За хигиената във връзката

• 20 742
  • 365
  •   1
Отговори
# 270
В смисъл- в концлагерите едва ли има такива, които не свалят, а си стоят охранени...

В този смисъл препратката към концлагерите много пасва на заглавието с хигиената, което ми се видя доста смущаващо, но нямах ясна асоциация. Сега обаче всичко си идва на мястото.

# 271
Много са ми чудни тия "несваляеми" килограми колко са несваляеми. В смисъл- в концлагерите едва ли има такива, които не свалят, а си стоят охранени...по-вероятно е т. нар. "несваляеми" килограми да са съвсем сваляеми, но не и ако хапваш като преди. Не може да искаш да ядеш като на човек, на който нищо не му се лепи.
Няма база за сравнение. Концлагерите са били мъчение, хората са били между живота и смъртта. А и ако един човек не хапва силна и здравословна храна,няма да има енергия да си свърши задълженията- работа, обгрижване на деца, домакинство. Ако е сама жена е много по-лесно да се отслабва, няма да пазарува, ще погладува. Но жена с много задължения няма как да се събужда сутрин и да не може да стане отлеглото отслабост.
Това е самата истина, но е важно да се уточни какво се има предвид под "силна и здравословна храна". Със сигурност има силна и здравословна храна, от която не се пълнее, чувстваш се добре и дори сваляш килограми. Минала съм през инсулинова резистентност и рязкото качване на 10-12 килограма за нула време. Минала съм и през свалянето на килограмите без да гладувам. Но тази история ме научи да не раздавам щедро съвети, защото универсално работещите съвети са нищожно малко.

# 272
Имах период, в който след здравословни и лични проблеми - бях 42-43 кг.
А си хапвах.. и то от всичко.. Embarassed
След като се взех в ръце - близо месец живях само на смутита, зеленчукови. По 4-5 пъти на ден, прясно пресовани и със смлени семена.
Качих 4 кг. тогава за този месец.
Това го казвам, не защото да навивам или убеждавам някого за тези крайности - а че наистина има значение какво и как го "слагаш" в тялото си.

# 273
  • София, Bulgaria
Единственият универсален съвет е да не се отказваш, да не се предаваш, да търсиш своята си рецепта за по-добър живот и никога да не се доверяваш на собствените си извинения и оправдания, казва го "царицата" на оправданията, много съм добра в това.

# 274
  • София

Ако е сама жена е много по-лесно да се отслабва, няма да пазарува, ще погладува. Но жена с много задължения няма как да се събужда сутрин и да не може да стане отлеглото отслабост.

Не иде реч за това, а за осъзнато намаляване на храната.
Спираш да закусваш, например- няма да умреш от глад до обяд, като изпиеш 2 чаши топла вода с лимон, а по- късно  едно кафе.
Като ограничиш хляба до 1 филия и махнеш пастите, разредиш картофите и ориза, и си готова.
Никаква слабост няма да изпитваш, а за броени дни ще ти спадне шкембето. Peace

# 275
  • където ми харесва

Ако е сама жена е много по-лесно да се отслабва, няма да пазарува, ще погладува. Но жена с много задължения няма как да се събужда сутрин и да не може да стане отлеглото отслабост.

Спираш да закусваш, например- няма да умреш от глад до обяд, като изпиеш 2 чаши топла вода с лимон, а по- късно  едно кафе.
Като ограничиш хляба до 1 филия и махнеш пастите, разредиш картофите и ориза, и си готова.

Всъщност, закуската е основното хранене за деня.
И трябва да е питателна! Обяда трябва да е по-лек, и вечеря да няма, или да е нещо мнооого леко.

# 276

Аз самата не закусвам, но защото сутрин не ми се яде нищо. При други хора обаче ефектът може да е освирепяване от глад и наблъскване като за световно на обяд.

# 277
Аделе, за всеки Е различно. Peace
Аз не закусвам.
Давам възможност на организма да се пречисти до към обяд. Може фреш или плод нещо преди това, но обикновено само кафе и вода.
После имам 1-2 леки хапвания и евентуално вечеря, колкото се може по-рано. Но - както дойде.

