Боледуване на децата ни - Тема 54

• 46 146
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
  • На брега на реката
О, предвид факта, че ходихме юни, вероятно догодина ще е следващото ни ходене. Тази есен ще пропуснем. Пък и ученичката скоро започва училище, ще я чакаме да завърши.

# 556
Здравейте,бързо оздравяване на всички болнички.
Аз да попитам има ли доволни от Емофикс за кървене от носа ?

# 557
То болнички май няма, тия дни затишие в тематаа...Нека, че скоро предстои по- опасният сезон.

# 558
  • shumen
Лайт,как сте?
Лисе,ха,дано няма болни.
Аз днеска го пуснах на градина след почивката.Да видим колко дълго ще изкара здрав сега.

# 559
Дано няма  bouquet

На моята често взе да й тече кръв от носа и купихме вчера Емофикс и другата седмица ще ходим в Плд за всеки случай,както се казва.

# 560
Има,има за съжаление. Ние сме с трета сривица-ново двайсет. Две седмици здрав,една на Аб,е направо в чудо се видях,цяла зима с един сопол си останахме и сега лятото се спука да боледува.Вече се чудя за това"дърпане на уши",дали има полза?

# 561
  • shumen
Панкейс,някой казват,че има.

# 562
Здравейте Искам да попитам за мнения за бронховаксом. Решила съм да пробвам профилактика с него. Миналата година беше първата му година на ясла. Изкара бронхиолит, бронхит, пневмония,добре че беше лека. При всичките имаше спазми на белия дроб. Пи Сингулар 6 месеца. Накрая имаше червени кръгове под очите. Те приминаха една сега след 1 месец на море. Обесниха ми че тъй като аз и съпругът ми сме с алергии и детето реагира така остро на вирусите. Искам тази  година да се опитам да огранича шетите. Док излишно предупреди, че трябва да е напълно здрав когато го започна. Пие се 10 дни 20 дни почивка и така 3 месеца. Това което ме притеснява е че не вярвам да издържи здрав по време на приема му. Моля за мнения ползали ли сте го доволни ли сте?  Какво се случва ако се разболее примерно ааз трабва да започна новата десетневка след като не мога да го давам докато е болен. Другия ми вариант е коластра. Мисля че бронховаксома ще има повече  полза, но това че трябва да е напълно здрав  нз как  се получава.

# 563
  • Варна
Не съм го ползвала, но по спомен от коментари тук отзивите са по-скоро негативни Rolling Eyes За Рибомунил сякаш съм чела мнения на доволни, но пак повтарям, нямам личен опит.

# 564
  • София
Аз давам бронховаксом всяка година, към есента започвам. Доволна съм (може би). Детето не боледува много често и рядко стига до някакви усложнения - имам предвид някой и друг спазъм, който лекуваме с Вентолин. Но не мога да твърдя, че това е заради Бронховаксома. Възможно е просто детето да си е такова. Както и да е, тази година пак ще давам де Joy

Започвам да го давам, когато детето е здраво - 10 дни. 20 почивка. Ако на следващия прием детето е "болно" пак си го давам както си трябва. Но през есента не сме стигали до някакви фрапантни боледувания с АБ и т.н Най-много кашлица със сополи. Така, че не знам дали Брохноваксома може да се дава ако детето е на АБ.

# 565
То нещо от рода на ваксините беше....и аз не съм лично запозната. Но гаранции никой не ти дава, че с него няма да боледува, та аз разчитам на добрия шанс и без него да се справим...

Ние сме болни ли, не сме ли...и аз не знам.
Тази нощ се събуди, студено му било, тракаха му зъбате и го тресеше. Не беше още топъл, явно е започвал тъкмо да вдига. Три часа опитвах да сваля Т - нурофен дадох веднага, към 0.30ч,, чаках един час, скочи на 37.8. След половин час Хексалгин - чаках един час - отиде на 38.3. Извадих легена с вода и се плацикахме до 3 ч. Накрая падна до 37.3 и сме заспали до 8ч.

Сега уж е добре. Не лежи, играе си, закуси три филии...малко го боляло коремчето, та дадох Ре-комфорт.

Дано да е хилавият вирус и мине бързо...Предполагам, че е настинал - вчера по тъмното тичаха пред блока с баща му, без жилетка...хм, и ето. Но и времето е шашаво - ту топло, сутрин е 10 градуса при нас, вятър има-ах, как мразя вятъра....та така...

# 566
  • София
JasminaD, ами чудеса не очаквай от бронховаксома. Той е нещо като ваксина срещу определени щамове бактерии, а зимния сезон повечето респираторни инфекции са вирусни. Особено тази зима ние изкарахме 3 гадни вируса с респираторни инфекции един след друг, миналата зима по-малко бяха такива. Моето дете също е с алергии и знам за какво говориш, по същия начин реагира на белодробните инфекции. Пробвай де, лошо няма да опиташ все пак. Коластра също съм давала в доволни количества, ами не мога да кажа, че има особен ефект, каквото има да се кара си го кара с всички екстри, дробовете все са си ѝ слабо място.

# 567
Благодаря за мненията.
Аз съм наясоно, че няма да спре да боледува, но ми се иска да се ограничи до хрема, температура и да премине нормално като всеки вирус. Не искам всеки път да се стига до белия дроб, вентолини и антибиотици и това лечение се точи поне 2 3 седмици.  И отделно съвсем се разсипва. Изпи 4 антибиотика тази зима . Аз лично пих Биозин мама по време на бременността, защото си бях много кекава и появи ли се вирус, задължително го лепвах. Не знам дали от Биозина или просто така се получи, но откакто съм родила имам хрема за по 2 3 дни и толкова.
Не знам и аз , но определено ще пробвам да му дам нещо.

# 568
Тете, айде да минава, дано да е било само това! той нали си хапва, тонусът как е? ти си го хванала съвсем в началото, дано си го пресекла.
Жасмина, аз давам биозин на моето - 2 пъти в годината, пролет и есен, по 45 дни (схемата ни е изписана от лекар). поразреди разболяванията и по-леко ги кара сякаш, но не мога да кажа дали е точно от биозин, все пак порасна и може имунитетът да е заработил по-ефективно, знам ли.

# 569
Оф, наспахме се сега с хлапето и светът вече е по-розов  Laughing
То какво да пресека, само нурофен дадох към обед, че оклюма и почна да лежи. Събуди се свеж.
Обнадеждена съм, защото съм убедена, че е вирус предизвикан от настинка, тоест  кекавия...ама да видим.

Общи условия

Активация на акаунт