Мина първата година, Юнчето с охота повдига на мама адреналина

• 55 503
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
  • Стара Загора
Дали е възможно да е от кучешките зъбки?Идва при мен и тръгва да си спеше зъбите и после почва да ме хапе.По цял ден е така. В момента почти е излезнал един кътник и лекичко е започнал последния от четворката. Иначе кучешките са понадутички.Нали все казват че те били най трудните зъби.

# 571
  • Русе
Нищо чудно да е от тях. Каката мрънкаше и рев е имало, но така да отказва да яде и да се буди на всеки час, не е било. И през деня има кривене. Ходи и си търси биберона, а от бебе не ползва освен за приспиване. И го смуче настървено. Както и сламката от чашата й за вода за навън. Явно е голям тормоз, а и всички наведнъж.

# 572
  • Стара Загора
Сигурно Нинив .Да изникват вече тия зъби,че голяма мъка.

# 573
  • София
Като ви чета и се замислям ние ли изоставаме със зъбите или вие избързвате. Имаме 7 зъба, а 8-мия изби, но нещо не расте.
Понеже днес навършвам 38 години, та искам да ви почерпя с една виртуална торта, ама не смея да сложа снимка, че да не ми се наложи да тичам да нося на Сорента Simple Smile

# 574
Хаха,Миленка,аз сладко не ям с това мъжко дете:) за сега наблягам само на пържоли (изискването на наемателя ми е да са на скара!) и салата домати или кисели краставички,солено. Плодове не обича,само сирене,кисело мляко въобще е голям мъж! Иначе за сега е ок всичко-откриха ми малко белтък,но при ниското кръвно предполагам е от многото яйца и млечни и месо които консумирам. Ще пояторя изследванията в петък да видим.
 Максимка, не се притеснявай-това ми звучи като зъбна атака. Ние няколко дни преди да избие първия кътник бяхме само на АМ(отказваше ми твърда храна),рев,нерви и тръшкане,нощем се буди за да пие АМ,въобще кошмар. Иначе поне 1/2 месец преди зъбчето да се покаже се почна. И сега е такава,даже на бузката й изби сининка от натискане с пръст и леко поддуване,но това е нормално(с кътничето от другата страна беше същото и си мина от самосебе си). Останаха ни само още 3зъбчета и дано по-бързо да се показват,че да ми се махат от главата. Иначе следи температурата (ако има и се застои може и да е друго). Но щом хапе и чеше това непременно ще е зъбче. Давай солетка или биба да чеше,може да мажеш венчетата преди лягане,а ако болката продължи или нощем не може да спи аз давам малко Панадол,но не всяка вечер. И това ще мине.
Колкото до новото бебе още не съм се спряла на име-нещо все нищо не ми харесва-все ми се струват едни грубовати...

# 575
Ох.. като ви чета , ние доста изоставаме с зъбите , имаме си 6 и още 2 се опитват да пробият Simple Smile
Ивон спи само на обяд за час, два и това е , вечер преди 22 трудно си ляга Grinning
На 31-ви сме на консултация , да видим колко е порастнала Simple Smile)

# 576
  • Русе
Милена, честит празник! Много здраве и щастливи моменти с любимите хора! bouquet
Все си мислех, че ние избързваме със зъбите, но има и други. Колкото по-бързо изникнат, по-добре да свършва тормозът. Като не спи давам Нурофен вечер.
Сорента, давай на момъка каквото иска да яде Simple Smile Аз и с двете налитах и на месо , и на шоколад. Пък колко портокали и мандарини изядох.... С името - сложна работа, ама все ще измислите. Някъде бях чела за родители кръстили децата Йоана и Борис и бабата се възмущавала, че не са на родата, а на царското семейство  Laughing В нас пък аз се шегувам, че мъжът ми е обграден от кралски особи - кралица, княгиня и принцеса ( ха познайте как се казваме  Mr. Green).

# 577
  • България
Милена, какво се оказва -ние сме наборки,каките са наборки и бебетата също Simple Smile
Живи и здрави да сте цялото семейство!!!!
Нас сега как ни валя Simple Smile)))
Тази сутрин спахме до 10.30 и съответно на обяд не искат да спят.Реших да ги изкарам с количката,защото там по-лесно заспиват.И тъкмо заспаха като се изсипа един дъжд.Имахме среща с ММ и чакахме в едно кафе да поспре.После на бегом до вкъщи Simple Smile
Че и дъждобран нямахме .

# 578
По отношение на яденето, от известно време Софи казва, че е гладна, типа си към стола. При което аз я слагам и дори без да е опитала от храната, започва да реве и да блъска. Нямам идея защо го прави, но това което правя аз е, че я оставям на стола, не й се моля. След 5-10 минути се връщам при нея и тя яде без проблем. Първоначално й се молех, но тя е упорито магаре и така един ден я оставих сама, а аз излезнах на терасата да пуша. И така всеки път, когато ми прави фасони я оставям.