# 278
Не, сутрешната закуска НЕ Е основното хранене за деня. Наистина първото ядене след дълго гладуване е важно- но не е задължително това да е сутрешната закуска. Даже някои препоръчват обратното- вечерята да е богата, за да се храносмели на спокойствие, а първото хранене за деня да е след 14 часа.

Реално на малко хора им се яде сутрин. А понякога след сутрешна закуска човек е още по-гладен.

Та така, в доста случаи "несваляемите" килограми са такива, които не могат да се свалят, докато хапваш стандартните неща (а стандартните неща са много надебеляващи, ама малко хора го осъзнават).

# 279
Мисля, че е до индивидуалните особености на организма. Сутрин не мога без кафе- черно, късо, чисто, но ненавиждам дори мисълта за храна. Мъжът ми е точно обратното- като закусва, все едно тъпче циганска торба. А е кльощав като глист гадината ниедна. Къде събира цялата погълната храна, нямам идея. Но на обяд и вечер яде съвсем символични количества, а аз съм най-гладна вечер. А вече съм 58кг, което на моите кобилести 175см не е зле. Като си спомня, че бях закръглила формите на 65кг благодарение на ИР, чак не мога да повярвам, че можело да се свалят. Та и съвети вече не смея да давам.

# 280
  • София

Всъщност, закуската е основното хранене за деня.
И трябва да е питателна! Обяда трябва да е по-лек, и вечеря да няма, или да е нещо мнооого леко.

Всъщност, за всекиго е различно.
Аз споделям моя опит.
Ако закуся сутрин, през 2.5- 3 чАса трябва да ям, защото ми пада кръвната захар и припадам.
Без да съм диабетичка.
Ако първото хранене ми е на обяд, от тогава на същите интервали трябва да поема храна и то не една- две хапки.
Няма начин да не вечерям и то, някъде около 21- 22ч., за да не се налага повторна вечеря, докато си легна.

С такъв режим, без контрол на количеството и броене на калории не съм излизала извън 51- 53 кг. допреди няколко години, когато спрях цигарите.
Тази зима се заседях много пред компа и качих едни 5 кила, които само с написаното в предния пост ликвидирах за 2 седмици.

# 281
Не е вярно. Години наред се хранех така и качвах. Сутрин пия само кафе, чисто. Оказа се, че имам заболявания де, но и аз като повечето не вярвах, че причината са болести и намалявах все повече храната и увеличавах движението, години наред, количеството което ядеш ти или друг са мечта за мен.
Единственото спасение е цял живот на месо, а месо мразя, ям насила, защото иначе съвсем ще закъсам, но не мога всеки ден. Така че каквото-такова, проблем с хората около мен нямам, другите да се оправят, не ги карам да ме гледат Laughing

# 282
Като гледах по TLC екстремно дебелите- ами те не спираха да ядат, огромни порции. Тоест не напълняват от въздуха.

Ако семейството е свикнало на голяма, традиционна и тежичка закуска, няма нищо неочаквано в това да се позакръглят. Теста, мекици, баници, не знам изобщо как има хора да им се ядат такива неща сутрин. Много ясно, че малко да се наруши балансът, няма да може да се изгорят всичките тия калории.

За съжаление жените трябва доста да си мерят порциите от една възраст нагоре, ако не искат теглото да се покачва с 10 кг. на десетилетие или да има неочаквано добавяне на много килограми.

Аз като кача малко сланинки, започвам да се чувствам нечистоплътно и намалявам храната за известен период.

Абсурт, интересно какъв дял от чинията ти се пада на въглехидратна храна. Защото наистина ако закусиш с мекица с пудра захар, след 3 часа се трепери за храна чак, а няма нужда да ядеш- но мекицата е причинила пик на инсулин, той е обрал кръвната захар и трябва да се балансира. Ей така се преяжда неусетно...

# 283
  • където ми харесва
Добре, съгласявам се че за всеки е различно.
Аз не мога да закусвам, става ми много гадно на стомаха, нямам никакво желание сутрин да ям.
Което пък не е добре, когато пушиш, защото  ако е на гладно сутрин, стомаха става още по-раздразнен. И все пак, храня се по 5 пъти на ден, като количеството е малко на всяко хранене, и е различно по вид. И този начин на хранене ми допада.

# 284
Според мен не е никак признак на здраве да припадаш след 3 часа без храна, но ето, дори съвети се дават...

Общи условия

Активация на акаунт