20 години брак и после???

• 26 559
  • 188
  •   1
Отговори
# 15
  • sofia
Щом има толкова грижовни баби - добре.

# 16
  • София
Като знам колко време е необходимо на средностатистическият "неразбран, недолюбен и неправещ секс" кръшкач да вземе решение да напусне жена си, тази връзка не ще да е само виртуална.
Натирвай го, да си заминава при възлюбената, няма как да го спреш. Ако започнеш да правиш драми да не се развеждате, единствено ще го мотивираш да е "влюбен" още повече. Искрено се надявам да успяваш да се оправиш финансово ти със ситуацията, ако не, дай си и последните пари, ако трябва, за да си направиш добра консултация с адвокат.

# 17
Кой  кого яде  е без значение.Плащат си ипотеката и си е  съсобственост,докато станат децата да поемат собственост.Всеки родител  е длъжен отговорно да осигури спокойствие  и  материална страна на децата си.
Дори като чета за брачни  ,предбрачни и след такива договори-трябва  не по закон,а  по съвест да са ориентирани към децата. Не  стига че ще бъдат лишени от родителска обич  и грижа,ами поне  едно  материално  родителско присъствие  да имат.И това измъкване го правят обикновено мъже,дето не са отглеждали ,участвали ,сменяли памперси и дондуркали нощем ревливо бебе,че и  нататък каквото е нужно. мъже,присъстващи  като трето дете с малко финанси в дома.
Може да разлюби ,може да намрази  жена си ,мъжа си,но децата си трябва да изгледа докато си вземат хляба в ръцете и  започнат да се издържат сами. Да  върви в гори тилилейски и да не се връща ,но обикновено се връщат  след като ги изтупат като брашнен чувал и търсят покрив.И се сещат за много неща.
Не  съм изживявала нищо такова ,не знам съвет да давам.
Ей  по такава причина казвам,че  жената не трябва да остава домакиня ,без умения  и възможности да се справя сама.Защото всички общи дейности с мъжа остават пожелателни и  тя е дето не може да се откаже от децата си. Най-често. Има и изключения.
Жените били слаб пол,друг път.Толкова много носят....

# 18
Здравейте на всички хора тук.Накратко за мен: 39 годишна,две деца на 13 и 5,омъжена(все още).Може ли някой да ми обясни как става така,че след 20г. брак(на пръв и втори поглед даже щастлив) и всичко упеменато по-горе,една сутрин съпругът ти се събужда и ти заявява,че обича друга,има връзка(забележете виртуална) с друга,тя го разбирала(???) .Шамар.Звучен.Горчилка.Това на мен ли се случва?Всичко в мен бушува.Всичко ми се вижда измамно,нереално,лъжовно,с изключение на двете ми прекрасни и красиви деца.Как да се държа?Мога ли изобщо да се държа адекватно в такава ситуация.Без малко да забравя 25-годишната ипотека,която изтеглихме миналата година-за закупуване на семейно жилище.Сама съм.Чувствам се безкрайно сама и ПРЕДАДЕНА.Той си взе дрехите и отиде да живее другаде.И сега?
Не съм чела останалото, на прима виста....
Избраният ник е показателен.Защо "чистницата"?
И дали няма общо, поне малко, с отегчението на мъжа?

# 19
Към Amour  ника ми е от преди много години ,когато си правих електронната поща.Написах чистницата,защото обичам да ми е чисто(не мисля че е подсъдно) и по мое мнение няма нищо общо с "отегчението".На прима виста.

# 20

Може да разлюби ,може да намрази  жена си ,мъжа си,но децата си трябва да изгледа докато си вземат хляба в ръцете и  започнат да се издържат сами. Да  върви в гори тилилейски и да не се връща ,но обикновено се връщат  след като ги изтупат като брашнен чувал и търсят покрив.И се сещат за много неща.
Не  съм изживявала нищо такова ,не знам съвет да давам.
Ей  по такава причина казвам,че  жената не трябва да остава домакиня ,без умения  и възможности да се справя сама.Защото всички общи дейности с мъжа остават пожелателни и  тя е дето не може да се откаже от децата си. Най-често. Има и изключения.
Жените били слаб пол,друг път.Толкова много носят....

