91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" - тема 2

• 108 392
  • 773
  •   1
Отговори
# 660
  • София
То  е съвсм ясно какво е написано, при това с твърдението от Ваша страна, че думите са подбрани. Не ми се иска да знам как би звучало, ако не бяха подбрани.  Понеже  на устен, през последните години особено, подредбата в списъка на допуснатите се  пообръща, по-долните  позиции не са станали по-знаещи и амбициозни от днес до утре, просто са по-отворени, по-комуникативни, по-малко притеснителни и изместват  понякога деца с повече знания на писмения, но по-затворени. И едно дори повече знаещо от прието дете може да остане спокойно под чертата. И какво, не е било достатъчно амбициозно, сериозно и учещо ли, та му се е наложило да се задоволи с.... ДСД? А нима знаете и това какви са децата, които не са се явили въобще, понеже всяка година има и предостатъчно  такива? Или по подразбиране те са най-неможещите... Погледнете онази статистика назад, става дума за поне 40 такива деца на випуск.. На първо четене се сещам за дете на учител в гимназията (също така и завършил я), дете, което предвид това къде е учило преди, е знаело немски наистина на ниво. Ми защо не се  явило въобще и се е задоволило с ДСД?
Ина 78,
Скрит текст:
май ще се пенсионирам по-скоро, особено след един друг  пост малко по-назад, който ме накара да преосмисля много неща на тема искреност и обективност в темата.
Четат, Роки, четат деца... Още помня едно момиченце, което съвсем отзивчиво споделяше в годините назад впечатленията си за почти всички учители по немски на 8 клас (обясняваше на родителите търпеливо  и обосновано как госпожата му е отсъствала и съответно като заместнички са се изредили всички учителки. Още то някога, явно съвсем обективно, прецени за краткото си вземане-даване с нея, че  ВГ отстъпва на всички останали учители на зайци). И едно услужливо девойче от лайстунг помня.. Така че четат, че даже и пишат.

Последна редакция: сб, 23 юни 2018, 17:48 от пенсионирана русалка

# 661
  • София
Забележете, че не съм казал, че децата в DSD не са умни, амбициозни, умни, сериозни, силни и т.н. и т.н. ученици.
Е, хубава работа, то само това оставаше.

# 662
Е, Русалке, тогава не ми остава нищо друго, освен да им се извиня от  името на родителите! (поне от някои, като мен мислещи Grinning)

Последна редакция: сб, 23 юни 2018, 17:50 от ROKI_MAKI

# 663
  • където и да е,само да не съм сама
Страстите последните няколко страници са в крайностите.
Моля всички за малко успокоение.
Нека продължим да споделяме радости и тревоги, но без да навлизаме в генерални обобщения и класификации.

Русалке, наздраве от мен и хубав уикенд!😉

П.п.И аз потвърждавам,че децата четат.
Чела съм цитираните от Русалка,а и срещнах тези дни деца цитиращи ми мнения от темата.
Затова че добрият тон е повече от задължителен!

# 664
  • София
Ина, наздраве и от мен Simple Smile Благодаря и за пожеланията, да ти се връщат.
Скрит текст:
Уикендът ще ми е със сигурност хубав, ще си посрещна след броени часове едно не толкова амбициозно, недостатъчно сериозно и  не толкова учещо дете от ДСД  паралелка от проект в Германия, свързан...... с учене. Но то си е мое, та  мога да си  го подценявам на воля, колкото си искам, без да се притеснявам, че ще го обидя WinkДругия уикенд още едно такова ще си дойде, макар и  за малко, та страстите и разделенията в темата няма как да ми развалят радостта, само ме карат да се замисля за някои неща....
Иначе и деца от Ученически съвет четат, и  мнооого други.

