164 ГПИЕ „Мигел де Сервантес“

• 84 807
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Прави ми впечатление за учебниците по испански, като гледам миналогодишния списък, че в сегашния такъв липсва учебникът Nuevo espanol en marcha A1, A2 + cd, а по него са учили с Кармен Еспиноза. Дали ще се поръчва по-късно?

# 616
    Здравейте! И ние имаме запазени учебници за 9. клас. Проверих списъка и следните учебници и помагала мога да предложа: Физика - учебник и учебна тетрадка за 9. клас(втора част), Химия - 2-та учебника и 2-те учебни тетрадки(работни листове) , География - 2-та учебника, Философия, Информационни технологии, Музика и Изобразително изкуство. Предлагам ги стандартно на 50% от коричната цена, като учебниците по Физика и Химия (първата част - за 8. клас) са с леко пострадали корици и може да се отстъпи от цената. Имаме и запазени свитъци на испански по история, като в тях почти не е писано. Ако свитъкът е същият и тази година, предлагам и него, отново на 50%.

# 617
    • София
    Доколкото знам на Кармен Еспиноза й приключи договора. От тази година ще е друг "нейтив" учител. Може затова да липсват учебниците от списъка.

# 618
    Благодаря, Peruanka. Звучи логично. Сигурно след началото на учебната година ще се докупува учебник, ако се налага.

# 619
    Здравейте, аз мога да предложа учебници за 8ми клас. В добро състояние ги пази щерката, а и ги подвързахме с ламинираща хартия миналата година. Проверих на сайта същите са. Учебници по музика, български, литература, математика, философия, изобразително и информационни съответно на 50%. Ако някой се интересува, да пише на лично, ще му пратя снимки.

# 620
    • София
    Здравейте, може ли някой да посъветва какви тетрадки речник за испански са подходящи и изискват - с две колони или три като при английския? А за основна тетрадка в клас по испански? Нали нямаше предварителна родителска среща, а сега имам възможност преди пълната лудница да купя нещо по-специфично. Благодаря!

# 621
    • София
    Тетрадката-речник е с две колони. За испанския език 1 тетрадка, без значение формата, с повече страници - напр. 200, освен ако конкретният преподавател не иска нещо специално.

# 622
    • София
    Много благодаря!

# 623
    • София
    В електронния дневник вече могат да се видят учителите по всички предмети и новите класни. Класен на нашия клас е Адриана Василева по физика. Ще съм благодарна за отзиви.

# 624
    • София
    Sanaka, а защо в девети клас се сменя класният ръководител?

# 625
    • София
    В електронния дневник вече могат да се видят учителите по всички предмети и новите класни. Класен на нашия клас е Адриана Василева по физика. Ще съм благодарна за отзиви.

Това предполагам за учениците от 9-ти клас нагоре, или? Ние нямаме регистрация в е-дневник. Може ли да си направим преди началото на учебната година?

# 626
    • София
    В 8-ми клас класните са учителите по испански /поне на повечето класове/, които преподават само на 8-ми клас. Затова в 9-ти са с нови класни. Предполагам, че класовете, чиито класни са учителите по БЕЛ и МАТ, ще си останат с тях, защото те ще изведат випуска до 12-ти клас.

Dimitrinа, за да имаш достъп до ел. дневник, училището трябва да ти даде права /да подаде информация до Shkolo/, за което пък трябва да има твой имейл адрес. Едва ли ще стане преди началото на учебната година, но можеш да влезеш в shkolo.bg и да пробваш /ако при записването си дала имейл адрес  - с името и имейла, който си дала/. Или да се обадиш на Школото и да ги питаш дали от Испанската вече са им подали данни за новите осмокласници и кога ще имате достъп, респективно какво трябва да направиш, за да се регистрираш. Аз имах регистрация за по-голямото ми дете от 2АЕГ и просто ми добавиха профила на малката, но трябваше да се обадя на Shkolo, за да стане.

# 627
    • София
    Благодаря, sanaka!😀👌

# 628
    • София
    Не мога да не споделя - класен на "нашия" клас ще е господинът по философия. Наборът е доволен, аз - не съм сигурна  Joy Направи ми впечатление, че има учители-мъже и по история и по география и по френски - доволна съм, струва ми се, че момчетата имат повече респект от тях, а това се оказва полезно и за класа като цяло.
    Госпожата по испански се казва Рая Данон - на целия випуск ли ще преподава? Някой - впечатления за нея?

# 629
    • София
    Ох, Мандаринка, може ли да дойда на вашата родителска среща? JoyJoyJoy
    Общо 5-ма преподаватели-мъже преброих аз. Рая Данон ще е на целия випуск, заедно с новата испанка.

Общи условия

Активация на акаунт