Боледуване на децата ни - Тема 54

• 46 185
  • 758
  •   1
Отговори
# 345
  • shumen
Барбед,да се оправя детенце скоро.Според мен е вирус.
Панкейс,как сте?

# 346
  • София
Pancake_86, като те чета все ми идва на акъла за онзи вирусен трахеит, който ние семейно изкарахме някъде преди нова година и бяхме и тримата с кашлица около 5 седмици. На слушалка би трябвало да се чуе къде точно са хриповете, при нас в дробовете не се чуваше нищо, всичко беше в трахеята,. При трахеит пак си има хрипове, но след изкашляне изчезват. На снимка аз съм с впечатление, че винаги пишат, че е възможен бронхит, личната ми обясни, че това е и защото децата не седят много мирно и обикновено не са съвсем ясни снимките.
Barbed, при моето бронхит винаги така започва и нищо не успокоява тази кашлица, след 1-2 дни преминава във влажна и се появяват и хрипове. Може да пробваш с Пулмикорт, ще повлияе добре и ларингит да е, но аз поне не съм забелязала от него някакъв чудотворен ефект.

# 347
Пенкейк аз не мога да те разбера. и в двата поста пишеш първо стрептококи, после стафилококи. Кое последно?
Перличките от хомеопата не бих ги дала. Само ще го разбуташ, защо толкова наведнъж? Дава се едно в класическата хомеопатия. За храчките съм съгласна, няма как да отхрачи детето, освен ако не кашля много, моето тогава повръща секрети. Жилави, бели с пяна  Sick
За измененията на бронхиите обърни внимание. На нас пулмолог ни искаше след многото спастични бронхити снимка за да види има ли нещо, но аз не се съгласих понеже му е правена снимка като беше на 5 дни. Ако има изменения щяха да кажат, те са по рождение. В крайна сметка тази зима се наложиха 2 снимки и пулмолога каза, че е важно да се изключат изменения при толкоз боледувания и между другото го направиха това като ги погледнаха.
За хриповете една приятелка се оплакваше, че нейното е било така с месеци. Причина не се откри, детето е ок и спряха да го изследват.

# 348
Бързо оздравяване на болните!

Ние уж сме добре, антибиотика беше до сряда, но имаше и за четвъртък и реших да го дам и него, та станаха 11 дни.
Записахме си час за хомеопат.За след 10 тина дни. Мисля да поискам имунологични изследвания на имуноглобулини- трите вида.
Лимфните възли както бях писала не спадат напълно, при болест десният е като слива голям и болезнен, сега е поспаднал, но пак си е видим и лесно напипваш се,и пак го боли...Четох , че не е нормално, т.е някъде нещо работи.Лифният възел е на шията точно под челюстта, където са долу горе сливиците ( преди си мислих че това е сливицата толкова подута че да се вижда , отпечатва на шията).В ляво също се подува и го боли, но по- малко.Десният обаче не мисля че е нормално да става като слива голям.А сега уж е здрав вече, защо го боли пак при пипане. Та Лино, ме накара да се замисля. И ще искам специално да наблегнем на това при хомеопата.. той пускал някакви излседвания по- засукани, ако трябва де , даже биоскенер правил на цялото тяло.

# 349
Бързо оздравяване на болните!

Ние уж сме добре, антибиотика беше до сряда, но имаше и за четвъртък и реших да го дам и него, та станаха 11 дни.
Записахме си час за хомеопат.За след 10 тина дни. Мисля да поискам имунологични изследвания на имуноглобулини- трите вида.
Лимфните възли както бях писала не спадат напълно, при болест десният е като слива голям и болезнен, сега е поспаднал, но пак си е видим и лесно напипваш се,и пак го боли...Четох , че не е нормално, т.е някъде нещо работи.Лифният възел е на шията точно под челюстта, където са долу горе сливиците ( преди си мислих че това е сливицата толкова подута че да се вижда , отпечатва на шията).В ляво също се подува и го боли, но по- малко.Десният обаче не мисля че е нормално да става като слива голям.А сега уж е здрав вече, защо го боли пак при пипане. Та Лино, ме накара да се замисля. И ще искам специално да наблегнем на това при хомеопата.. той пускал някакви излседвания по- засукани, ако трябва де , даже биоскенер правил на цялото тяло.
Лайт...радвам се, че се раздвижи най-после. Това с най-добри чувства  Hug Нека му пуснат имунологичните, има и разширени, поразпитай, чети. Нека се изясни защо става така с лимхлфния възел и не слушай само личнота ви. Нещо ми се струва, че не прави всичко за детето

# 350
  • shumen
Лайт,радвам се,че сте добре.Дано е здрав вече дечко и никакви болести повече.
Ние сме на студентския парк и страх не страх го пуснах да скача на батута два месеца след операцията.