# 579
  • България
Сорента, с мъжкото име наистина е сложно !Ние така и не стигнахме до консенсус Simple Smile))Сигурна съм ,че ще изберете най-хубавото Wink
Относно зъбките сме с 12 и 11.Стела има 4-те кътника,но й липсва един долен резец?
Кучешки още няма.На Теди сополките още не са спрели.Нищо друго й няма.Днес им взех ампули Вит.Ц.

# 580
Ехее, колко сте изписали. Сорента, честити сини гащи ! С момченцата е по-различно. Много са сладки, но и доста лигави. Все искат на ръце и прагът им на поносимост към болката е доста нисък. Но да не те плаша - всяко дете е различно, знаеш. После пък те сигурно се гледат по-лесно, щото са по-самостоятелни. Да са живи и здрави само дечицата.
И аз гледам тази мацка по ТЛС с 6-те момичета и направо косата ми настръхва. Добре, че при нас са разнополови, иначе щяхме да обмисляме трето Grinning
Ирен, нашите си лягат към 22 ч и стават към 9, следобед спят по 2-3 часа. Вече не ги приспиваме на ръце, а заспиват сами, което е ОГРОМНА победа за нас. И ние си отдъхнахме малко откак проходиха - поне не се влачат по земята безпомощно. Без кръст и нерви бяхме останали. Сега сме на етап, когато сутрин си играят заедно, а вечер, като сме у дома и не можем да излезем заради гадното време, искат с нас да си играят непрекъснато или да им пускаме любимото филмче. Вече ми се драйфа от това филмче. Освен това, искат и ние да гледаме с тях, за да ни посочват картинките и да се радват. Мисля да минем на книги. Ще им потърся някакви 3Д интересни книжки.
Относно зъбите - момата ни май е с най-малко зъби от тукашните деца - има само шест, но педи каза, че се опитват да излизат други. През последните дни накиселя много и отказва вечер да се храни. Само сутрин закусва добре, на обяд е борба, а вечер нищо. 90 мл АМ едва изпива преди лягане. Окупирали са ни телефоните и таблета - ако откажем да ги дадем, настава буря. Крием ги вече, но някой като ни се обади се започва "ало,ало'" отстрани и писъци.  Иначе заедно редим рингове и кубчета, разглеждаме животните на картички, играем на топка, гоненица, на "дзак" и на "покажи носленце, оченце, ушенце". Всичко много бързо им омръзва. Днес ги хванах да се катерят върху кошчето за боклук, опитвайки се да стигнат до кухненския плот. Само там мога да оставя чантата с бурканчетата за кухнята без надзор, но явно ще търся друго място...

Момичета, кажете какви шишета със сламка за вода ползвате ? Мисля да подменя с такива.

# 581
  • Стара Загора
Кити,кое е това филмче?
Днес от сутринта ме изкарва извън нерви,цял ден крещях и накрая на вечеря пак ми прави въртели и му наговорих ужасни неща.Сега ми е много кофти,че ги казах.Мисля,че той разбра какво му казах, защото се обърна на другата страна много обидено.Явно той ще си има лоша мама,а аз малко диваче.

# 582
  • Русе
Йоана ту яде, ту не. Обедното ядене го изяде за вечеря, на и обяд кара на соленки.... На вечеря пък си дойде с шницел, картофено пюре и пица Thinking Иди го разбери.
Шишето й е на Канпол. Взех чаша на Авент от която може да се пие от всеки ръб, но тя налапва този, срещу нея и се олива. Явно е рано за нея.
И ние редим рингове и фигурки в една къщичка, готвим с дървените плодове и хранителни продукти на каката, редим дървен пъзел и кара кола, кон и тем подобните. И показва частите на тялото, много се радва. Като й сменям памперса или след баня й рецитирам нещо, което не знам измислих или някога съм го чувала (На балтона джобчето, скъса му се копчето, боц оттук, боц оттам, ще си го зашия сам -на всяко боц я гъделичкам и пада голям смях Simple Smile). Като е гладна ходи до стола си,като й се спи до леглото. Снощи първо заведе баба си до леглото, тя реши че й се спи, Йоана обаче хленчи нещо, после я заведе до триколката да си отваря чаната, с която излизаме. Чак тогава се сетих, че си иска биберона. Големи човечета станаха Simple Smile

# 583
Максимка, филмчето е Dave & Ava. Анимацията е много жива и динамична, направо откачат. От малки бебета го гледат това филмче, но преди не му обръщаха такова внимание. Сега само като чуят началната мелодия, откачат. Малкият чак трепери от вълнение. Луда работа...

# 584
  • България
Нинив и аз пея тази песничка .Не знам от къде ми дойде още от както ги захранвах Simple Smile И сега понякога като се разсейват,докато ги храня Simple Smile
Моята е" на ризката на джобчето и т.н....Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт