Американски колеж - девета тема

• 85 488
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Дни на отворени врати, обявени на fb стр. на АК.
"21 октомври, събота, 11:30 ч.
11 ноември, събота, 11:30 ч.
15 ноември, сряда, 16 ч.
9 декември, събота, 11:30 ч.
13 януари, събота, 11:30 ч."
ТОВА Е МНОГО ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ,А ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ЗАПИСВАМЕ НЯКЪДЕ ЗА ДА ОТИДЕМ?

Не, не се записва предварително. Поне миналата година беше така. Миналата есен посетихме веднъж АК в такъв обявен ден. Имаше доста хора. Беше в събота. Мисля си, че през седмицата може да не е толкова натоварено. Който има възможност да е през делника де.

# 166
15 ноември, сряда, 16 ч.
ТОВА Е МНОГО ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ,А ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ЗАПИСВАМЕ НЯКЪДЕ ЗА ДА ОТИДЕМ?

Не, не се записва предварително. Поне миналата година беше така. Миналата есен посетихме веднъж АК в такъв обявен ден. Имаше доста хора. Беше в събота. Мисля си, че през седмицата може да не е толкова натоварено. Който има възможност да е през делника де.

Здравейте, Peruanka!
Да ви попитам, след като сте били миналата година  - този час 11.30 точен ли е или е отворено през целия ден.
Искам да отидем със сина ми /предстои му да кандидатсва/, но в събота е на математика до 13,15 часа, а в сряда следобед на БЕЛ. Мерси много!

# 167
Скрит текст:
15 ноември, сряда, 16 ч.

Здравейте, Peruanka!
Да ви попитам, след като сте били миналата година  -
този час 11.30 точен ли е или е отворено през целия ден.
Искам да отидем със сина ми /предстои му да кандидатсва/, но в събота е на математика до 13,15 часа, а в сряда следобед на БЕЛ. Мерси много!
За последните дни на отворени врати миналата година бяха пуснали линк за регистрация за участие, защото имаше доста хора и трябва да се организират групи. Следете на сайта (не видях сега дали са там датите, не съм и ровила).
Часа е точен. Имайте предвид, че има организирана обиколка и разговори с настоящи ученици и среща с учител/учители и изпълнителния директор или декан по учебната част... Т.е. добре е да присъствате на срещите, а не само да видите сградите отвън... Все пак не е това идеята на деня на отворени врати!

# 168
Благодаря:blush:

# 169
  • На топло в неговото сърце.
Скрит текст:
15 ноември, сряда, 16 ч.

Здравейте, Peruanka!
Да ви попитам, след като сте били миналата година  -
този час 11.30 точен ли е или е отворено през целия ден.
За последните дни на отворени врати миналата година бяха пуснали линк за регистрация за участие, защото имаше доста хора и трябва да се организират групи. Следете на сайта (не видях сега дали са там датите, не съм и ровила).
Часа е точен. Имайте предвид, че има организирана обиколка и разговори с настоящи ученици и среща с учител/учители и изпълнителния директор или декан по учебната част... Т.е. добре е да присъствате на срещите, а не само да видите сградите отвън... Все пак не е това идеята на деня на отворени врати!
Това излиза на сайта като искаш да се регистрираш:Ден на отворените врати в Американския колеж в София: формуляр за регистрация за 21 октомври 2017 год.
Формулярът „Ден на отворените врати в Американския колеж в София: формуляр за регистрация за 21 октомври 2017 год.“ вече не приема отговори.
Ако смятате, че това е грешка, опитайте да се свържете със собственика му.
Това означава ли ,че не можем да отидем след като не сме регистрирани?На всички обявени дати изписва същото.

# 170
  • софия
Миналата година на първите отворени врати имаше ужасно много хора! Писала съм и преди, че минавайки покрай служители от колежа, разбрах колко са изненадани и те самите от интереса.

11,30 е зададен като начален час. Ние закъсняхме с 10 ( и повече) минути и не беше проблем.
Регистрация тогава нямаше, сформираха групи от по 15-20 човека и всяка група си следваше "екскурзовода". Тръгва едната група, дават им аванс от 5 минутки да дръпнат с маршрута, пускат следващата и така. След нас тръгнаха още 2 групи. (което ми говори, че фиксирания час е ориентировъчен)
 Развеждат ви из кампуса, кабинетите, спортния балон, разказват интересни неща, следва лека почивка с предвидени вкусни неща за хапване и напитки.
 Втората част на отворените врати е в зала, представят колежа, преподаватели, алумнита, за мен беше ценна речта на президента на колежа! Разказват за изпитния формат, насоки за изпита, всеки който иска може да задава въпроси, дават брошури с интересна информация и примери обясняващи типа задачи или теми за съчинение.