# 351
Лино, знам че е с добри чувства.Но понеже до сега вярвах на лекарката, че като често боледуващо е нормално при инфекция да се подуят.Но ми направи впечатление размера и сега четох, наистина при често боледуващи деца  е нормално да са увеличени, но до размера на грахово зърно,ако по- голямо  от грахово зърно трябва се обърне внимание.А неговите са по големи от грахово зърно в здраво състояние, в болно са като слива- джанка долу горе. Освен това винаги дори и на профилактични изследвания,моноцитите са малко над горната граница, а при болест са повече над горната граница.
Аз ще взема всички правени някога изследвания- имам поне 10- 15  тина, ако не и повече.

# 352
  • Варна
Специално за лимфните възли съм чела, че до размер на лешник е нормално, има деца с по-големи лимфни възли просто. На моя му ги напипах на врата като нямаше година, изкарах си акъла. Педиатърката каза, че имало такива деца просто. На периодични прегледи едни лекари са казвали, че са с размер на грах, други на бобче, трети на лешник... иди разбери. Напоследък ми се струва, че са се посвили, дали защото поизрасна и му понадебелява вратлето, дали наистина са намалели не смея да ги опипвам и не знам.

# 353
Да и аз срещнах някъде до размер на лешник. Но нашият си е по голям от лешник. Като стане като слива голям той се вижда на шията, няма нужда да го напипвам за да определя големината му. Аз го пипам за да видя болезнен ли е. То и в ляво се вижда без напипване като е болен, но не е чак като джанка. А дори и сега в дясно както е поспаднал след ангината е видим. Размера може би по- малък в момента от джанка, но по - голям малко от лешник сякъш. И боли пак.
Тя лекарката каза още в началото огнено гърло и възпалени лимфни възли и затова антибиотик. После избиха налепите. Щом има и болка при палпация значи са възпалени.

# 354
Стетле,точно такива са хриповете,като се изкашли изчезват и след малко пак.
Перлите ги давам,ако не помогнат,няма да навредят.
Лино,не е нарочно степкококи са,но съм се объркала навярно.Знам колко са различни стрептококи и стафилококи,но просто грешка в бързината.
Благодаря ви отново момичета.
За лимфите,на Петър също са увеличават,но до грахово зърно.Подуват се и без да е болен,ако има раничка в ухото,удраскване,по-чувствителни са.Една ПКК,ще разсее съмненията,ако ти е притеснено.

# 355
Момичета, ние поуспокоихме кашлицата ,Стодала ли помогна,многото чайове с капки лук и мед - не знам ,но от вчера само откашля секрети . Чудя се дали да не заменя Стодала с Флудитек?Той нали е за кашлица със секрет ?

# 356
  • shumen
Барбед,аз сироп не бих сменяла на своя глава и да дам.
Панкейс,какво стана?Ходихте ли на лекар?

# 357
Аз бих сменила на отхрачващ сироп щом вече е влажна кашлицата. Флудитек, Амбрекс.

Лимфният възел още е болезнен при пипане, днес като го пипнах вика чак към главата го заболяло, предполагам го е стрелнало в момента на пипането.

Тази сутрин се събуди пак без сили, отпаднал. Това се е случвало и преди, поне няколко пъти. Не ми се вижда нормално и това. Мисля нещо с кръвното или кръвната захар да не би да му падат много.

# 358
Моето пък в неделя през ноща вдигна температура и изпаднах в паника. Знаете какво се случва всеки път като вдигне. Интерестното е, че не я свали вчера след парацетамола. И е много хремав. Тъпках го със сок от лук и мед и чак 3 часа след парацитамола се изпоти. Засега днес е без температура, има две червени цицини на веждата и на клепача, но той и друг път е имал такива неща. Явно така реагира на някои вируси, а и в спешното са ми казвали, че някои деца реагират с какви ли не обриви. Та сега тръпна да не станат усложнения  Praynig продължавам с лук и мед

# 359
някой нещо да ме успокои, че се вкарах в паранои. Дърпали ли сте сополи с прахосмукачка? Защо си внуших, че може да са влезнали боклуци от нея  Sick Tired Confused Rolling Eyes след дърпането кашля....метнах я джажджата в коша и повече няма да си го причиня.

Общи условия

Активация на акаунт