За овулацията...кога настъпва при вас?

• 5 431
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте! Въпросът ми е кога и как разбирате, че сте в овулация? Плануваме бебче и искаме да е през овулацията, казаха ми,че тогава има по-голям шанс за момченце(дано е вярно). Купих лентички за овулация, на опаковката има таблица, на която се обяснява,че ако цикъла ти идва на 28 дни овулацията е на 11ден, това вярно ли е? Нали са 14дните до овулация? Благодаря! newsm78 bouquet

Последна редакция: чт, 06 юли 2017, 18:12 от bubanka

# 1
Здравейте! Въпросът ми е кога и как разбирате, че сте в овулация? Плануваме бебче и искаме да е през овулацията, казаха ми,че тогава има по-голям шанс за момченце(дано е вярно). Купих лентички за овулация, на опаковката има таблица, на която се обяснява,че ако цикъла ти идва на 28 дни овулацията е на 11ден, това вярно ли е? Нали са 14дните до овулация? Благодаря! newsm78 bouquet
Вземете се осведомете малко, че пишете пълни глупости. Как е възможно да има толкова необразовани хора не знам.....нямам думи. Само да ви кажа, че ако не сте в овулация изобщо няма как да забременеете с каквото и да било...да се смееш ли, да плачеш ли

Последна редакция: чт, 06 юли 2017, 18:13 от bubanka

# 2
Имам дете на 2г. и когато забременях определено не бях в овулация! Иначе пък сте много мила ... Simple Smile

Последна редакция: чт, 06 юли 2017, 18:13 от bubanka

# 3
  • Варна
Имам дете на 2г. и когато забременях определено не бях в овулация! Иначе пък сте много мила ... Simple Smile
Когато забременяхте или когато беше половият акт? Защото двете неща са доста различни, явно бъркате понятията.
По въпроса - на упътването на тестовете пише от кога трябва да се започне тестването, а не кога е овулацията. Прочетете го добре, защото там е написано, че + тест не означава, че тя е в момента, а че ПРЕДСТОИ в близките 48 часа! Важна подробност.

# 4

Мале мале  #Crazy

# 5
  • София
При мен преди овулация започвам да усещам болка, особено остра при сядане и ставане, но самото пукане на фоликула/овулацията/ няма как да го усетиш, не е като да гръмне бомба. Много жени не усещат нищо. Добре са ви посъветвали за лентичките, те са ориентир, отчитат един хормон въздействащ върху пукането на фоликула. Това за момченцето е смехотворно, кой  ви го каза лекар или някоя баба. Наистина отделете малко време и прочетете ако все пак ви интересува.
С първата ви бременност сте била в овулация просто не сте знаели.

# 6
  • Sofia
Здравейте! Въпросът ми е кога и как разбирате, че сте в овулация?
Базална температура (повишаване), цервикална слуз (като суров белтък), тестове за овулация, броене на дните...
Лутеалната фаза продължава около 12-16 дни, най-често е 14, така че в зависимост колко дни Ви е цикълът изваждате 14 дни и имате горе -долу датата на овулацията (грубо казано). С други думи около 14 дни преди МЦ.

# 7
  • София
Пълни глупости са това. Полът на детето зависи от бащата – учи се по биология в основното училище. Ако спермотозоидът, който опложда яйцеклетката, носи Х хромозома, бебето ще бъде момиче, ако носи У хромозома - момче. Извън овулацията не може да се забременее. Няма еднакъв, точен ден при всички жени, в който тя да настъпва, индивидуално е.

# 8
  • Sofia
през овулацията, казаха ми,че тогава има по-голям шанс за момченце(дано е вярно).
Пълни глупости са това. Полът на детето зависи от бащата – учи се по биология в основното училище. Ако спермотозоидът, който опложда яйцеклетката, носи Х хромозома, бебето ще бъде момиче, ако носи У хромозома - момче.
Да така е но... сперматозоидите с У хромозома са по-бързи, но не са много издържливи. Сперматозоидите с Х хромозома са по-бавни, но по- издържливи.

Което означава, че ако има полов акт точно в деня на овулацията сперматозоидите с У хромозома имат по-голям шанс да достигнат яйцеклетката, защото са по-бързи.
И обратното ако половият акт е преди овулацията - по-голям шанс да достигнат яйцеклетката имат сперматозоидите с Х хромозома, защото са по-издържливи и могат да дочакат слизането на яйцеклетката.

# 9
Мисля, че определено не сте наясно какво е овулация. Най-общо казано, това е когато напълно развита яйцеклетка се отдели от яйчника. Сама разбирате, предполагам, че няма ли яйцеклетка, няма как да забременеете. Овулацията не е задължително да е на четиринадесетия ден от цикъла.

Цитат
Здравейте! Въпросът ми е кога и как разбирате, че сте в овулация? Плануваме бебче и искаме да е през овулацията, казаха ми,че тогава има по-голям шанс за момченце(дано е вярно). Купих лентички за овулация, на опаковката има таблица, на която се обяснява,че ако цикъла ти идва на 28 дни овулацията е на 11ден, това вярно ли е? Нали са 14дните до овулация? Благодаря!
Както каза brin de muguet, шансовете за един или друг пол са заради различната подвижност и издръжливост на сперматозоидите, те могат да преживеят около 4-5 дни, като тези, които определят женски пол са по-издръжливи. Съответно, ако половият акт е един-два дни преди овулацията, се предполага, че когато тя настъпи, ще са оцелели предимно тези сперматозоиди. Тези, които определят мъжки пол пък са по-подвижни и ако половият акт е в момента на овулацията, имат по-голям шанс да стигнат по-бързо до яйцеклетката. Независимо обаче дали за момче, или за момиче, овулация все трябва да има, иначе просто няма да има какво да оплодят.

# 10
  • Sofia
Вие обаче продължавате да говорите глупости. Разберете, че няма как да се забременее, ако нямате овулация.
Спрете да я нападате. Най-вероятно, както каза Месечинка виторога, жената има предвид, че са имали полов контакт преди да е настъпила овулацията (което ако не е много далеч от нея не изключва бременност). Друг е въпросът как е разбрала, че не е била в овулация, при положение че все още не знае как да определи кога точно е тя newsm78

Моят съвет е като за начало да си купи един термометър и всяка сутрин (след събуждане и преди ставане) да си мери базалната температура, да си я записва и да следи кога ще се появи това леко повишение, което сигнализира за овулация. Заедно с лентичките за овулация и наблюдението за промяна на цервикалната слуз би трябвало що-годе да се ориентира за точния момент. Но гаранция за момче няма да има.

Купих лентички за овулация, на опаковката има таблица, на която се обяснява,че ако цикъла ти идва на 28 дни овулацията е на 11ден, това вярно ли е? Нали са 14дните до овулация?
Пак да поясня. Овулацията не е 14 дни след МЦ, а горе-долу 14 дни преди МЦ. Фоликуларната фаза (тази преди овулацията) е с различна продължителност за всяка жена. Лутеалната фаза (тази след овулацията) е сравнително еднаква за всички - 12/16 дни, както писах по-горе средното е 14. Така че ако имате редовен цикъл е сравнително лесно да се изчисли - гледате календара кога предстои да Ви дойде МЦ и връщате назад 14 дни - там някъде Ви е овулацията. Но никой тук не може да Ви каже колко дълга е при Вас лутеалната фаза (може да не е 14 дни) и тук идват помощните средства (температура, лентички, церв. слуз, евентуално отивате на гинеколог и правите проследяване на овулацията за да сте сигурни).

Последна редакция: пт, 07 юли 2017, 11:20 от brin de muguet

Общи условия

Активация на акаунт