91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" - тема 2

• 108 844
  • 773
  •   2
Отговори
# 105
  • дядовата ръкавичка
Имам въпрос към родителите на деца в лайстунг. Ползват ли се български учебници и същите ли са като тези на DSD? Благодаря!

# 106
  • София
Привет!😁Моят син ще бъде подготве тази година.На сайта на 1НЕГ не мога да намеря информация в кой клас ще е и коя смяна?Добре че сте вие😁!Тук видях в колко е откриването!Ако знаете нещо ще се радвам да споделите!

# 107
Привет!😁Моят син ще бъде подготве тази година.На сайта на 1НЕГ не мога да намеря информация в кой клас ще е и коя смяна?Добре че сте вие😁!Тук видях в колко е откриването!Ако знаете нещо ще се радвам да споделите!
Още малко търпение! Традиционно на 14.09. се появяват списъците, след  16 часа Grinning
на входа на училището . Родителските срещи са след 15ти .

# 108
  • София
Имам въпрос към родителите на деца в лайстунг. Ползват ли се български учебници и същите ли са като тези на DSD? Благодаря!
Ползват се, но не по всички предмети. Например по математика, химия , история и биология караха само на немските и на допълнителни материали. По-добре да изчакате все пак да си кажат учителите изискванията и предпочитанията.

# 109
Дочух ,че е може да има родителска направо на 15. Дали е възможно? До сега как е било?

# 110
  • София
През далечната вече 2010 родителската беше точно на 15.09, ако не се лъжа. Но в следващите години не помня да е било така. През 2014, когато малките ми дъщери бяха 8 клас, родителската беше ден-два след 15.09, не помня точната дата обаче. Някак логично (подчертавам, че това не е никаква информация от някого, а само мое разсъждение) ми се струва утре да кажат на децата за родителска в понеделник. 

# 111
  • София
Странно, ако ставаше дума за по-големите класове, бих се учудила доста по-малко.  Понеже там хитреят самите деца от една страна, а и някои преподаватели от друга го карат по допирателната с раздаването на проекти, което позволява на децата да мързелуват необезпокоявано. Но за 8-ми? Спомням си колко имаха за писане моите в 8 клас по немски, ръката им се изчанчваше от писане в онова жълто помагало, в тетрадката за думи, в речника, в учебната тетрадка, на допълнителни листа, колко контролни правеха по предмета,  колко много оценки имаха... Часът на класния беше час по немски, свободните по някой предмет - също. На родителски някои родители недоволстваха от давани по-трудни задачи от тези в учебника по мат и съответно от оценки, разминаващи се доста с отличните до 7 клас и на изпитите, на които са свикнали децата.  Не помня да са ползвали конкретен сборник за целта, но учителката (и тогавашната, и тази в следващите класове) на пощата пращаше файлчета със задачи от различни сборници.  Даже тази в осми клас събираше и домашните за проверка, не помня дали на всички или избирателно на отделни ученици. Но и в двата случая се е предполагало да си готов с тях. За още две преподавателки, при които са познати деца, знам, че процедират по подобен начин. За БЕЛ писах назад за  часовете с г-жа Гюлеметова, ми определено се учеше и изискаваше.  Същото беше и с голямата ми девойка при г-жа Христемова. Вероятно кофти късмет на учители е при вас, знам ли, ама чак пък по всичките предмети нищо да не се прави..

И пак ли по немски са  се върнали на Лагуне?  Всичките ми деца бяха по тази система, но останах с впечатление, че за следващите випуски, тоест след 2014, я смениха с друга.

Последна редакция: чт, 14 сеп 2017, 11:01 от пенсионирана русалка

# 112
  • София
В темата се говореше за къси клечки с класните в осми клас. Ние бяхме така по мат. и по БЕЛ.
Класната ни не беше от обявените тук, но я заместваше госпожата, за която тук се писа. Детето се прибра в потрес и пълно със съчувствие към учениците в нейния клас.
Е, това е лелеяната "немска" за нас.
Обещават ни от по-горни класове, че ще е по-отговорно поведението на...  учителите от 9-ти клас нагоре...

За Лагуне - имало е експеримент преди 2 г. , но от миналата година са се върнали пак на него.

# 113
  • София
Явно нашите са били по експеримента. Учебниците в 8клас им бяха Stufen international 1,2 и 3. Отделно имаха 2 граматики и прословутия Shritt. Общо около 10-12 малки , по-големи и най-големи  тухлички Simple Smile И си се учеше здраво, определено.

# 114
  • столицата
Бях до училището. Няма изнесени списъци все още. Според охраната било възможно да ги качат на сайта по-късно днес. Не го вярвам.
Като чета написаното по-горе, дано не сме с късата клечка.

# 115
  • България
Аз съм инструктурала младежа да отиде след 16ч.

# 116
И аз се изплаших малко .... Дано и ние не сме при подобни учители. А може ли да кажете при кои учители сте били?

# 117
Аз съм инструктурала младежа да отиде след 16ч.
От моята дъщеря знам, че имат нещо като "среща" в 16:45 пред гимназията. Мисля, че се уточняваха за това през групата си във ФБ.

# 118
  • България
 Той едва ли е стигнал до фейсбук Smile. Просто синтезирах инфото от тук Simple Smile.
 В момента е на пазар със сестра си, че няма дълъг панталон, който да му става.

# 119
  • София
Ето как, ако не бяха спрели преди година-две да качват  програмата на сайта, щяхме да знаем кой е преподавал на тазгодишните осмокласници по математика и БЕЛ. Понеже преди качваха детайлна програма за съответния срок  - с предметите за деня, с начало и край на всеки час, с маркировка за блок, с името на учителя, който преподава. Ама..

Общи условия

Активация на акаунт