Де да мислиха така всички мъже, които правят деца, и да си поемаха отговорността за живота, който са създали! Но има толкова празни картуни, че търсят следващата, която ги омае и си отвори краката без ангажименти.

# 21
Към Amour  ника ми е от преди много години ,когато си правих електронната поща.Написах чистницата,защото обичам да ми е чисто(не мисля че е подсъдно) и по мое мнение няма нищо общо с "отегчението".На прима виста.
Не е подсъдно, но е досадно.Особено ако е мааалко мания, води до отегчение и омерзение у мъжете.
Поне такива са ми наблюденията за скромните ми 50 години и почти 30годишен брак.
Не обвинявам теб, не го приемай така.    Hug
За краха на една връзка/брак вината никога не е едностранна.
Съвет не мога да дам.

Но се учудвам, че всичко толкова се промени за почти 30 години, а издържките все още си стоят на архаични нива.Ясно, че законите се "пишат" основно от мъже, а те си пазят територията, но толкова ли няма лоби, което да защити правата на жените и децата?Например, издръжка от 20-25 % от заплатата на мъжа+той плаща училищни такси/летни лагери и занимания+плаща си неговата част от ипотеката, все пак това жилище е за децата му.
Както е в цивилизования свят.

# 22
До Чистница: Стегни се, това с ипотеката само е проблем, консултирай се час по-скоро с адвокат. На чие име е заема? Иначе идиот неразбран на никого не трябва. Виртуалната като разбере за заема и за наема, ако е под наем и ще си бие камшиците. Кой знае какво я е лъгал и мазал, но никоя не е толкова откачена да си вземе цървул втора употреба пък и с багаж-кредит.

# 23
  • Виена
Ако наистина всичко е започнало виртуално и тепърва ще открива "приемуществата на съжителството" - ще се върне след някой месец. Не си и помисляй да го прибереш без твърдо поставени условия. Ако изобщо ще го прибираш.  Ключът на вратата смени още утре.

# 24
  • София
Щом има толкова грижовни баби - добре.

На днешно време, когато жената се пенсионира над 60 години, малко трудно ще ѝ ги метне, освен ако не почне и нея да издържа. Mr. Green
Пък и, нали днешните 60 годишни са вчерашните 70....

# 25
До Чистница: Стегни се, това с ипотеката само е проблем, консултирай се час по-скоро с адвокат. На чие име е заема? Иначе идиот неразбран на никого не трябва. Виртуалната като разбере за заема и за наема, ако е под наем и ще си бие камшиците. Кой знае какво я е лъгал и мазал, но никоя не е толкова откачена да си вземе цървул втора употреба пък и с багаж-кредит.
Кредита е на негово име,но аз съм съкредитоискател(солидарен длъжник)

# 26
Трябва да се разберете за кредита и за всички финансови неща. Черно на бяло, не уговорки устни, от които 100 пъти ще се отметне после.

# 27
Кредита е на негово име,но аз съм съкредитоискател(солидарен длъжник)

Значи по най-бързия начин трябва официално да се изясни ситуацията, имам предвид юридически. 20, 30 години брак, все тая. Пак ти казван виртуалната не му знае хала за това го разбира. А, и децата са малки, не може да те изгони от жилището.

# 28
Да, най-вероятно няма да успее да я изгони от жилището, но е достатъчно да спре да плаща ипотеката.

# 29
  • Виена
Да, най-вероятно няма да успее да я изгони от жилището, но е достатъчно да спре да плаща ипотеката.

Ако спре да плаща ипотеката, а Чистница продължи да я изплаща в пълне размер, то тя може да претендира съответната част.  Достатъчно е да поиска запор върху заплатата му или да възбрани имущество примерно като обезпечителна мярка и на влюбения ще му се стоварят и  допълнителни разходи освен половината от вноската по кредита.

Общи условия

Активация на акаунт