Бъдещата мама започва да се пита, кога ли ДЕКЕМВРИЙЧЕ ще започне да я рита?

• 39 690
  • 724
  •   1
Отговори
# 75
Да г/д е на същия принцип само че се взима власинките ,които са на околоплодния сак, тъй като за амниоцентеза трябва да съм по голяма г.с. и да по - опасно е , но ми казаха , че е задължително и нямаше как да го избегна. Сега остана само гадното чакане...

Влади, стискаме палци, ти само бъди спокойна  bouquet

# 76
Благодаря и дано всички имаме здрави и слънчеви дечица  Hug

# 77
  • София
Влади, и от мен едни много силно стиснати палци. Представям си какво ти е на душата. И при мен излезе висок риск от Даун, но си правих Пренатест, просто не можах да се престраша за амнио или хорионбиопсия.
Дано резултатите са прекрасни и да си довършиш спокойно бременността. С теб вървим заедно, и аз съм 14с. + 5 дни.  Simple Smile

# 78
  • Велико Търново
Влади,стискаме палци и те очакваме с добрите новини  Hug

# 79
  • София
Влади, стискам палци резултатът да е добър  bouquet
Нещо от измерванията ли увеличи толкова риска?

# 80
И аз четох за пренатест , но док беше категоричен, че трябва да се направи хорионбиоосия. А за показателите в норма бяха от ЕХ носна кост не се вижда , но това не е категоричен показател , кръвните изследвания не са били ок..

# 81
Влади, пожелавам ти едно здраво бебче и дано притесненията да се махнат след като излязат резултатите. Успех!
Аз да попитам защо са опасни тези изследвания, не съм запозната въобще Simple Smile

# 82
  • Лудницата на втория етаж
Здравейте момичета, да се разпиша и аз в новата темичка. От БХС излезе много висок риск от даун 1:30 и препоръчаха амниоцентеза. Обаче мъжа ми като чу че ще ме бучат категорично отказа и направихме пренатест. Слава на Бога всичко е ок и ще си имаме госпожичка Heart Eyes което е супер защото имам син на 14 г. Не ми се гади напротив яде ми се яко, но внимавам че килата бързо хвърчат нагоре. От началото съм качила 4 с ограничения в храната и не знам дали е добре. Док категорично ми забрани плажа, което е супер гадно защото живея във Варна а освен това и момчетата ми не ходят от солидарност с мен, въпреки че не съм го искала. Виновна се чувствам чак че се лишават от плаж Cry

# 83
Дарил, не се тревожи, мила. Важното е, че твоите любими хора са съпричастни с теб. Детето ти е достатъчно голямо, за да разбере положението ти, той си е голям човек вече. За плажа не е беда. Нямам забрана засега, но може би това но лято няма да ходим никъде. И моят мъж смята,че не е уместно да пътувам в това състояние още повече, че до скоро повръщах обилно. Сега единични случаи, но пак има през някой друг ден. Колкото до БХС. Това е извадка. Много жени отказват. Най сигурното е когато вземеш бебо в ръце. Да пази бог, гаранция няма. Има доста жени с нисък риск и после е станало лошото. Лека и успешна Б до финал ти желая.

# 84
Дарил, честити розови гащи! Радвам се, че в крайна сметка Пренатеста е показал добри резултати  Hug
Докторът добре ти е казал, защото знае какво е състоянието на морската вода.. Пък да се пържиш на плажа без да влизаш във водата е ужас Sad Догодина ще сте 4-мата на плажа  family

# 85
Добро утро момичета, и на мен големия ми страх беше да няма положителен резултат. Попитах лекарката какво ще правим, ако излезе положителен, а тя ми отговори, че често е ФАЛШИВО положителен. След това децата са ОК. Не се притеснявайте момичета  Hug

# 86
Здравейте! Надявам се при всички всичко да е наред.

Аз ходих при Василева в ДиМед, и съм супер доволна от нея. Много е внимателна и спокойна, обяснява всичко в детайли, всяко нейно действие. Много, много съм доволна.
Видяхме на бебока... гащите! Бебешко синьо Simple Smile Каза че има коремче, и че само бедрото му е 2см. На таткото ще се падне по физика сигурно. Simple Smile
Исках да попитам 2 неща. Коя от ФМ е по-добре да си направя, при положение че не съм си правила нито една досега, тази в 18-23г.с. или онази по-към края? Имам записан час за 12.07 де, но още не е късно да го отложа.
Или да си я направя 2 пъти? Май е по-добре два пъти.
Също ми каза че за БХС вече е късно.. Дано да има и друг начин да се разбере ако нещо не е наред.
И другото, което исках да питам е - вие имате ли кървав секрет в носа? И като преглъщате понякога усещате ли кръв? Не мога постоянно да ходя и да си духам носа, винаги нещо остава плюс това..  newsm78
П.с. Тонче, пиши ни и нас с момчето там на предната страница с термин 7-ми декември, но ако има промяна в термина в по-напреднала бременност - ще ти кажа да промениш датата. Simple Smile Първа бременност, 27г, Пловдив. Тенкю.

Поздрави и успех на всички мамита.

Последна редакция: пт, 07 юли 2017, 09:33 от hyacinth-hya

# 87
  • София
Тази сега около 20-а сесмица е много важна. Ако се види нещо, може да се направи по-специализирано изследване. Особено щом не си ходила на първата...защото следящите нямат най-добрите апарати, нито те са добри специалисти по фетална морфология(в повечето случаи).
Третаъа също е важна, защото тогава бебето в още по-развито и могат да се видят проблени, за които да сте готови веднага след раждането. Например нещо на сърцето. Едно е да го чака екип готов да реанимира или оперира веднага(защото понякога става въпрос за минути), друго е да се разбере в последствие.
С третата препоръчват да се направи и фетална ехокардиохрафия. Миналия път не съм правила, сега си мисля да отида...макар, че уж би трябвало да видят на ФМ ако има нещо и тогава вече да се направи ФЕКГ

# 88
Благодаря ти, Дези!
Ще направя и двете ФМ, а с втората ще направя и ФЕКГ. Наистина така би било най-добре.  bowuu

# 89
hyacinth-hya, добавих те, добре че видях, че ме мързи да работя и кисна тук  Joy Направи и двете да..

И аз ще правя и двете ФМ + ФЕКГ, така и така са ми включени в пакета, дай Боже всичко да е наред..

Май ще се наложи да записвам час за втората или в 20г.с или в 22г.с бях си намислила 21гс, но графика на д-р Чавеева за август все още не е излязъл, а от момичето по телефона разбрах, че няма да я има между 7-10август, когато си бях намислила  Naughty Както и да е и 20г.с пак ще е добре, мисля няма да е рано  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт