За хигиената във връзката

• 20 883
  • 365
  •   1
Отговори
# 135
Защото се намекна още в началото, че дебелите ги зарязват. А сега вече- нямало как дебел и щастлив...Явно като отслабнеш, всички проблеми изчезват. А не е толкова просто. Има много повече компоненти в една връзка.

# 136
  • град-държава
Фит маниаците, новите вегани ли са?
Защото са ми страшно досадни напоследък. Спорт, та спорт, ама фитнеса аз не го имам за спорт и никога до този момент не съм харесала ни едно тяло направено в зала, да не споменаваме, че масово са пигмеи. СорЕ.
Страшно харесвам физики на волейболисти и плувци, а едни от "най-горещите" тела, които са ми правили впечатление са били на бачкатори и тези на лостовете през улицата, които виждам всеки ден и не са ощавени от веждите до петите като гугутки.  Mr. Green
Аз търча по цял ден след хлапето, през по-голяма част от времето не мога да си отлепя езика от пода и постоянно съм с двойката + 11 кила пищящо и ревливо в ерго раницата. В студ, в пек, в дъжд, вкъщи, навън всякак се носим. Само така се трае и съм сигурна, че го прави просто за да ме измъчва до пълно отчаяние.
Ако имам дори 15мин за себе си и особено на тишина, с кеф ще ги проспя, ще прочета 1-2 абзаца, ако не съм припаднала ще се насиля и да поработя, и то без да си търся оправдания.

# 137
  • München, Deutschland
Най-много пари давам за храна и изобщо не съжалявам, защото всъщност това е най-същественото, ако човек държи да излежда и да се чувства добре.
Така е, и лекари го казват, и научни статии се пишат, но много хора не го разбират. Вкл. и професионални спортисти са ми го потвърждавали, на които в даден момент животът им се е въртял около това. Ама който иска да вярва.
Тичай ти и по 20 км, после изяж 2 шоколада или вечеряй като стандартните хора в моето обкръжение - поне 2 пъти седмично спагети и 2-3 пъти сандвичи или салати и ми кажи какъв е бил смисълът от това тичане... Тъкмо нулев, освен за да кажеш, че си тичал. А, да, болят те коленете накрая. Имам един такъв екземпляр в работата...

Не спортувам от поне 15 години, всъщност май повече вече, опитвам тук-там по нещо и домашни упражнения, но е с изключителни усилия на волята и не издържам дълго. Изключително ми е досадно да спортувам и не го считам за важно. Има малки изключения 2-3-5 пъти в годината, де, примерно плажен волейбол.

# 138
  • София

12 часа седмично за физкултурен салон... Това си е е** ти разхищението.
Ако имам толкова излишно време, по-скоро ще прочета с кеф още някоя книга.
100 лв месечно за посещение на физкултурен салон и кола маска!? Вие за епилатори не сте ли чували, при толкова красиви планини в държавата ни толкоз ли не можахте да намерите къде да търчите на чист въздух?
Впрочем, има хора - не малко при това, които работят за по 400 лв месечно...
Омазняващата е коса може да е признак или на ниска хигиена (да речем, че едва ли за това иде реч), или на хормонален проблем, или на свръхтретиране от "работа по себе си". Помисли си в коя категория влизаш. И защо.

Не искам Аполон в леглото си. Никак не знам какво би ми докарал. Той, Аполон, никак не е придирял. Нито за брой, нито за пол.

# 139
Имаше теми, но никога няма да повярвам, че някой е щастлив дебел.
Никой и няма за цел да те кара да вярваш. В случая говориш от твоята гледна точка, в смисъл, че ти не би била щастлива.
На мен съвсем други неща са ми оказвали влияние, била съм и нещастна слаба, и дебела щастлива, и обратното, но определено килограмите не са били фактор за щастие или нещастие, а други фактори Simple Smile

# 140
Най-много пари давам за храна и изобщо не съжалявам, защото всъщност това е най-същественото, ако човек държи да излежда и да се чувства добре.

Тичай ти и по 20 км, после изяж 2 шоколада или вечеряй като стандартните хора в моето обкръжение - поне 2 пъти седмично спагети и 2-3 пъти сандвичи или салати и ми кажи какъв е бил смисълът от това тичане... Тъкмо нулев, освен за да кажеш, че си тичал. А, да, болят те коленете накрая. Имам един такъв екземпляр в работата...

И не ти е хрумвало, че може... да тича, защото му харесва да тича? Никой не бяга по 20 км за отслабване. 20 км и нагоре се бягат за кеф.

Спортуването само с отслабване ли го свързвате?
И защо трябва да е фитнес или въобще в затворено пространство?

# 141
Много неща на много хора са хрумвали, но завоят на темата за пореден път придоби уклона "Дебелите да ги убием веднага с лопатата - пък вижте ме мен каква спортна пичка съм".  Mr. Green

Да си "поддържан" въобще не е задължително да търчиш където и да е спортувайки. Ген, усилия и инвестирани пари са факторите, които оказват влияние на това една жена да изглежда страхотно. И нека се прави разлика между жена на 27 и жена на 47. След 35-40 година става ясно кой и колко има от трите изброение фактора. А след 50-55 е видно поддържана ли е една жена или просто късметлийка.

В тема озаглавена "За хигиената във връзката" се очаква да се говори за методи за оздравяване на отношенията, а не щастливи и оправдаващи са дебелите. Последното си е напълно тяхна работа.

# 142
Прочетох част от темата и наистина не мога да разбера потребността на авторката да се вглежда до такава степен в другите, че чак и това да я вълнува, да размишлява над него, че чак и тема да пусне. Наистина ми е непонятно още повече, че тя си се харесва по нейните стандарти.
На работа например имам всякакви колежки - тип куклички, дебели, с маникюр и без, с грим, без грим, с парфюми и без, спортуващи и неспортуващи. Не ги мисля и не разсъждавам защо така, не обсъждам с тях, нито зад гърба им, не пускам теми, в общи линии слабо ме вълнува външния им вид. Като се засечем обикновено за други интереси си говорим.
За външен вид чат пат с някоя приятелка да си говорим, дотолкова да споделим коя от какъв продукт е доволна/недоволна и толкоз, не се въртят разговорите ни около това.
Та наистина е прекалено странна тази потребност за вглеждане и обсъждане у авторката, още повече, че тя се харесва. Малко бие на махленска баба клюкарка пред блока.

# 143
Щастлив и дебел, няма такова нещо!
Дорис, може да си постигнал нещо, да имаш хобита, да си израстнал като личност и професионалист, да си умен и забавен, духовно извисен и да се трудиш постоянно, без да киснеш денонощно във фитнеса а просто да спортуваш, да се движиш и да си позитивно настроен без да плюеш по другите.
 И в твоя ред на мисли, да отслабне може всеки, ама точно там се иска труд и усилия!
Има - аз! С наднормено тегло съм, защото пия медикамент, който ми забавя метаболизма. Няма как да се оттърва от това. Спортувам - но мога да намаля до 5-6 килограма от теглото си. Вярно е, може да съм пухкава, но благодарение на спорта нямам целулит. Но пък не изпитвам дълбоко угризение на съвестта, ако си хапна нещо вредно и забранено. И в професионален, и в личен план съм доволна от живота си. Мъжът ми не е Аполон (не е плешив и с бирен корем за протокола), но харесва извивките ми и още преди 22 години ми е разяснил, че не харесва жени тип "манекен на Освиенцим".

Апропо, има мъже, които харесват по-закръглени жени. Четох и едно изследавне, че това било заложено в мъжа на подсъзнателно ниво, свързано с репродукцията.

Така че хигиена ВЪВ И НА връзката са много относителни неща и както писах вече, всеки гледа от собствената си камбанария

# 144
  • град-държава
Google76, защото темата е зададена в стил аз имам страхотна коса. Месечно отделям ×време, ×внимавие, ×средства за невероятната ми коса. Как може тази, тази и тази, да се оправдават за отчаяното състояние на косите? Нямат такова. Аз имам ×броя деца, работя  и  не съм уморена и т.н.-оправдания и мързел. Тези са нещастни, мъжете им ще започнат да се заглеждат в моята коса и ще ги оставят и т.н. в този стил ферман.
Ето ти една история от живия живот - страхотна красавица, на опашка 'и се редят, м же, приятели, забавления и в един момент преди няколко години се случва нещо и губи лицето си. Съответно губи целия си изглед в последствие, средата си и начинът си на живот до този момент. Започват години наред ходене по мъките, но каквото и да изтърпява, през каквото и да минава не може да се върне първоначалния 'и облик. Хората са нетактични, злобливи и преди всичко несправедливи в отношението си.  Трябва ли тази жена да бъде изоставена от всичко и всички, защото не изглежда по нечии стандарти?
Страхотен урок за мен, от който опаковката започна да означава едно голямо нищо например, а на хора на които целият им свят се върти около същата гледам не по-различно. Нека си блестят отстрани и да не ме занимават.
Времето, в което живеем е такова, че не останаха нормално изглеждащи хора, които пък се имат за еталон с външния си вид, но реално изглеждат плашещо, въпреки инвестициите им от всякакъв аспект в същия този изглед. Стандартите за поддръжка се изкривиха до абсолютно грозни измерения, които пък се приемат и налагат.
Нищо на този свят не ти гарантира здраве и дълголетие и е смешно да се изтъква.
В другата тема авторката си позволи да нарече повлекани жени, които заслужават мъжете им да ги оставя, защото не покриват критериите 'и за външен вид, а аз 32 години да мисля, че повлекана е определение за лека жена. Плешивите също бяха наредени, сякаш са положили сами усилие да се докарат така. И други бисери имаше, които не запомних. Един човек с толкова грозно отношение към хората на база опаковката им... язък за целия напън.

