За мама няма вече скука, МАРТенчето неуморно гука -тема 4

• 36 046
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
Аз наскоро , четох статия по темата и ако правилно съм запомнила пишеше , че започват да никнат / дразнят бебето около 3тия месец , а може да се появи зъбчето  и преди 6тия месец , възможно е първо зъбче да има и към годинка.

# 361
Нашата финансово си е съвсем добре. И на море ще ходи даже.

От Лидл и аз много се разочаровах, само стари неща и нищо за момче Sad

# 362
То за едно подаръче на бебе не се изискват много пари. Сега,  с намаленията при нас, има каквото си искаш за смешни суми.
И аз още се чудя, как четири месеца вече, нищо не й се откъсна от сърчицето да подари.

# 363
  • Бургас
Зайче, благодаря! Така мисля да направя и аз. Днес обаче на консултацията съвсем забравих да питам. Иначе каза да спирам вит.Д вече. Ако се наложело, септември пак.

# 364
И моя Бебо се роди със няколко петънца на тила, точно където започва косичката. Педи каза, че във времето избледняват и изчезват.
Имахме драма няколко дни, докато бяхме на почивка, да питам при някои от вас дали се е случвало. Не иска да яде. Слагам го на гърдата и той засуква нормално и всичко е ок през първите 3-4мин и започва да се извива назад и пуска. Започва да пищи( ама от радост) и да бръмчи, смее се и ако успея да го излъжа да засуче пак - стиска с все сила и пак започва да пищи и пуска. Озърта се и си приказва нещо. Така е ако реша и да сменя гърдите. А той винаги на всяко хранене яде и от двете гърди.В следствие на това, 4 поредни дни така и естествено кърмата ми намаля. И днес по 30мин суче и не му стига Stuck Out Tongue Winking Eye Пробвах със замразена кърма и шише- 30мл и рев накрая.
И при нас го има проплакването и вдигане на крачетата по време на сън. Не знам дали са зъби или нещо друго!

# 365
Явно при всички бебета го има, и моя вдига крачета, проплаква, върти се, като го завия - той се отвива.

# 366
Момичета ще споделя с вас мъката ми. Преди време бях писала, че главичката на Мартин се вижда , че е издължена назад, правихме снимки и слава Богу всичко е наред, че в такива филми се бях вкарала,  проблема остава само естетически, както каза доки. Днес бяхме повторно на неврохирург, за да види има ли промяна последния месец или не и да решим ще се слага ли каска. Да, обаче беше друга докторката, тя пита ние дали виждаме промяна, ами как да видим промяна като сме всеки ден с детето. Та намерих прословутата възглавничка , но той вече е силен и целия се премята и маха главичката от нея. Мисля, че е късно за нея, може би трябваше да ни я предложат още съвсем в началото, но тогава ни убеждаваха, че ще се оправи от самосебе си. След две седмици пак сме на преглед и мисля направо да кажем за каската. Постоянно казват, че е неудобна и дискомфортна, но се свиквало. Ще бъде трудно и за нас и за бебко, но мисля, че това е най - доброто за него, за да не се комплексира един ден, притеснява ме факта, че с времето може да личи повече. А ми е толкова сладък и лъчезарен, разбира се всяка майка вижда детето си така. Та едно ми е тежко тази вечер 😓

# 367
Съжалявам, че се чувстваш така, Жеран. Разбира се, че ти е най-милия и винаги ще бъде такъв. Моето мнение е, че най-важното детето е здраво! Но естетиката също е много важна, разбирам те! Защо да отлагате щом е поправимо. Аз лично бих сложила каската... Виждала съм снимки на деца за няколко месеца с очевидна разлика. Наистина ще е малко трудно и дискомфортно за него, може би ще бъдете притеснени и вие, но той е много малък и сега е моментът да действате. Вярвам, че и той ще ви е благодарен!

# 368
Как точно му е издължена главата отзад?
И аз забелязвам при нашия, че липсва типичната извивка на тила, отзад е равно. Тези дни ми прави впечатление, но не съм се замисляла, дали е проблем.