# 665
  • София
...  Понеже  на устен, през последните години особено, подредбата в списъка на допуснатите се  пообръща, по-долните  позиции не са станали по-знаещи и амбициозни от днес до утре, просто са по-отворени, по-комуникативни, по-малко притеснителни и изместват  понякога деца с повече знания на писмения, но по-затворени. И едно дори повече знаещо от прието дете може да остане спокойно под чертата. И какво, не е било достатъчно амбициозно, сериозно и учещо ли, та му се е наложило да се задоволи с.... ДСД? А нима знаете и това какви са децата, които не са се явили въобще, понеже всяка година има и предостатъчно  такива? Или по подразбиране те са най-неможещите... Погледнете онази статистика назад, става дума за поне 40 такива деца на випуск.. На първо четене се сещам за дете на учител в гимназията (също така и завършил я), дете, което предвид това къде е учило преди, е знаело немски наистина на ниво. Ми защо не се  явило въобще и се е задоволило с ДСД?
...
Изобщо не нарушавам добрия тон, ако някой си го мисли.

Отново повтарям, че тези, които не са приети за Лайстунг им остава ДСД - факт.  Не могат после да се преместят в Лайстунг, докато обратното е възможно - факт. Условията, начина на провеждане и оценки на изпита за Лайстунг е изцяло в компетенциите на Немския отдел - факт.

Не съм казвал, че на детето му се налага "да се задоволи с.... ДСД". Не само, че има деца, които не се явяват за Лайстунг, но дори от явилите се има такива, които не искат да се записват, по ред напълно смислени причини. Ако не харесват Химия и/или Биология, а искат да учат информационни технологии и немски, съвсем логично е да не искат в Лайстунг, но може да участват на изпита.

# 666
  • София
Не само, че има деца, които не се явяват за Лайстунг, но дори от явилите се има такива, които не искат да се записват, по ред напълно смислени причини. Ако не харесват Химия и/или Биология, а искат да учат информационни технологии и немски, съвсем логично е да не искат в Лайстунг, но може да участват на изпита.

Пожелавам Ви, съвсем искрено,  тази година в понеделник да се окаже,че има повече такива, че детето Ви да се впише в групата на амбициозните, сериозните и учещите.
Точно ученето на информационни технологии ще е  последният довод за някого да остане в ДСД...Особено като се има предвид  какво се учи по програма в 9 и 10 клас и кой го преподава.

# 667
  • София
...
Точно ученето на информационни технологии пък би било последният довод за някого да остане в ДСД...
Именно за такова дете знам със сигурност, затова го споделям.

А това, къде едно дете ще се чувства най-добре и кое ще е най-добре за него, което пожелавам най-искрено на всички, си е Божа работа. В момента нашето е безкрайно щастливо, че на практика учебната година е приключила и не може да се нарадва на първия уикенд без учене Simple Smile

Последна редакция: сб, 23 юни 2018, 19:26 от Uprising

# 668
  • София
За Информатика, при това само  в 12 клас като 4 профил на паралелките с мат - може би и пак ме съмнява. Но за Информационни и информатика  преди това -едва ли. Всяко едно дете в гимназията знае какво се учи по този предмет/и.... Но щом познавате такова, ОК Simple Smile

# 669
  • София
Русалке, много, много мило ми стана няколко поста назад, когато изброи всичките си (ни) видове подкрепа и очакване, по две! Пожелавам ти много сладки тревоги и щастливи за децата резултати!
Пожелавам на всички родители чувствителност и любов!

# 670
  • София
Искам да вметна нещо, което научих случайно - имало театрална трупа в немската Simple Smile
Имало кастинг, сработили са се децата, имали вече две пиеси.
Играли са ги скоро.

И отново за госпожата по музика и хора на училището - пленена съм от нея и от репертоара, от хористите. Бях на два концерта, изпитах много емоции Simple Smile
Пожелавам на двата колектива много творчески успехи!

# 671
  • където и да е,само да не съм сама
Театралната група довечера ще изнесе представление в кино"Влайкова".
Дъщеря ми ще ходи със съученици.
Аз лично приветствам всякакви такива инициативи и дано търпят развитие през годините.

# 672
  • София
Това беше вчера.
https://www.facebook.com/events/209473469852445/
Днес пак има представление. Simple Smile
https://www.facebook.com/events/222118665245015/

# 673
  • София
Потвърждавам, ходиха на представлението вчера и много им е харесало Simple Smile

# 674
  • София
Браво на децата!
Благодаря за информацията! Във Влайкова беше и литературното събитие "Немската чете".  Децата се изправиха в блясъка на своята невинност, талант и притеснение и направиха истински празник на литературата!

Общи условия

Активация на акаунт