Мина първата година, Юнчето с охота повдига на мама адреналина

• 55 739
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
  • България
А, и не знам вие как се справяте,но вкъщи ,колкото и да се опитвам да въведа в ред,постоянно е "бомба паднала"
Щъкат постоянно,отварят шкафове,вадят дрехи,късат салфетки, вадят мокри кърпи....
Баща им ги нарича "щъкита" Simple Smile)))

# 301
  • София
За млякото не знам, ние сме на кърма преди заспиване. Simple Smile
Моята коса беше много дълга и гъста, но след курс на химиотерапия стана много рядка, но се радвам че я имам Simple Smile И двете ни момичета са с моята гъста коса.
При Марина фонтанелата е затворена, някъде около годинката се затвори.
Нямам търпение да дойде началото на септември да отидем на море. Така ми липсва, преди седяхме по цяло лято и обикаляхме от Варна до Резово, а сега само септември за 10 дни.
На малката ѝ излезе един кътник, но не е на мястото си, а е горе във венеца /и аз го обясних като истинска блондинка/. Демек над зъбите е. Не знам какво да правя.
Ирен, и в нас е паднала бомба. Ако някоя циганка си пусне детето ще го загуби, но оправям вечерно време след като трите деца заспят Simple Smile Марина вади всичко от всякъде където може да стигне. А навън е направо фурия. Катери се по пързалки, люлее се, играе в пясъчника. Купихме си количка за кукли та сега това е новата мода, бута я дори в нас Simple Smile
https://www.vaksinite.com/imunizacionen-kalendar/ тук има имунизационния календар. Simple Smile

# 302
  • България
Значи октомври ни се пада последната ваксина! и нашия кътник е много горе отстрани, но не съм се замисляла?

# 303
  • Стара Загора
За колко време пробиха целите кътници? На Алекс започна да пробива на около 15-ти този месец и все още има доста от него да пробива.В същото време от няколко дена започна и другия започна.Но и той много бавно се движи.

# 304
  • Русе
Йоана пък още няма кътник, само страшно подут венец, очертан с формата на зъбче. Кътниците растат на тласъци и много време. Бая големи зъби са си. С четири върха.
И в нас е паднала бомба. Като се приберем ще разместваме, за да останат сами в стаята, но изобщо не се заблуждавам, че ще играят само там. Пак ще има играчки навсякъде...
Ирен, плитката чиста вода е на южния плаж в Приморско. Просто е прекрасно, но тази година нещо ми е по-хладна водата...Миналото и по-миналото лято беше като пай -28°.
Йоана нацели ръба на леглото и сега има втора цицина, като рога са Simple Smile А днес я хванах, падайки надолу с главата от една пейка,голям е бяс!
АМ пие вечер, преди сън. Вече 24 дни не се кърмим. Отби се леко и без никакви драми.

# 305
  • България
Днес писах,че Теди има кътник при три долни резеца,сега видях,че и Стела има долен кътник при два резеца Simple Smile
Зъбите им си излизат както си искат.
А и освен това Стела май ще се обратна захапка-ново двайсе! Баща й вика"Тя,още нещо да измисли ?! Simple Smile))))
Като си затваря зъбките,долните (двата Simple Smile )отиват върху горните.П исах във ФБ и една мама каза да гледаме като са отпуснати /спят къде е езичето. нормалното било да е на горния венец.Ако е на долния е обратна захапка..
Ами гледах и наистина.Колкото и странно да е ,Теди като спи езика й е горе на небцето, а на Стела е зад долните зъбки.

# 306
  • София
Ирен, Стела е ви с пълна програма. Добре че има шини та се оправят тия неща и то бързо и лесно.
Ние имаме 4 резеца, и почти 2 кътника /като и двата са горе/ Simple Smile В групата във фейса не съм влизала от 100 години, вляза ли там ще има я това да видя, я и онова и отидоха 2-3 часа Simple Smile Затова само през телефона на бързо Simple Smile

# 307
  • България
Теди днес изкара още 2 зъба -четвърти резец отдолу и втори кътник отгоре!
Милена, аз затова си бях махнала ФБ, ама сега влизам от време навреме в 2-3групи и това е.Нямам приятели хаха

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 22:17 от ирен22

# 308
По темата със зъбките, на Софи всички са й криви. Долните две зъбчета образуват половин "х" и постоянно й се навира от храната. Познати казват, че ще се наместят. За сега не съм предприела действия, но пък са и млечни тези зъбчета. Ирен, виж за обратната захапка може да я погледне специалист. Без това е добре да ги заведем вече на зъболекар Wink

# 309
Здравейте и от нас ! Маги, и при нас тръшканиците са ежедневие предимно при младежа. Голямо е мрънкало. Иска всичко сам да прави и имитира големите - например, не може да си вземе една солета, като му предложат, а иска целия пакет, за да опита сам да си взима и да храни другите. Вече хапва сам плодове - просто му ги надробявам в чинията и я слагам пред него. Взима и си хапва. Изобщо, новата мода при нас е да се имитират мама и тате за всичко. Дори, като си купя шише вода, започват да пищят - искат да ми я вземат и да я надигат. Ако беше само с водата, добре, но нападат и бирите ни. Започнахме да им даваме празните кенчета от бира и те ги надигат, като големи, а отстрани хората си мислят, че им даваме да се наливат с алкохол. Тъй като още не са проходили, а стават все по-силни и стабилни, вече решихме да им вземем втора употреба един уокър за навън, поне да ни оставят малко на мира. Момата си ползва уокъра у дома и търчи с него навсякъде, а младежът е станал спец по пълзене, изправяне, клякане, катерене. Момата пък се качва върху интерактивната масичка и се изправя победоносно с радостни възгласи. После слиза и пак се катери. Общуват все повече с други деца и дори с непознати. Вече няколко пъти позволиха други хора да ги разнасят. Всичко им е интересно, много са любопитни. Започнаха да спят отново непробудно по цяла нощ и да се будят към 9-10 сутринта за радост на мама. Обществената кухня не работи и съм принудена да готвя почти непрекъснато. Не искат да повтарят манджии са претенциозни. Частната кухня не се харесва, но тя наистина се оказа доста безвкусна. И при нас акането е много начесто - и друг път съм споделяла. Не знаех, че може да е от зъбите. Не е рядко акото - съвсем нормално. Понякога се чудя откъде ги вадят тези л...на с извинение... Случва се по 4-5 пъти да вършат работата.
Ние скоро правихме ремонт - холът и спалнята са в бледо жълто и бежаво, а детската е в бледо зелено електриково - когато исках този цвят, много хора бяха против, но като видяха резултата друга песен запяха. Grinning Там ще сложим жълти щори.

