Детето ми е било почти неадекватно през първия ден в яслата ?

• 10 098
  • 85
  •   1
Отговори
# 75
Вчера говорихме с директорката от яслата и почти ни обеди да пробваме пак с яслата като минат сборните групи .Жената ,която е била при нас вече се е пенсионирала и явно от скоро е имало и други оплаквания от нея спрямо отношенията на децата ,държала я е ,защото е нямала друга жена за работа ,а и е кофти работа да те уволнят преди пенсия .Сега ще сме с нова жена и в друга група и след сборните групи ще са с малко деца в групата и уж повече внимание ще им обръщат. Не знам дали искам отново да мина през това .Някой ми казват ,че това бързо ще мине и ще свикне ,но не съм много обеда дали е така ?

# 76
Не трябва ли да са 1ва група тази година?

# 77
Да първа група

# 78
  • Страната на чудесата
Аз бих пробвала Баховите есенции Рескю, моят син поне много лесно се адаптира в детската градина, с тяхна помощ. Ползвах ги и когато го отбивах, доволна съм.
Също хомеопатия за стресови периоди съм ползвала, но това след консултация с лекар-хомеопат.

# 79
  • Варна
При нас беше супер щастлив и доволен докато рязко не го дръпнаха вътре и той е ревнал.исках да го успокоя, не ми дадоха, не очаквах така да стане. Той по принцип изобщо не реве и чак се учудих като го чух, ама не ми дадоха да го видя. И след час ми звъннаха да си го взема, какво е ставало никой нищо не ми каза и на другия ден вече беше болен, с температура и сополи. Супер, няма що, не си го представях така

Последна редакция: вт, 15 авг 2017, 11:06 от septemvriika

# 80
Подготвяхме детето за ясла с много желание и трепет като за първи учебен ден. Нова раничка, прическа, хубави дрешки и седмици наред обяснения, че е вече голямо момиче- ученичка.Дръпнали са я вътре по същия начин и след час си я взехме примряля от плач, седнала на една пейка и само са й разкопчали рокличката, защото взела да се захласва от плач.Не разбирам, не оставяш куфар, оставяш дете , малко , което досеге не е оставало без близък човек около себе си,Мислех, че ще ни покажат стаята , колко деца е групата, какво правят, играят ли, пеят ли или са оставени на самотек.На фона на всички изисквания които имат към родителите/дори среща с психолог за тях, не за детето/ да не получиш обратна информация ми е непонятно.Цялото желание за ясла ни се изпари и се замени и голямо притеснение.

# 81
Само мога да ви съчувствам ,не знам тази практика с дърпането насила да влезе вътре за мен не е нормална .Още първия ден очаквах най- малкото да видя къде ще седи това дете цял ден ,а не да ми го вземат от вратата и да ми затръшнат вратата в лицето и то да пищи вътре .Явно не е във всяка ясла така ,но повечето е така .Не знам от септември как ще ги пусна пак вече сърцето ми се къса ,че няма да са добре .

# 82
  • Пловдив
Може би нямам право да пиша конкретно по тази тема, защото няма да дам конкретен съвет на Ани. Набързо прехвърлих 6-те страници.
Постове изпълнени със сърцераздирателни, а понякога и ужасни описания.
Исках просто да кажа, че не е така, не винаги е така, моя опит не е такъв:
Изпратих детето си на ясла на година и 3 месеца. Никога не е плакала през първите дни. Имаше адаптационен период 1 месец преди да тръгне по цял ден. Не е влизала с плач, не е отказвала да ходи. Влизаше и влиза с усмивка не са я дърпали и насилвали да влиза.
Прочетох и мнения, че едва ли не яслите са "ада на земята", че децата ги мразят и "няма смисъл да ги лъжем, че в яслата е хубаво". Не става въпрос за лъжа. Детето ми харесва яслата, има приятели там, радва се и казва как играят навън с топки и с кофички, научила е песнички има приятели и се радва още от двора, като ги види, че идват.
Мисля, че като цяло темата внася доста ужас в и без това притеснените майки, които тепърва изпращат детето си в ясла и исках да дам другото мнение.

Последна редакция: ср, 16 авг 2017, 16:04 от poohito

# 83
Ми, общо взето сме всички оптимистично настроени, пускаме си детето с мисълта "тука пък може да е различно" и като си го вземем почервеняло и подуто от рев, със засъхнали сополи по лицето, уплашено от света и гладно или жадно и... Какъв късмет само, за капак на следващия ден и болно! На есен пробваме късмет в друга градина, пак оптимистично настроени... Молим се този път да е различно. И сигурно ще е - между яслата и градината ни угря и феноменът "бебешки пубертет", така че, продължаваме си с оптимизма (но вътрешно съм се подготвила да очаквам да си го взема или напикан или проскубан или не знам какво ги правят, ако детето удари възпитател)... Simple Smile

(сори, ако съм прозвучала песимистично)

# 84
Ми, общо взето сме всички оптимистично настроени, пускаме си детето с мисълта "тука пък може да е различно" и като си го вземем почервеняло и подуто от рев, със засъхнали сополи по лицето, уплашено от света и гладно или жадно и... Какъв късмет само, за капак на следващия ден и болно! На есен пробваме късмет в друга градина, пак оптимистично настроени... Молим се този път да е различно. И сигурно ще е - между яслата и градината ни угря и феноменът "бебешки пубертет", така че, продължаваме си с оптимизма (но вътрешно съм се подготвила да очаквам да си го взема или напикан или проскубан или не знам какво ги правят, ако детето удари възпитател)... Simple Smile

(сори, ако съм прозвучала песимистично)
[/quote

Ами най  добре ще бъде да дадете мнение как да се работи в яслените групи🤗

# 85
Ох и дъщеря ми тръгва на ясла през Септември. Ще е на 2 и половина. Преди изобщо не се притеснявах, защото винаги е била доста самостоятелна, все висеше на оградата на градината и зяпаше децата. Но напоследък има явно някаква фаза на привързаност ли какво ли.
Дори не иска да си играе сама в детски кът на ресторант.
От много време й говорим за градината и т.н., какво ще прави, как ще й минава деня. В началото не разбираше много, но с времето схвана идеята. Като й казвахме, че ние няма да ходим с нея, а ще е с други деца и лелички без мама и тати, започна да казва, че не иска да ходи. Sad
Та ми мина оптимизмът, че ще е безпроблемно.

Общи условия

Активация на акаунт