# 369
 Благодаря, Сис 😘😘😘 Виждала съм няколко дечица с подобни каски, но всички са различни, в зависимост на къде е деформирана главичката. Сестра ми разправя в София до сега не е срещала, търсих ИЗ нета , но и аз не намирам в България да се правят.
H/I, основно се забелязва като го гледам отгоре, личи, че е по тясна, а отзад леко изтумбена. Не знам как да обясня.
 Направих аларми на всеки час тази нощ да го наблюдавам с възглавничката, но трудно му е, още повече, че само се върти😏

# 370
Жеран, аз също бих сложила каската. Не заради себе си, за мен винаги ще е хубав, нали съм майка, а заради самия него, за да не му се отрази на самочувствието като порастне. Съчувствам ти и аз Hug

musleto, понякога и моето момче прави това със сукането, което описваш, но аз приех, че просто не е достатъчно гладен. Не му давам да яде от шише, изчаквам го да огладнее добре и тогава си се нахранва нормално. Предлагам му същата гърда, от която е сукал малко и се е отказал. Намалява кърмата ако храниш по друг начин, ако яде само от гърдите, количеството кърма ще отговаря винаги на неговите нужди. Т.е. бебето докато суче, кърма за него ще има винаги и ще бъде точно толкова колкото му е необходимо.

# 371
  • София
Jeran, сърцето ми се свива за всички бебчовци, като чуя, че има някакъв проблем. Съсредоточи се върху хубавото, че слава Богу не се е оказало най-лошото. Че детето е малко и няма да помни. Че света на медицината е толкова напреднал, че имаме възможност да се лекуваме и да помагаме на децата си. И да не забравяме, че всичко е любов - най-лечебното благо за човека. Ние сме майки и сме силни. С теб сме и вярвам, че всичко ще се оправи и бързо ще забравите, че се е случвало. Не съм запозната с тези каски и може примерът ми да не е адекватен. Аз от малка съм с криви зъби и нашите не са разрешили проблема на време. През цялото си детство и тийнеджърство съм живяла с ужасен комплекс. Та щом има възможност не му мисли!

# 372
Благодаря, Сис 😘😘😘 Виждала съм няколко дечица с подобни каски, но всички са различни, в зависимост на къде е деформирана главичката. Сестра ми разправя в София до сега не е срещала, търсих ИЗ нета , но и аз не намирам в България да се правят.
H/I, основно се забелязва като го гледам отгоре, личи, че е по тясна, а отзад леко изтумбена. Не знам как да обясня.
 Направих аларми на всеки час тази нощ да го наблюдавам с възглавничката, но трудно му е, още повече, че само се върти😏

О, в БГ не вярвам да е много популярна практика, но все има специалисти, които слагат такива каски. Аз бях гледала една чужда страница (дали ти не ни беше пратила линк?). Но щом при вас докторите обсъждат варианта, значи има начин, по-добре действайте направо там. Според мен тези каски се правят по поръчка, вземат се мерки, то няма смисъл да поръчвате от БГ. Изглежда ми като нещо скъпо, дано се реализира лесно!
Ето тука четох една статия, пише, че до 6месечна възраст, ако се задействат нещата, е добре! http://www.mamatatkoiaz.bg/article/207/plagiocefaliq-sindrom-na- … -bebetata-chast-1

# 373
Благодаря за подкрепата, момичета!
Да, Сис , мерят я спрямо всяка глава, в България дори и да ги има, не можем от там, защото често се ходи на подръжка, да не го стяга и подобни. Аз все си мисля, че се дължи на факта, че стоя дълго време в родовия канал. ММ се дърпаше до сега, но снощи си погововорихме добре и мисля, че е готов. Като цена са доста скъпи, но съм благодарна, че имаме парите. Само живи и здрави и това ще мине.
 Това с въртенето при кърмене и при нас се случва и точно го отдавам, че не е достатъчно гладен. Последно време като приключи започва с ръце да играе с гърдата, ММ много се забавлява 😊

# 374
Jeran наскоро една мама във Фейсбук питаше за такава каска. Каза, че в Австрия са по 200 евро.
Моя бебчо вчера го водихме в Пловдив на доктор. Спря му антибиотика и каза, че гърлото му е червено. Изписа сиропче и капки за носа. Много искам да оздравее. Вече цяла седмица се мъчи горкото.

Общи условия

Активация на акаунт