# 310
Здравейте и от нас с Йони. И ние растем,дивеем,обръщаме къщата наопаки и навсякъде настъпвам играчки. Ходи хваната за една ръка и вече се пуска за самостоятелно ходене за сега няколко крачки и то когато е сигурна че ще има нещо пред нея за което ще се хване. Това дете защо крещи толкова силно нз кара ли се или смята че така говори?!а иначе си чува нормално,защото по едно време се чудех да не е глуха,но сигурно и това е период.
За фонтанелата-нашата не е изцяло затворена,но няма проблем - по принцип до 18-24мес ще се затвори. Може да се помага с калции(сирене,прясно мляко-след 18ти мес може,шуслерови соли 2 и 7). Избягвам вит Д лятото-товари черния дроб,а и до зимата при нас ще е затворена-има само процеп.
Зъбките- вече сме горди собственици на 10 зъба,2 от които долни кътници. Наредени като бисерчета. Според дебелите книги реда на излизане е: долу център-два,горе център-два,странични-първо долу,после горе,долни кътни-наведнъж или през седмица, горни кътни-до към 16ти мес наведнъж или през седмица,задни долни кътни,задни горни кътни и кучешки -всичко до към 24-30мес. За обратна захапка е хубаво наистина консултация,но за кривички зъбчета няма проблем,понеже постоянните зъбки не се влияят от това какви са били млечните. Всички задни зъбки започват растежа си от малко по-горната част на венеца,след което се подреждат при изникване на цялата площ и съседни зъбки.
Колкото до мен карам вече трети месец и съм по-добре. Човече №2 расте добре и това ми е най-важното,заедно с това Йони да ми е здравичка. Извинявам се за дългия пост ама все се сещам нещо. Simple Smile

# 311
Sorenta, много полезен пост. Информацията за зъбките е чудесна, а и за мен успокойтелна! Леко бременеене  , не помня дали те поздравих. Simple Smile
Аз да се похваля, че днес избрахме и купихме боята за новия апартамент. Но има един проблем. Kitty, разбирам те за електриково-зеленото. Днес исках почти точно такова, но след като ни оцветиха латекса , цветът излезе съвсем различен от коталога. Тоест, той стана бананово жълт, но по-ярък цвят. Бях го избрала за кухнята и сега не знам дали няма да дразни очите. Та се чудя как да го "притъпя"? Кухненските шкафове са светли, мислех за бяла маса и столове със синьо-зелена тапицерия?!?
Извинявам се, че измествам темата извън децата ни, но съм сигурна че тук бих намерила помощта ви 😘

# 312
Магинка, аз се водех само по палитрите, но трябва да се гледат на естествена светлина. Електриково е добре за детска стая (по-бледо), но за кухня не знам - там цветовете трябва да са по-неутрални сякаш.

# 313
Е уви, цветът ми е на лице, мисля , че този цвят ми беше около 200лв и няма как да инвестирам още толкова Sad ще трябва да спасявам някак си положението... Тъпо на нас не ни дадоха палитра, а каталог, гланциран и съвсем няма общо с реалността. Но така е, като не избираме готова боя, а ни я тонират по каталог...
Момичета, не виждам как ще се нанесем с малката. В момента събирам багаж, тя е при баба й, дядо й и леля й в Сандански, но майка ми ще бъде оперирана и няма как детето да е другаде, освен с мен, в момента който дойде да се нанесем... Не знам детегледачка ли да търся, какво да правя БАГАЖА е УЖАСЯВАЩО МНОГО  😭 Нещо стреса ми идва в повече и истерясвам Sad

# 314
  • Русе
Магинка, сигурно е голям стрес да се местиш с бебе... Багаж, събиране, детето си иска неговото. Но пък после ше ви е хубаво и новичко..Аз не съм се местила де, но сменяхме дограма и слагахме вътрешна изолация каката като беше на три месеца... Беше пак кошмарно, но мина. Само по-спокойно!
За цвета - след нанасянето на стените ще се промени. Обикновено изсветлява, така че няма да е дразнещо вероятно.
Ние утре се прибираме от морето. Ще ми липсва, въпреки че с малките зверчета не е точно почивка. Йоана се забавлява много. Но и бая се контузи...освен цицините, вчера падна с една играчка в ръка и си сряза на нея клепача... Не ми даде да измия хубаво кръвта, че бяхме на плажа и си ходи като от филм на ужасите..После се сблъска с едно друго дете и паднаха, като я вдигнах взе да куца с едното краче и да пада пак. Пък не плака и като го опипвах не реагира...Чак тази сутрин беше забравила и стъпва нормално....Не че не ги очаквах тия моменти след прохожднаето...Но си е качващо адреналина.

Общи условия

Активация на акаунт