# 145
  • София

На мен съвсем други неща са ми оказвали влияние, била съм и нещастна слаба, и дебела щастлива, и обратното, но определено килограмите не се  са били фактор за щастие или нещастие, а други фактори Simple Smile
-
Нека бъдем реалисти- може да не се чувстваш нещастна, но дискомфортът е голям, когато излезеш извън нормалните килограми.
Не само заради визията и отеснелите дрехи, а чисто практически- изпотяваш се повече, запъхтяваш се.
Мен ме боляха петите като стъпвам, а като легнех имах чувството че имам торба цимент отгоре си.
Всички казваха, че най- после съм заприличала на човек- 164- 166см. и 64 килограма.
Да, но след като цял живот съм била 51-55, това беше удар за кости и сухожилия, независимо че до този момент винаги нещо бях спортувала.
От друга страна, да качиш постепенно толкова килограми във възрастта след 50-55 е дори желателно, но да си ги позволиш на 35- 40 е дискомфорт отвсякъде. Peace

# 146
Ако работиш за 500 лв, то тогава 100 лв може да ти се сторят и непосилна сума. Аз лично нямам финансовата възможност да ходя по салони и спортове, ходя на маникюр веднъж в месеца. Работата ми отнема 10 часа от денонощието, а на приятеля ми 14. Нямам време и сили да ходя по спортове, защото някой трябва да се грижи и за домакинството. Много се кефя на жени, които имат силата да се справят с всичко- деца, домакинство, спорт, работа, добър външен вид. Всичко обаче, според мен е свързано и с пари.

# 147
Темата според мен е безмислена.
Не може да се категоризира жени без деца, които имат много свободно време,
жени с малки деца, които трябва и да готвят всекидневно прясна храна, да обгрижват и т.н.,
жени с пораснали деца, които нямат ангажименти.
И не е така, че винаги можеш да намериш време.
Авторката, когато са и били малки децата, на едно майчинство примерно , пак ли е намирала време и пари за толкова много дейности?
За мен е много по-важно мъжът ми да не е Аполон, а да се занимава с децата, за да мога да си отпочина и аз. А хората, които живеят в къща и имат градина, кога трябва да се ходи и на фитнес. Работата на двора е фитнес достатъчен.
Важното е да си здрав, чист и спретнат, всичко друго са глезотии.
А и постовете преди това за болните хора и неподдържаните са ужасно арогантни. Недейте се пъна така, че животът обича много да ни поставя в ситуации, за които сме казвали Аз никога...
Мъжете не забелязват, дали днес сме с розов или жълт маникюр. По-голяма част от мъжете обичат естествените жени.
Ако сме в хармония със себе си, обичаме тялото си, тогава и партньорът ще черпи от нашето благополучие.
А най-важното в една връзка не е тупираната коса и маникюра, а комуникацията и близостта с партньора. Общи неща заедно, например общо хоби и т.н. Точно това лиспва в голяма част в семействата. Вие да сте най-добрият приятел на съпругът ви. Много двойки са позволили да се раздаличат. Там трябва да се дискутира тази хигиена.

# 148
  • София
Имаме супер модерен фитнес до нас, дъщерята ходи за 35 лв на месец, всеки ден. Между другото, в нашия блок живеят 2 ма от инструкторите, мъж и жена и си ходят соло. Забелязала съм, че за всеки влак си има пътници - и най-големия крокодил може да си хване красавец/красавица.

# 149
  • където ми харесва
Две неща се чудя. Първо, защо приравнявате ЗДРАВ до СЛАБ?
И второ-толкова ли ви е ограничено мисленето, та смятате, че спорта се ограничава до фитнес? Аз не ходя на фитнес, ходя на конкретен боен спорт. И го правя от години. И той ми помага както с разтоварване на напрежението, така и за тонуса, и поддържа тялото ми здраво! Не слабо, не без никакви мазнини, а ЗДРАВО! Това е цялата ми идея!
Някой по-назад писа защо искаме да сме дълголетници, като всичко било до ГЕН? Ами, защото искам да съм максимално време до децата и съпруга си. Защото не искам от нехайство да се разболея. Има жени,генетично предразположени към затлъстяване. Дай като го носят в себе си, да се примирят че им е писано да са дебели и да не правят нищо?!
Ако в рода ми средната продължителност на живота в 65, значи ли че аз трябва да седна и да чакам да умра? Не може ли да се постарая да си изживея тези години здрава, а не вечно болна?

Общи условия

Активация на акаунт