Видях какво излиза на сайта за регистрацията, на мен ми прилича на техническа грешка, може би е добра идея да се обадите в колежа и да попитате?

# 171
Миналата година на първите отворени врати имаше ужасно много хора! Писала съм и преди, че минавайки покрай служители от колежа, разбрах колко са изненадани и те самите от интереса.
...Видях какво излиза на сайта за регистрацията, на мен ми прилича на техническа грешка, може би е добра идея да се обадите в колежа и да попитате?
След като видяха, че има много хора, въведоха регистрационните форми... не за да ограничат наплива, а за да организират достатъчно хора... Писах за "точен час" не защото ще ги върнат, ако закъснеят с минути, а че не ства да идеш ей така 2 часа по-късно и да очакваш някой да те посрещне и разведе... и освен това територията им е обградена от полицейската школа, влизайки за "Ден на отворени врати" на пропуска те пускат от час до час...
Обадете се!

# 172
  • софия
Разбирам, права си за организацията, но също така много хора успяват да се включат едва за втората част. Дъщеря ми точно на отворените врати имаше занятие и пропусна разходката, но се включи в по-важната част. На входа при бариерата никой не те пита кой си, какъв си, за какво си точно в този ден, усмихват се любезно и поздравяват, пожелават "приятно изкарване", камо ли да те ограничават с час от до, ясно е, че има програма и след края напускаш....Поне при нас пропуск не е даван. Уточнявам за да не се остава с идеята за някакъв строг порядък и хората да пропуснат възможността за посещение наплашени от идеята, че няма да бъдат допуснати.
 Съобщението на сайта наистина изглежда "служебно" грешно, но дори да не е, когато се обадят достатъчно хора със запитване за възможна дата е твърде вероятно от колежа да постъпят умно и да добавят нови дати.

# 173
Не дават пропуск, разбира се. Но на пропусквателния пункт са информирани, че в този ден от токова до толкова часа (т.е.11:30 до 14ч. например) в АК има ден на отворени врати. В който и друг ден да съм отишла винаги ме питат "Вие къде?". А за родителските срещи даже събират пропуските.
Не се заяждам, просто уточнявам да няма изненадани, че не може при обявен ден и час 11:30 някой да дойде в 14:30 и да очаква достъп и внимание...
Имат телефони на Колежа, винаги има кой да вдигне (в работно време), отговарят любезно. Може да им кажете, че не работи формата за регистрация и т.н....

# 174
  • София
Ехе, доста сте коментирали темата за отворените врати.
На сайта на колежа дори пише, че ако нямате възможност да присъствате на обявените дати, можете да си уговорите индивидуално посещение.
Регистрацията е новост за мен. Ние ходихме без и имаше много хора. При обиколката не е проблем, защото е на групи, но в залата става доста пълно и претъпкано дори. За доста хора нямаше място вътре, имаше правостоящи. Нищо чудно, че са въвели регистрация.

# 175
Здравейте, дъщеря ми тази година  е 7 клас и иска да кандидатства  в Американсия колеж, та питането ми е в кои школи може да се явява на пробни тестове, които като форма и съдържание са най-близко до тези в колежа? Ще съм благодарна да споделите. Тя ходи на курсове по БЕЛ И МАТ , имат тестове след всеки модул , но бих искала да направи тестове , които са близки до тези в колежа. Благодаря !

Последна редакция: ср, 27 сеп 2017, 16:56 от bunovа

# 176
@bunova Не мисля, че бих могъл да Ви отговоря по-добре от изложеното тук: http://www.bg-mamma.com/?topic=559545.msg22079490#msg22079490

# 177
Благодаря Ви!

# 178
Моля. И успех с кандидатстването! Simple Smile

# 179
Всяка година задачите са различни, така че няма гаранция до кои пробни изпити ще се доближат. Когато дъщеря ми кандидатства, сподели, че почти всички задачи са били училищна математика, с превес на геометрията. Но в други години е било друго. Може би с цел да не се ходи на подготовка, знам ли...
Но дали за състезателна математика, дали за кандидатстване, Кортезов е най-добрият учител, поне за нас. И двете ми деца ходеха/ходят при него, те са на същото мнение като мен, че най-добре преподава.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2017, 18:06 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт