на първия месец. Но ако са блузки и панталонки, могат да се напънат още..бодита, ританки-ц .
И аз имах няколко такива, другите по-големи.
Синът ми беше 48см и на края на първия месец се беше издължил с 6-7 см. Той винаги е бил по-нисък и слаб, носеше например 74см дрешки доста след годинката.
Сега на 2г. и 9м .е около 90см.
Та се заредете с дрешки, но като се появи бебето ще стане ясно дали е едро. Аз си мисля, че и второто ще е дребно или поне стандартно, надали ще имам едро бебе.

Общи условия

Активация на акаунт