Боледуване на децата ни - Тема 54

• 46 148
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Лайт, на моето дете и по-голям е ставал, включително и тази година във вирусния сезон. После за няколко месеца спада постепенно. Нейните също лесно се подуват при инфекции. Докато още ѝ растяха зъбите пък тези зад ушите ѝ бяха станали порядъчно големи, но отдавна вече са ок. Болезнени обаче не са ѝ били никога. По случая съм пускала няколко пъти ДКК и всичко е наред слава богу, но вече и това не правя, ясна ми е вече, че така реагира. Единия път тази година чак и личната се стресна от големината точно на същия лимфен възел, дето си го снимала, та тя ме натири на кръвни с направление, еми спадна си постепенно като разминаха вирусите. Сега летните месеци, като не е боледувала от нещо особено няколко месеца вече, няма ни един надут.

# 541
Здравейте! Въпросът ми може би не е съвсем за тук, но не знам къде другаде да питам.
Дъщеря ми днес падна и си разби челото. Изтече доста кръв, а сега има рана, която все още леко прокървява, т.е. като отворена е. Ходихме в Спешното и казаха, че няма да се налага шиене, но забравих да питам дали може да я мокрим?
И какво друго освен Риванол да слагам?

# 542
Здравейте,
Малкият е с гнойна ангина от 2 дни. Вчера ходихме при заместващ лекар(понеже нашата е отпуск) и изписа сумамед, понеже каза че без АБ нчма да стане, а и пред 4 часа вдигаше 39-39,1гр. Вече раздреди на 8ч. Колко дни са вдигали вашите деца Т?

# 543
  • София
С гнойна ангина - 3 - 4 дни.

# 544
Здравейте,
Малкият е с гнойна ангина от 2 дни. Вчера ходихме при заместващ лекар(понеже нашата е отпуск) и изписа сумамед, понеже каза че без АБ нчма да стане, а и пред 4 часа вдигаше 39-39,1гр. Вече раздреди на 8ч. Колко дни са вдигали вашите деца Т?
последния път 9 дни над 40°. Но "нормалните" пъти по 5-6

# 545
Моят миналият месец 5дни,5нощи,на 6тия спадна, след 3пълни дни на антибиотика.

Пуснахме сутринта иследванията, ПКК, ДКК, СУЕ, глюкоза, АСАТ и АЛАТ. Чак утре следобед ще са готови. В София пращат пробите, затова.

Аз вече не съм сигурна дали някога е спадал тоя възел, ако е това изобщо. Вчера ми се видя по малко изпъкнал, помислих малко спаднал. Но напипах го хъбаво, същият около 3см.пак го мерих по дължина. После пак по изпъкна, пак толкова. Може би просто някога влиза по навътре ли, измества се по навътре. А аз преди като го видя че по малко се вижда, по малко си личи, не го опипвах вече, защото решавах, че е спаднал. Но вчера го опипах, преди да идем на личнара, за да знам ко да говоря.
И ту по малко боли, ту повече. Та объркана работа.

# 546
Вече не знам какво да си мисля. Днес му погледнах гърлото пак, нямаше и следа от белия налеп? Дали не е било афта, но предвид симптомите лекаря заключи ангина, незнам.... Вчера след антибиотика вдигна 2 пъти само с 38гр.

# 547
След като си почнала АБ, няма вече смисъл да се чудиш.
За друг път да си знаеш - пускаш му едни кръвни и си сигурна дали е за АБ или не е, щото е просто вирус.

# 548
  • shumen
Деси,да се оправя скоро малкия.Щом си дала АБ няма какво да се чудиш вече.
Лайт,ако трябва и във Варна отидете.
Днеска тука е хладно,да не кажа студено и се моля само да не разболея детето.Че тъкмо задната хрема при нас си отиде,както и дойде.

# 549
  • Варна
Тази сутрин в Монтана го дават 6 градуса Crazy Егати лятото. Мойто продължава да се прокашля 2-3 пъти на ден и поне по веднъж на нощ, от гърлото, повечето сухо, но от време на време отделя храчка. Хрема няма... Шантава работа. Надявам се да не тръгне на по-зле.

# 550
  • shumen
Месечинке,и в Трявна сутринта беше студено и сигурно не повече от 10 градуса.Сега е към 20,но пък на сянка е хладно.

# 551
Явно нашият студ дойде при вас. Тук от понеделник е страхотно временце. Нито горещо, нито студено. Месечинка за 2-3 прокашляния няма да го мисля.
Мен два дни отново ме боли гърло, а малкия от както имаше ларингитната кашлица сутрин изкашляше една дърта, а гласа му вече10 дни на моменти присипва

# 552
  • Варна
Здравейте момичета, имам бебе на 5 месеца и от вчера е с пресипнал глас, едно дрезгаво такова. Днес я водих на лекар - леко зачервени дъги. Няма Т, беше леко хремава. Много ми е притеснено, случва ми се за първи път, въпреки че ми е второ дете. Давам калций и вит. Ц. Някой друг имал ли е подобен проблем?
Благодаря и хубав ден!

# 553
  • На брега на реката
Не си първата, спокойно. Давай си предписаното лечение и ще мине. Ако се и кърмите, още по-добре за бебочето. Повече течности са ни препоръчвали в такива леко виросани периоди, за да може да "изпикае" вируса по-бързо.
И при нас е студ с един особено смразямащ вятър. Още 4-5 градуса нагоре и ще ми е оптимална температурата. Само не ме кефят тия сутрешните.

# 554
  • shumen
Мъник,спокойно.Ще се оправи детето.
Фер,и мен не ме кефят тия ниски Т сутрин и вечер.Сега не знамколко градуса е,но не е повече от 10-12 и си е хладно, да не кажа студено.
Ти твоите момичета мислиш ли да ги водиш сега пак в Трявна или по нататък?

Общи условия

Активация на акаунт